Nå blir det dyrere bredbånd for mange Telenor-kunder

Øker nettleien med 20 prosent.

ØKT NETTLEIE: 1. jule øker telenor nettleien til mange av sine kunder som får bredbånd levert over telefonlinjen. ILLUSTRASJONSFOTO: Skjermdump Telenor
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Er det greit at Telenor øker nettleien med 20 prosent? Svar i vår poll nederst i saken!

Fra og med 1. juli 2016 har Telenor valgt å skru opp nettleien for kunder som får bredbånd levert over telefonlinjen (xDSL) fra 89 til 109 kroner i måneden.

Økningen gjelder de fleste av Telenors kobberkunder i privatmarkedet. Unntaket er ifølge Telenor enkelte kunder med produkter som ikke lenger er i salg, samt kunder som fortsatt har fasttelefon.

Telenor ønsker ikke å oppgi nøyaktig hvor mange av deres tilsammen 430.000 DSL-kunder som blir berørt av prisøkningen på 240 kroner i året.

Les også

Fikk 80.000 kroner i erstatning for Windows 10-oppdatering

— Nødvendig drift og vedlikehold

En økning i nettleie som ifølge Telenor er en direkte konsekvens av økte vedlikeholds- og investeringskostnader.

— Linjeleie bidrar til nødvendig drift og vedlikehold av kobbernettet. Telenor foretar årlige milliardinvesteringer i utbygging og oppgradering av det landsdekkende bredbåndsnettet for å sikre gode og trygge bredbåndleveranser. Kostnad pr. kunde har økt, og vi gjør derfor en prisøkning for å sikre et fortsatt godt tjenestetilbud, sier presekontakt i Telenor Per Aril Meling.

Les også

Roger kastet ut Get-boksen uten å miste bredbåndet

Dyrest i klassen

Meling innrømmer at Telenor fra og med i dag vil ha en høyere linjeleie enn konkurrenter som Nextgentel og Homenet.

— Samtidig ser vi fra tidligere justeringer av linjeleie at konkurrentene raskt fulgte opp med tilsvarende endring, sier Meling.

Nextgentel som økte nettleien til 89 kroner 1. mars i år, avviser at de har planer om å øke nettleien ytterligere, mens Homenet i en kommentar sier at de er i en vurderingsfase, men at det er sannsynlig at de vil øke nettleien fra dagens 89 kroner.

Les også

Facebook tvinger Messenger-brukere til å installere appen

Telenor kan sette prisen som de vil

NEDGANG: Antall bredbåndsabonnement basert på xDSL var i underkant av 600.000 ved utgangen av 2015, en nedgang på mer enn 51.000 abonnement sammenlignet med utgangen av 2014. FOTO: NKOM

Nkom som driver tilsyn med de som tilbyr tele— og bredbåndstjenester, opplyser at de ikke regulerer sluttbrukerprisen, og at det derfor er opptil Telenor og de andre DSL-tilbyderne å bestemme hva kundene må betale i nettleie.Det som derimot reguleres er den såkalte grossistprisen, det vil si prisen Telenor kan ta i leie fra andre aktører som tilbyr bredbånd over telefonledningen. Denne ble sist endret 1. januar 2014 da prisen ble satt ned fra 95 til 85 kroner for full tilgang (når det ikke leveres fasttelefon).

Les også

Telenor får kritikk for «mobil til halv pris-reklame»

Les også

Nå kan Telenor-kunder ringe uten mobildekning

Les også

Norge er dårligst på bredbånd i Skandinavia

Har du også gått på limpinnen?

Publisert: