Nå kan du få Googles søkeresultater i ekte Star Wars-stil

Google har fått Star Wars-feber, og feirer med mye moro for fansen.

Slik vises søkeresultatene om du skriver åpningssetningen Fra Star Wars inn i Google-søkefeltet. Foto: Skjermdump/google.com
  • Tek.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den nye Star Wars-filmen«The Force Awakens» nærmer seg med stormskritt, og i den forbindelse har Star Wars-feberen startet for alvor.

Ikke overraskende er det mange fans av serien i IT-miljøet, ikke minst hos Google, som nå hyller filmserien på sin egen måte.

Som selskapet skriver påbloggen sinhar Google nå gjemt flere«påskeegg» for Star Wars-fansen i flere av sine tjenester,inkludert søkemotoren.

Les også

Endelig en smart minnepinne til Iphone

Søkeresultater i velkjent drakt

Som en del har oppdaget innebærerett av disse påskeeggene at det skjernoe ganske spesielt om man skriver inn den velkjente setningen« a long time agoin a galaxy far, far away » i søkefeltet.

Da vil søkeresultatene nemlig ikke bli listet opp på vanlig måte, men derimot i form av en rullende, gul tekst lik den vi kjenner fra åpningen til Star Wars-filmene — akkompagnert av den ikoniske musikken fra filmserien.

Resultatene ruller automatisk oppover, men du kan stanse rullingen med en egen pause-knapp, og det er også mulig å skru av musikken. Dette er imidlertid ikke det eneste Star Wars-snadderet Google har i ermet.

Velg«lys» eller«mørk» side

I blogginnlegget avslører selskapet ogsåen ny nettside med Star Wars-tema, hvor man kan velge å ta Google-kontoen sin enten til den «lyse» eller den «mørke» siden.

Google gir deg også muligheten til å velge den mørke eller lyse siden, og gir deretter tjenestene sine temaer og detaljer som passer til valget. FOTO: Skjermdump Google

Etter man har tatt valgetkan man såklikke på de ulike Google-tjenestene, som da vil by på ulike Star Wars-relaterte detaljer.Eksempelvis vil Gmail få et Star Wars-bakgrunnsbilde og en lyssabel som innlastings-indikator, og som blant andreIFLSciencehar merket seg vil Street View-figuren i Google Maps ta form som en opprørspilot fra filmserien. Det finnes også flere skjulte Star Wars-påskeegg rundt omkring.

Tek.no eies av Teknisk Ukeblad Media AS.

**Google har også latt seg inspirere av Star Trek:

Selskapet pusler med en kommunikasjonsenhet som ligner på den fra serien**

Les også

Endelig en smart minnepinne til Iphone.

Les også

Én strømmetjeneste knuser konkurrentene sønder og sammen

Les også

Her er Amazons nye pakkedrone

Publisert: