Meldinger om voldtekt av fire norske jenter i Hellas

De siste ukene har Europeiske Reiseforsikring fått melding om fire voldtekter av norske jenter i Hellas. Politiet i vest har ikke registrert noen slike saker.

Publisert Publisert

HELLAS: Utsikt over Rethymnon på Kreta. Det er ikke kjent om noen av de meldte voldtektene har skjedd på øyen. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

– Vi velger nå å si fra om dette, da vi mener vi har et ansvar for å fortelle om en slik alvorlig utvikling, sier informasjonsdirektør Jon Berge i If og Europeiske Reiseforsikring.

– Det kan være tilfeldig at dette skjer samtidig med alt vi sett i mediene om festkulturen på de greske øyene, men det er like fullt informasjon som bør frem, fortsetter han.

Les også

Denne uken er nær 150 russ fra Bergen samlet på Kos i Hellas

Usett omfang

Hvert år blir det meldt inn voldtekter til selskapet, men ifølge Berge har de aldri fått det i et slikt omfang og kun fra ett land.

Alle de fire norske jentene er i slutten av tenårene. Voldtektene skal ha skjedd i forbindelse med at de hadde vært på byen eller på diskotek i Hellas.

– Dette minner oss om at det skjer svært alvorlige ting på disse partystedene. Det er derfor viktig at alle som beveger seg ut i dette nattelivet også er klar over at ikke alle vil dem vel. Pass spesielt på at du aldri er alene eller for beruset, sier Berge.

Ingen saker registrert i vest

Vest politidistrikt har på spørsmål fra BT sjekket om de har registrert saker fra Hellas i sommer.

De finner ingenting registrert fra juni og fremover, men kan likevel ikke utelukke at saker kan dukke opp i form av etteranmeldelser.

Heller ikke Kripos har informasjon om tilhørigheten til de fire unge kvinnene som i dag ble omtalt av Europeiske Reiseforsikring og If.

Kripos har denne uken, forteller presseansvarlig Ida Dahl Nilssen, bedt om informasjon fra gresk politi, uten å ha fått noen tilbakemelding så langt.

– Henvendelsen gjaldt generelt informasjon om nordmenn i Hellas, spesielt knyttet til de to større hendelsene på Kos og Ios, sier Nilssen.

– Får vi tilbake informasjon om overgrepssaker med norske fornærmede, vil vi selvsagt dele de opplysningene med de aktuelle politidistriktene.

Publisert