Fortettet stemning

Det var en fortettet stemning i Agder lagmannsrett mandag formiddag da førstelagmann Asbjørn Nes Hansen kom inn i rettssalen et par minutter over klokken ti.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 21 år gammel

HALLGEIR OFTEDAL

De to første minuttene ble brukt til fotografering av retten.

Noen minutter før klokken ti var de to tiltalte på plass. Jan Helge Andersen kom først med politieskorten fra Arendal kretsfengsel. Glattbarbert og med samme genser som han brukte under byrettsforhandlingene. Andersen var flere kilo tyngre nå enn sist han møtte i retten.

Kort tid etter kom Kristiansen, med kort fippskjegg og slentrende som han også gjorde i byretten.

Andersen og Kristiansen sitter vis-à-vis juryen. De kan se rett inn i ansiktene på de to tiltalte. Da statsadvokaten leste tiltalebeslutningen kikket Kristiansen stort sett ned i bordplaten.

På skrå for de tiltalte sitter mødrene til de to drepte jentene. Ada Sofie Austegard har blant annet med sin søster i rettslokalet. Klara Sløgedal sitter også på tilhørerbenken. De to mødrene lar blikkene gå mot tiltalebenken fra tid til annen. De tiltalte ser sjelden på de pårørende.

Bak Andersen og Kristiansen sitter tre polititjenestemenn. En fjerde politimann sitter ved utgangsdøren. Det er også strengt vakthold utenfor rettslokalet i Arendal.

Etter at alle formalitetene i forbindelse med oppstart av saken var unnagjort etter nesten to timer, var det tid for pause. Andersen og Kristiansen ble kjørt i hver sin politibil de få hundre meterne fra rettslokalet til kretsfengselet.

Publisert:
Viggo Kristiansen forsvarer, Tore H. Pettersen (t.v.) og førstestatsadvokat Edward Dahl.