Kirken kan vedta nettløsning for inn- og utmelding

I løpet av året kan det komme på plass en løsning der man enkelt kan melde seg inn i eller ut av Den norske kirke på nett.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Flere enkeltpersoner har tatt kontakt med Kirkerådet og etterlyst en elektronisk løsning for inn— og utmelding, og Kirkevalget i fjor gjorde det også klart at noe må gjøres med medlemsregisteret, skriver Dagen.

Nå har Kirkerådet sendt saken om elektronisk inn- og utmelding på høring, og allerede 7. mars er det satt frist for at saken kan komme opp på Kirkemøtet i april.

Kirkerådet ser ikke mange ulemper ved en nettløsning, men det ser faren for flyktige og innfallspregede utmeldinger. «Dette bør imidlertid ikke være til hinder for at de som vil melde seg ut, kan få gjort dette raskt og enkelt», skriver rådet i høringsbrevet.

Les også:

Les også

Ny nedtur for Bjørgvin

En av høringsinstansene er Kristiansand kirkelige fellesråd, og der ønsker kirkeverge Hans Erik Ruud elektronikken velkommen.

— Vi sier ja til dette. Kirken henger etter i teknologien. Folk er på nett, det er det som gjelder, sier Ruud til Dagen.

I fjor ble det satt utmeldingsrekord i Den norske kirke, da 15.886 medlemmer takket for seg. Samme år meldte 2.071 personer seg inn i Kirken, også det rekord.

Publisert: