CES-messen: Denne «Batmanbilen» skal knuse Tesla

På den store elektronikkmessen CES i Las Vegas dukket Farday opp. Elbilen skal knuse Tesla.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Etter måndeder med spekulasjoner ble Faraday Future vist offentlig på den store elektronikkmessen CES i Las Vegas mandag denne uken.

Enn så lenge er dette et konsept, men den Batman-liknende bilen – med navnet FFZERO1 – skal gi et hint om hva Tesla kan vente seg av konkurranse fremover.

Mer fra CES-messen:

Les også

Sosiale roboter, VR-briller og nye super-TV-er

Ekstrem – men ikke kjørbar

Den helelektriske bilen skal ha over 1000 hestekrefter, og vil ifølge Faraday klare akselerasjonen fra 0 til 100 kilometer i timen på under tre sekunder .

Bilen har totalt fire elmotorer, en på hvert hjul, og skal nå en toppfart på over 300 kilometer i timen. Dermed blir bilen betydelig raskere enn Teslas raskeste modell.

Ulempen med Faraday FFZERO1 er imidlertid at bilen kun er en prototype, som ikke kan kjøres. Dermed blir den helautonome bilen kun et utstillingsobjekt enn så lenge.

KONSEPT: Prototypen har fire motorer og får en toppfart på over 300 kilometer i timen. Det er det ingen som får oppleve. Bilen er ikke kjørbar. (Foto: Faraday).
INTERIØRET: Innvendig er bilen minst like futuristisk som på utsiden. I midten av rattet er det en holder for en smarttelefon, som sørger for at bilen hele tiden er oppkoblet. (Foto: Faraday)

Teslafan? Da anbefaler vi disse sakene:

Les også

Nå blir Tesla selvkjørende

Les også

Elon Musk presenterte Tesla X

Les også

Nå blir dette Teslas rimeligste firehjulstrekker

På veien innen 2020

Likevel skaper altså Faraday FFZERO1 overskrifter, og det er ikke så rart. For innen 2020 lover produsenten å ha de første bilene på veien, og designkonseptet skal minne sterkt om konseptbilen som nå er vist frem.

Mange av egenskapene fra konseptbilen, blant annet batteriet og chassiset, blir nemlig med over i de noe mer folkelige produksjonsbilene. Det gjør også førersystemene og bilens autonomi.

Helt ny er oppbyggingen av batteriet, som skal gjøre det enkelt å utvide eller innskrenke kapasiteten. Med et chassis der man i tillegg lett kan endre akselavstanden, har Faraday en fleksibel grunnstruktur som lett kan tilpasses en rekke ulike biltyper, enten de er sportsbiler, familiebiler eller crossovere.

Eier du elbil? Sjekk ut denne:

Les også

Slik unngår du rekkeviddeangsten

BATMAN: Designet på Faraday FFZERO1 minner aller mest om en krysning mellom noe fra Batman og fra en bilbane – men dette skal danne grunnlaget for hva man kan forvente seg fra produsenten når de første bilene lanseres. (Foto: Faraday)
FLEKSIBELT: Chassiset skal finne veien over i produksjonsbilene som Faraday lanserer innen 2020. Både batterikapasitet og akselavstanden er lett å tilpasse ulike biltyper. (Foto: Faraday)

Flere produsenter vil utfordre Tesla:

Les også

Audi i strupen på Tesla

Les også

De beste elbilene

Les også

Bilen som kan flytte fjell

Les også

Apple går i strupen på Tesla

Les også

Apple vil lage elbil

Les også

Jaguar frykter Tesla-ulykke

Har du lurt på hvilke bokstavkombinasjon elbilenes skilt skal ha når det snart blir tomt for EL-skilt?

Publisert:

Les mer om dette temaet