Pokémon Go lastet ned 7,5 millioner ganger på fem dager

Det nye mobilspillet blir brukt av ranere, har ført til oppdagelsen av et lik og utviklerne har måttet svare for spillets fulle tilgang til privat informasjon.

UTVIDET VIRKELIGHET: Det nye mobilspillet Pokémon Go bruker dine omgivelser som en del av spillopplevelsen.
  • Steffen Pedersen Øberg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

I forrige uke ble mobilspillet Pokémon Go lansert i landene USA, Australia og New Zealand. Siden da har amerikanske medier og sosiale medier vært fulle av omtaler av spillet.

Ifølge Amobee Brand Intelligence, sitert iAdweek, har nesten to millioner tweets blitt postet med hashtaggen #PokemonGo mellom 6. og 10. juli.

Til tross for at spillet kun er lansert i noen få land har spillet blitt lastet ned 7,5 millioner ganger på bare fem dager, ifølgeAdweek.Samtidig har verdien av Nintendos aksjer økt med 11 milliarder dollar, siden 6. juli. En økning per dag på 24,5 prosent, ifølgeQuartz.com.

Den første utgaven av den populære spillserien ble utgitt i 1996, og har siden kommet i flere versjoner. Med Pokémon Go får spillerne ved hjelp av en kombinasjon av kart, mobildata og 3D-grafikk mulighet til å fange de digitale monstrene i sitt eget nærmiljø.

Pokémon Go sluker batteri:

Les også

Hvor mye koster det å lade mobilen?

Ranere har brukt spillet til å legge feller

Nettopp spillets kombinasjon av en virtuell verden med den virkelige verden har ført til en rekke spesielle hendelser.

  • For å fange pokémon må folk gjerne ut av huset, og folk på jakt etter digitale monstre, harkrasjet i trær og svingdører.
  • Spillet har også ført til enkelte mer alvorlige hendelser.Slateskriver at væpnede ranere har brukt spillet til å lure spillere til isolerte områder.
  • Da 19 år gamle Shayla Wiggins dro på jakt etter vann-pokémon nær Big Wind River i Qyoming oppdaget hun et lik, skriverCNN.
  • Spillet har også ført til farlige situasjoner, som når noen figurer dukker opp på panseret på biler eller i veikryss.

Utviklerne har imidlertid lagt inn én viktig sikkerhetsanordning: du kan ikke spille mens du kjører. Spillet krever at du holder en fart på under 30 kilometer i timen.

Kan lese spillernes e-poster

Utgiverne har også måttet svare på spørsmål om personvern etter at det ble klart at spillet på iOS har muligheten til å få full tilgang til folks google-konto.

IfølgeCNNfikk Niantic, spillets utvikler, tilgang til å lese spillernes e-post dersom de brukte sin google-konto til å opprette bruker.

I en uttalelse mandag skriver selskapet at det hele skyldes en feil, og at de nå arbeider med å redusere spillets tilgang til privat informasjon.

Kommer snart til Norge

Lanseringen for resten av verden skal ha blitt forsinket av at serverne ikke har taklet den store pågangen. Men for nordmenn som venter på å få prøve spillet selv, skal utgivelsen internasjonalt være like om hjørnet, ifølgeBusiness Insider.

For enkelte har ventetiden blitt overveldende. En australsk mann fikk sparken fra selskapet han jobbet hos i Singapore etter at han skrev en Facebook-post hvor han klaget over at spillet ikke er tilgjengelig i landet, skriverBBC.

Her er et knippe andre teknologi-nyheter:

Publisert: