Jensen fastholder: Jeg visste ikke noe om Cappelens hasjvirksomhet

Tidligere politimann Eirik Jensen sier han vil holde fast ved sin forklaring om at han ikke ante noe som helst om Gjermund Cappelens omfattende hasjimport.

Publisert: Publisert:

Eirik Jensen i retten denne uken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

NTB

Andre dag av den omfattende ankesaken i Borgarting lagmannsrett fortsatte med aktoratets innledningsforedrag. Nestleder Guro Glærum Kleppe i Spesialenheten for politisaker forklarte den ferske juryen i Borgarting lagmannsrett hvorfor Eirik Jensens anke behandles samtidig med Cappelens.

Aktor Lars Erik Alfheim fulgte opp med å forklare hvorfor Gjermund Cappelen krever større strafferabatt for å ha felt politimannen Eirik Jensen.

Jensen hadde Cappelen som sin kilde inn i det kriminelle miljøet i over 20 år, men står fremdeles på at han ikke ante noe om virksomheten eller omfanget av hva Cappelen drev med. I dommen fra tingretten er det nettopp dette den erfarne politimannen ikke ble trodd på.

Jensen sier til NTB at vil holde på sin forklaring om at han ikke visste noe om hva Cappelen drev med.

– Sånn sett bestrider jeg hans forklaring. Men dette vil dere få høre mer om når jeg skal forklare meg, sier han i en pause i retten.

– Bevisførselen rundt Cappelens narkotikavirksomhet er avgjørende for om Eirik Jensen kan dømmes og hvilken straff Cappelen skal ha, sa Alfheim til juryen.

Den tidligere politimannen mener han er helt uskyldig og har anket hele dommen på 21 års fengsel. Gjermund Cappelen har derimot erkjent innførsel av flere titalls tonn hasj over 20 år. I tingretten fikk han en solid strafferabatt og ble dømt til fengsel i 15 år. Han vil derimot ha enda mer strafferabatt og har anket straffeutmålingen.

Publisert: