Over 100.000 passasjerer vil bli rammet av SAS-kanselleringer mandag og tirsdag

SAS varsler at totalt 1.213 flyginger mandag og tirsdag er kansellert som følge av pilotstreiken. Over 100.000 passasjerer blir rammet.

Publisert Publisert

FLYSTREIK: SAS har satt mange av sine fly på bakken etter at pilotene har gått ut i streik. Flyene er parkert på Gardermoen. Foto: NTB scanpix

  • NTB

Søndag er 64.000 passasjerer rammet av 587 innstilte SAS-avganger, som følge av at rundt 1.500 piloter i flyselskapet er i streik.

SAS melder søndag ettermiddag at 667 mandag og 546 flyginger tirsdag blir kansellert som følge av streiken. Totalt vil i underkant av 110.000 passasjerer bli rammet av kanselleringene disse dagene.

Les også

Trodde du reiseforsikringen sikret deg mot SAS-streiken? Tro om igjen.

FLYSTREIK: Kommunikasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS. Norske SAS-piloter gikk fredag ut i streik etter at meglingen med NHO Luftfart brøt sammen. Opptil 170.00 reisende blir rammet om streiken varer ut helgen. Foto: NTB scanpix

Fredag var 673 avganger innstilt, og 329 avganger var innstilt lørdag. Det er anslått at til sammen 170.000 passasjerer i Norden rammes om streiken varer gjennom hele helgen.

Danske Sydbank har regnet ut at kostnaden for streiken for SAS ligger på mellom 54 og 73 millioner norske kroner pr. dag.

Kommunikasjonssjef Knut Morten Johansen understreker overfor NTB at flyselskapet jobber med full styrke for å finne alternativer for passasjerene.

– Vi har stor medlidenhet overfor passasjerene og beklager på det sterkeste overfor dem, sier han.

Informasjonssjefen opplyser at 282 SAS-flyginger går som normalt søndag. Tidligere i helgen meldte flyselskapet at de har opplevd at noen passasjerer har gått glipp av reisen sin siden de har trodd at alle SAS-avganger er kansellert.

Publisert