Her er Sonys nye toppmodell

Har nye Z3+ det som skal til?

ACTION. Markedsansvarlig i Sony Mobile Norge, Frank Otterbeck, hadde valgt aktivitetssenteret ved Tryvann i Oslo som åsted for lanseringen av den nye vanntette smarttelefonen Xperia Z3+
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Fjorårets nye vanntette mobil— og nettbrettserie, Z3 har utvilsomt vært en suksess for Sony Mobile.

I september ble trioen Xperia Z3, Z3 compact og nettbrettet Z3 Tablet lansert - alle i vann- og støvsikker utførelse.

— Nå oppgraderer vi med en ny versjon, kalt Z3+, sier markedsansvarlig for Sony Mobile i Norge, Frank Otterbeck.

VANNTETT. Sonys nye Xperia Z3+ er, som forgjengeren, vanntett. Det passet fint i duskregnet under lanseringen i Oslo tirsdag.

Telefonen ligner forgjengeren Z3, men er blitt noen viktige millimeter tynnere og noen få gram lettere.Skjermen er fortsatt på 5,2 tommer, oppløsningen på 1920x1080 punkter er den samme, men Sony hevder de har forbedret skjermkvaliteten slik at den skal være noen hakk hvassere både lysstyrke og kontrast, som skal gi bedre skjermopplevelse i ulike lysforhold

— Vi har valgt å legge alt vi har av toppteknologi i den nye flaggskipsmodellen, sier nordisk sjef i Sony Mobile, Ola Lilja Molén.

Suksessfull forgjenger

Han forteller at sammen med den kompakte versjonen av forgjengeren, Z3 compact, har Sony Mobile hatt stor suksess med salget. Det har blant annet bidratt til at de i Norge har sikret seg en solid tredjeplass i markedet, etter Samsung og Apple.

- Det nordiske markedet skiller seg ut. Spesielt i Sverige og Norge er etterspørselen etter toppmodellene svært stor.

Han vil ikke svare på om de planlegger en oppgradert versjon av salgssuksessen Z3 compact også, men lover nye telefoner omtrent hver sjette måned. Forbrukerelektronikk-messen IFA i Berlin på høsten pleier å være åsted for nylanseringer. En Z3+ compact, kan kanskje dukke opp der.

VANNTETT. USB-kontakten skal være vanntett selv om den er åpen. FOTO: Sony

Nye Z3+ er som sine forgjengere også vanntett. Men i stedet for at ladekontakten er plassert på siden av telefonen, bak en gummiluke som skal holde vann og fukt ute – er den nå plassert i en åpen USB-kontakt i bunnen.Det skal blant annet gjøre det enklere å sette den i en dokkingstasjon for lading og musikkavspilling.

Batteriet i den nye versjonen har litt mindre kapasitet enn før, men Sony lover likevel bedre batteritid. Ved normal bruk varer den i to døgn, lover Otterbeck.

I likhet med Samsungs nye Galaxy S6, har Sony utviklet en hurtiglader som skal lade telefonen til ett døgns kapasitet på bare 45 minutter. Denne må imidlertid kjøpes ved siden av som ekstrautstyr.

Bedre frontkamera

Hovedkameraet er av samme type og spesifikasjon som på forgjengeren. Frontkameraet er derimot forbedret på Z3+. Ifølge Otterbeck er det en konsekvens av selfie-bølgen.

— Vi har blant annet lagt til en breddefunksjon, som gjør det enklere å ta gruppeselfier som er blitt så populære i det siste.

NÆRMEST TURKIS. Det nye sjøgrønne medlemmet i Z3-familien.

Z3+ har som forgjengerne glass både foran og bak. I tillegg til hvit, sort og den svært populære (viste det seg) bronsefargede varianten, kommer den i en sjøgrønn – nærmest turkis utførelse.

Kun én versjon

I motsetning til konkurrentene kommer Z3+ kun i én versjon med en intern lagringskapasitet på 32 Gigabyte, men med mulighet for å sette inn og enkelt bytte ut ytterligere kapasitet med minnekort med kapasitet helt opp til 128GB.

Under dekslet finner vi en åttekjerners 64 bit-prosessor, og telefonen er også klargjort for mobiloperatørenes nye og forbedrede datahastigheter på 4G+.

Les også:

Les også

Sjekk om mobilen din kan få dobbel hastighet

Lovende førsteinntrykk

SAMME. Skjermen har samme oppløsning som tidligere. FOTO: SONY

Vi har fått låne et prøveeksemplar av den nye telefonen, og brukt den i nøyaktig ett døgn. Det hele virker svært lovende, men forbedringene og forskjellene sammenlignet med forgjengeren er ikke så alt for store. Litt tynnere og lettere som den er, ligger den svært godt i hånden.

Telefonen er svært rask, og kameraet minst like godt som i forgjengeren. Et av markedets beste.

Så har du en velfungerende Z3 fra før – hold på den en stund til. Har du en Z3-kompakt og likevel ønsker deg større skjerm, eller den gamle telefonen er ødelagt eller utslitt, er Xperia Z3+ en av de aller beste Android-telefonen, for ikke å si den beste, på markedet akkurat nå.

Med bedre kamera og jevnt over bedre enn den kanskje argeste Android-konkurrenten, Samsung Galaxy S6. Veiledende pris ligger på 6500 kroner, det samme som Samsung forlanger for sin Galaxy S6 med 32GB. Neppe tilfeldig.

Les også:

Publisert: