30 ungdommer fra Hordaland på AUF-leiren

Stortingsrepresentant Jette Christensen fra Hordaland er blant dem fra Hordaland Ap som nå koordinerer hjelpen til Utøya-ungdommen fra Hordaland.

MANGE SKUTT: Flere personer er meldt omkommet og skadet etter skytingen på AUFs sommerleir på Utøya fredag ettermiddag. Her blir en skadet person fraktet inn på Ullevaal sykehus i Oslo fra ambulansehelikopteret.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Det skal ifølge henne være et tjuetalls hordalandsungdommer på Utøya. Ifølge Bergen kommune er tallet mellom 30 og 40.

— Vi har ikke fått noen meldinger om at noen av våre er kommet til skade så langt. Det er fire-fem vi ikke har fått kontakt med, men vi tror det kan skyldes at de er gått tom for batteri på mobilene, sier Christensen.

Egen buss

De jobber nå med å få hyret inn en buss for å bringe ungdommene fra Hordaland hjem når de er kommet seg fra Utøya.

Politiet har opprettet telefonnumre for pårørende i forbindelse med skyteepisoden på Utøya. Pårørende bes ringe 32 10 32 87 eller 32 10 32 78

Arbeiderpartiet har også etablert to telefonnumre: 41 20 44 02 eller 98 05 97 11

Det understrekes at nummeret kun er ment for pårørende, altså de som har grunn til å tro at noen av deres nærmeste kan være direkte berørt. Mulige pårørende oppfordres til å forsøke å få kontakt med den de savner, før politiet kontaktes.

Ola Henning Målsnes, fungerende informasjonsansvarlig i Bergen kommune, sier at kommunen nå samarbeider med Ap lokalt om hvilket ilbud om hjelp ungdommene skal få når de kommer hjem.

— Foreløpig vet vi ikke hvordan lokale AUF-ere er rammet, men vi følger situasjonen fortløpende, sier han.

bt.no har foreløpig ikke lykkes å bringe på det rene hvor mange fra Sogn og Fjordane som deltar på sommerleiren.

Samles på rådhuset

Fredag kveld samler Bergen kommune troppene på rådhuset.

— Bergen kommune har foreløpig ikkeiverksatt noen kriseberedskap, men vi følger nøye med på utviklingen nå, sier MortenMeibom, beredskapsdirektdør i Bergen kommune, til bt.no.

Han beskriver situasjonen foreløpig som veldig uavklart.

— Per nå har vi ikke sikker oversikt over hvor mange ungdommer fraHordaland som var på Utøya. Det verserer flere tall, og foreløpig mangler vi etoffisielt et. Vi vet heller ikke hvor mange pårørende vi har å forholde oss til.Nå jobber vi med å få oversikt over alle sider av dette, sierberedskapsdirektøren.

Fredag kveld går tiden med på å tenke ut tiltak som kan blinødvendig å iverksette, sier han.

Et av tiltakene vil være hvordan leirdeltakerne fraHordaland skal tas imot når de kommer tilbake til Bergen.

— Hovedtanken er nå å samles, sier Meibom.

Publisert: