Kvinne døde av svineinfluensa

Kvinnen i 30-årene var gravid da hun ble syk.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

Barnet ble født for tre uker siden.

— Barnet ser ut til å klare seg fint og er ikke smittet av mors influensa. Kvinnen hadde ingen kjent underliggende sykdom, opplyser helsemyndighetene på nettstedet Pandemi.no.

Kvinnen døde på Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet.

— Vi har kunnskaper om at slikt kan skje, og derfor har man tatt forholdsregler blant annet med at gravide skal prioriteres for vaksine, og vi har strenge besøksregler på sykehusenes fødeavdelinger, opplyser medisinsk direktør Einar Hysing ved Rikshospitalet til NTB.

Første gravide Dette tilfellet er det første i Norge der en kvinne er blitt alvorlig syk av svineinfluensaviruset mens hun var gravid og deretter har dødd av sykdommen etter at barnet var født.

— Det er større risiko blant gravide for å få alvorlig sykdom dersom de blir smittet, men vi vet ikke akkurat hvem det gjelder, sier Hysing.

Folkehelseinstituttet har laget en prioriteringsliste over hvilke grupper som skal vaksineres først mot influensaviruset A (H1N1).

— Gravide er i den risikogruppen som først vil få tilbud om vaksine. Alle gravide vil etter tolvte uke få tilbud, sier seniorrådgiver Therese Øgaard i folkehelsa.

Sjette dødsfall Dødsfallet er det sjette i Norge som kan knyttes til den nye influensaen.

Tidligere er det meldt fem dødsfall knyttet til influensa A (H1N1), en mann fra Oppland, en mann fra Telemark, en tenåring fra Vestfold, en kvinne fra Akershus og en dansk mann som oppholdt seg i Norge.

Publisert: