- Ingen vil være venn med meg

Hva skal jeg gjøre? skriver jente (12).

ENSOMHET. Det kan se ut som alle rundt deg er bestevenner, men jeg tror det er flere som er usikre og føler at alle andre har venner, skriver Vera Micaelsen.
  • Spaltist I Aftenposten Junior
  • Forfatter
  • Vera Micaelsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Denne artikkelen er fra Aftenposten Junior – Norges eneste avis for barn og unge. Hver uke svarer forfatter Vera Micaelsen på spørsmål om følelser.

Hei, Vera!

Jeg trenger hjelp. Noen av jentene i klassen var ganske snille, så jeg ville være med dem i friminuttene.Men så ble de veldig frekke. Da gikk jeg til noen andre jenter, men så ble de også frekke og ignorerte meg. Det føles som om alle har forandret seg og fått nye bestevenner. Ingen vil være venn med meg. Det hjelper ikke å snakke med en voksen. Hva skal jeg gjøre?

Hilsen jente 12 år

Hei du!

Det høres ut som du har det vanskelig for tiden. Dette er nok ikke noe hyggelig å oppleve.

Alle forandrer seg

Du har rett i at alle forandrer seg. Det skjer mye i deres alder og mange endrer væremåte, får nye interesser og bytter venner. Du forandrer deg og, men det er ikke sikkert du merker det selv. Har du tenkt på om de jentene som frekke med deg, kanskje bare har endret seg? Kanskje de prøver ut nye måter å være på, og så opplever du dem veldig annerledes? Det kan være du får det bedre om du forsøker å overse noe av det de sier og gjør, og forsøker å ikke ta deg nær av det.

Vera Micaelsen, forfatter

Alle er usikre

Du er ikke alene om å ha det sånn. Det kan se ut som alle rundt deg er bestevenner, men jeg tror det er flere som er usikre og føler at alle andre har venner. De fleste opplever lange perioder i ungdommen hvor de føler seg alene og utrygge. Man må lære å være sammen på nye måter og det er skummelt for alle.

Hold ut

Jeg tror du må gi vennene dine rom til å være annerledes, på samme måte som du må øve deg på å ikke bli redd for det de sier og gjør. Forsøk å tenke at når folk er frekke, så er de egentlig litt usikre, du må finne trygghet i deg selv. Bruk fem minutter hver morgen til å øve. Sitt på sengekanten og pust rolig, lukk øynene og kjenn at du er trygg i kroppen. Når du er i situasjoner hvor du blir redd, konsentrer deg om å være rolig. Hvis du ser etter kan du se at de andre også er usikre. Du kommer til å få mange venner. Det er ikke sikkert det kjennes sånn nå, men det kommer til å forandre seg.

Lykke til!

Klem fra Vera

Denne artikkelen er fra Aftenposten Junior — Norges eneste avis for barn og unge. Hver uke svarer forfatter Vera Micaelsen på spørsmål om følelser.

Les flere av Veras svar her:

Publisert: