SV: – Utelukker ikke mistillit mot Hauglie

SVs Karin Andersen sier at hun ikke utelukker mistillit mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie etter at nyheten om trygdeskandalen.

Publisert Publisert

Karin Andersen sier at det kan bli aktuelt med mistillits forslag mot Anniken Hauglie. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB
  1. Leserne mener

– Vi ber statsråden om å komme med en rask redegjørelse for Stortinget. Ut fra denne redegjørelsen vil vi se om det er grunn til å følge opp med en kontrollsak, sier Karin Andersen til NTB.

Hun er leder for Stortingets kommunal- og forvaltningskomité,

Rødt-leder Bjørnar Moxnes sa mandag til VG at partiet hans nå vurderer mistillit mot Anniken Hauglie. Andersen utelukker ikke at SV kan konkludere med mistillit.

– Nå må vi få en redegjørelse og eventuelt en kontrollsak først, men det kan komme et mistillitsforslag fra oss dersom vi mener det er nødvendig, sier Andersen, som presiserer at hun ikke har diskutert temaet med partileder Audun Lysbakken og resten av stortingsgruppa enda.

– Det er helt krise å bli dømt for trygdesvindel. Dette er noe som henger lenge ved enkeltmennesker, og som kan ødelegge livene deres, så dette må vi komme til bunns i, sier Andersen.

Også partileder Lysbakken er kritisk det som har skjedd. Han er tydelig på at saken må få konsekvenser, men ønsker først klarhet i hva som har skjedd.

– Dette er en katastrofe, både for dem som urettmessig er rammet, men også politisk. Det handler om livene til folk, sier han.

Publisert