Facebook åpner for favorittvenner

Nå kan du favorittmarkere venner i nyhetsstrømmen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Nylig tok Facebook en Snapchat da de åpnet for at brukerne kan legge tekst og emojis på bilder.

STJERNEVENNER: En stjerne betyr favorittmarkering.

Nå er det nyhetsstrømmen som har fått nok en oppdatering og ny funksjonalitet, nærmere bestemt muligheten til å velge favorittvenner og prioritere hvem du vil se først i nyhetsstrømmen din. Ikke helt ulogisk da målet med nyhetsstrømmen angivelig er å gi deg det mest relevante innholdet, selv om det ikke alltid oppleves slik.

I første omgang er det Ios-appen som har fått denne muligheten.

Videreutvikling

SKALLDYR: I det nye brukergrensesnittet er det Facebook-krabben som er sjefen. FOTO: Skjermdump

Dette er på mange måter en videreutvikling av kontrollverktøyet Facebook innførte i november 2014 som gjorde det enklere å slette innlegg i nyhetsstrømmen fra enkeltvenner uten å slette selve Facebook-vennskapet.Foruten at du nå også kan favorittmarkere venner, har Facebook gitt selve brukergrensesnitt i undermenyen «preferanser for nyhetsoppdateringen» et nytt design.

HER FINNER DU DEN. Preferanser for nyhetsoppdateringen finner du ved først å trykke på menyknappen nederste i høyre hjørne i Facebook-appen, for så å skrolle deg ned til under «innstillnger»

Her har de valgt å slippe til en krabbe, uten at vi helt har skjønt hvorfor de har gjort det. Uansett valg av skalldyr, det viktigste er at den oppleves mer brukervennlig og oversiktlig enn tidligere. Her finner du nå fem innstillingsmuligheter:

1. Prioriter hvem du vil se først

Her kan du prioritere hvem sine innlegg du ikke vil gå glipp av og alltid finne øverst i nyhetsoppdateringen din. Venner og sider du følger, listes opp med ikoner som du enkelt trykker på for å favorittmarkere.

2. Slutt å følge personer for å skjule innleggene deres

Her har du som tidligere mulighet til å velge hvem du ikke lenger ønsker å følge og se innlegg fra i nyhetsoppdateringen din. Dere vil fortsatt være venner på Facebook.

3. Gjenoppta kontakten med personer du har sluttet å følge

Du kan fortsatt velge å gjenoppta kontakten og se innlegg fra personer du har sluttet å følge. Legg forøvrig merke til de to krabbene som tar en «high five» i pur gjenforeningsglede.

4. Oppdag nye sider

Basert på hvilke sider du har likt i det siste foreslår Facebook nye sider du kan tenkes å like.

5. Apper som er skjult fra nyhetsoppdateringen

Her får du oversikt over apper du har valgt å stenge ute.

— Det handler om relevans og engasjement

Kommunikasjonsrådgiver og ekspert på sosiale medier, Hans-Petter Nygård-Hansen, er ikke overrasket over at Facebook gir brukerne mulighet til i større grad å påvirke innholdet i nyhetsstrømmen ved å favorittmarkere venner og sider.

— For Facebook handler det om å være mest mulig relevante for den enkelte. Er de ikke det, risikerer de i verste fall at folk slutter å bruke tjenesten. Et annet stikkord er engasjement, som i større grad kommer mellom mennesker enn mellom mennesker og merkevarer. Ved å åpne for å favorittmarkere venner gir man dermed mulighet for nettopp mer engasjement, sier Nygård-Hansen.

Hvor tungt brukernes favorittmarkering vil påvirke algoritmen til nyhetsstrømmen er han usikker på.

— Det eneste som er sikkert er at Facebook vil følge nøye med på og helt sikkert foreta små justeringer i tiden fremover, og det skal bli spennende å se hvordan favorittmarkeringene faktisk slår ut i nyhetsstrømmen.

Nysgjerrig på hvem som har slettet deg på Facbook?

Publisert: