Slik blir Googles nye Apple Pay-konkurrent

Øker satsningen på mobilbetaling med «Android Pay».

  • Tek.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Allerede i februar i år ble det kjent at Googlehadde planer om en kraftig oppgradering av sin mobile betalingsløsning Google Walletfor å møte konkurransen fra Apple Pay.

På åpningsdagen av utviklerkonferansen Google I/O som avholdes 28.-29. mai, viste selskapet frem det nye produktet som for anledningen skifter navn til «Android Pay».

Google har samarbeidet med betalingsselskapene MasterCard,Visa, American Express (AmEx) og Discoverom den nye mobilbetalingsløsningen, som altså vil bli mulig å bruke på kontaktløse betalingsterminaler via NFC-teknologien (Near Field Communication).

Fokuserer på sikkerhet og brukervennlighet

Enn så lenge skal Android Pay-løsningen imidlertid kun rulles ut i USA, noe som skal skje til sommeren.

Det er ennå uvisst når appenskal lanseres i andre deler av verden. Google samarbeider med en rekke mobilleverandører om forhåndsinstallasjon av Android Pay-appen, slik at man er klar til dyst straks man pakker ut en ny Android-telefon.

UÅPNET: Det vil bli mulig å betale uten å åpne selve appen, og en bekreftelsesmelding vil dukke opp på skjermen når betalingen er fullført. Foto: Skjemdump/YouTube

Android Pay skal by på like stor sikkerhet som ved vanlig kortbetaling, noe som blant annet innebærer at du ikke trenger å legge igjen selve kortnummeret i butikken du handler i. Ifølge Google har det også blitt lagt stor vekt på brukervennlighet med den nye betalingsløsningen.I forbindelse medpresentasjonen av Android M, som også fant sted på I/O-konferansen, kom det frem at Google nå skal standardisere fingeravtrykkavlesningsfunksjonen man finner på mange av dagens Android-telefoner.

Dette vil selvsagt får betydning for Android Pay, på den måten at man kan bruke fingeravtrykkleseren til å autorisere betalingene.

Kjapt og enkelt

Under demonstrasjonen av dette under I/O-konferansen kom det frem at man kan gjøre dette simpelthen ved å holde fingeren mot avleseren for å låse opp telefonen, og deretter føretelefonen ved siden av terminalen for å utføre betalingen.

Man kan altså gjøre det hele i én bevegelse, uten behov for å åpne en egen app, og når betalingen er utført vil det dukke opp en egen bekreftelsesmelding øverst på skjermen

Google sa ingenting om hva som skal skje med selskapets eksisterende løsning Google Wallet, så skjebnen til denne er ennå noe uviss.

Selskapet gjør for øvrig oppmerksom på at Android Pay ennå er under utvikling, så flere nyheter vil nok dukke opp senere. Mer informasjon kan du finne påAndroid-bloggen.

Google har også presentert Android M:Her er noen av det operativsystemet har å by på

Les også:

Google vil satse enda hardere på mobilbetaling

Samsung vil konkurrere med Apple på mobilbetaling

Publisert: