Frykter Ipad-lader kan være farlige å bruke

Kan medføre fare for liv og helse.

Laderen skolen i Telemark brukte, fulgte med en Ipad som skolen bruker i undervisningen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) er i kontakt med Apple for å følge opp en type Ipad-ladere som kan være farlige å bruke, skriver Nkom på sin hjemmeside.

Nkom opplyser at de er blitt kontaktet av en skole i Telemark , der en elev fikk elektrisk støt da hun håndterte en lader som var defekt.

Barneskole-eleven dro ut en original Ipad-lader fra en stikkontakt, og da løsnet pinnene i pluggdelen fra selve pluggen. Disse ble stående igjen i kontakten, og eleven fikk elektrisk støt da hun forsøkte å dra ut pluggen. Skolen har delt ut Ipader til rundt 200 elever

Defekten er muligens ikke et engangstilfelle, og Nkom har derfor startet undersøkelser.

ipad2.jpg

Både Apple og vi tar dette veldig alvorlig og har startet undersøkelser av laderne. Tolv av disse har fått påvist samme svakhet, sier seksjonssjef i Nkom, Tor Bringsverd til oss. Han forteller at Apple har sendt representanter fra USA som har besøkt både skolen og Nkom

— Vi opplever at Apple har vært usedvanlig grundige, men har enn så lenge ikke fått noe inntrykk av hvor utbredt denne feilen kan være.

Kan være livsfarlig

Nkom vurderer at bruk av ladere med samme svakhet kan medføre fare for liv og helse, ved at man potensielt kan få alvorlig skade av elektrisk støt.

— Tar man på de to pinnene med hver sin hånd når pluggdelen står i stikkkontakten, vil det gå strøm gjennom kroppen, hvilket i ytterste konsekvens kan være dødelig, forklarer Bringsverd.

Nkom vil følge opp saken basert på resultatene av undersøkelsene.

Nkom oppfordrer personer som har original ipad-lader og som de mistenker har samme feil, å kontakte sin forhandler eller Apple support på telefon nr. 800 56952 eller http://www.apple.com/no/support/

Les også:

Publisert: