Asylsøker erkjente straffskyld for drap på Tromsøya

En 36 år gammel asylsøker som er tiltalt for drap på Tromsøya, erkjente straffskyld da rettssaken startet tirsdag, melder VG.

Publisert Publisert

INNRØMMER: Den 36 år gamle asylsøkeren som er tiltalt for drap på Tromsøya, erkjente straffskyld da rettssaken mot ham startet tirsdag. Drapet fant sted i dette huset. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, NTB scanpix

  • NTB

Mannen, som opprinnelig er fra Rwanda, var i flere år kjæreste med Linn Olsen Uteng (32). Han er tiltalt for å ha drept henne med kniv i fjor sommer, skriver avisen.

Avdødes familie er i salen for å følge saken som skal gå over fem dager i Nord-Troms tingrett i Tromsø.

Tiltalte ringte selv politiet og sa at han hadde drept kjæresten sin. Halvannen time senere fant de Uteng knivstukket og død i en leilighet på Tromsøya.

I samme leilighet var asylsøkeren. Han ble pågrepet og siktet for drapet, som han erkjente i avhør. Motivet for drapet er ikke kjent.

De to traff hverandre på et asylmottak i Tromsø der Uteng jobbet. 36-åringen kom til Norge i 2008, men fikk endelig avslag på asylsøknaden i oktober 2010.

Siden har han oppholdt seg ulovlig i Norge, men fordi han oppga feil identitet ved å si at han kom fra Kongo, har det ikke vært mulig å sende ham ut av landet.

Publisert