Nå blir familiefavoritten ny

Etter snart syv år kommer endelig Toyota med en ny Avensis. Kan Toyota igjen klatre til topps i mellomklassen?

TO VERSJONER: Nye Avensis kommer både som sedan og stasjonsvogn og med bensin- og dieselmotorer, men ikke som hybrid.
  • Klikk.no
  • Petter Handeland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Det er på høy tid at Toyota kommer med en ny Avensis. Dagens Avensis ble lansert på Paris Motor Show allerede i 2008 og kom i salg i 2009. Avensis ble riktignok oppgradert sent i 2011, men bærer preg av å ha noen år på nakken. Det fikk vi bekreftet da vi kjørte test av Avensis mot Mazda 6 og Skoda Octavia for halvannet år siden.

Det har gått rykter på internett at Toyota skal fase ut Avensis. Med en ny Avensis tar Toyota effektivt liv av ryktene, men vi tipper det ikke går så lang tid før ryktene blusser opp igjen.

Mye tyder nemlig på at nye Avensis er nok en facelift – altså ikke en helt ny bil, men en solid oppgradering av dagens modell.

I manges øyne vil nok det fremstå som litt passivt.

Nye motorer

Et annet rykte som går, er at motorene under panseret i nye Avensis kommer fra BMW. Det er i så fall ingen ulempe, for BMW er blant motorprodusentene som er lengst framme på teknologi.

Det fikk vi smake på da vi i fjor testet første Toyota med BMW-motor, praktikeren Toyota Verso.

NY-GAMMEL: Det er ikke vanskelig å se likheter mellom dagens Avensis og kommende Avensis. Eksteriørdesignet på den nye er helt klart trukket i samme retning som lillebror Auris.

Motorryktet er ikke bekreftet. Espen Olsen hos den norske Toyotaimportøren holder kortene tett til brystet.— Motorene vil naturlig nok tilfredsstille Euro 6 og det vil være både bensin- og dieselmotorer tilgjengelig. Men ikke hybrid, sier han.

Som seg hør og bør lover Toyota at nye Avensis får innovativt utstyr som skal heve komfort- og sikkerhetsnivået i bilen.

Nye Avensis vises for første gang for publikum under Genève Motor Show, som går av stabelen 5.–15. mars.

Saken er skrevet av og publisert på klikk.no

Les også:

Nå satser sportslige BMW på familiefornuft

Kombinasjonen alle har ventet på

Mange familiers drømmebil

Publisert: