Bistandsadvokaten i Monika-saken kommer med bok

Stig Nilsen hadde aldri vært borti en drapssak da han ble bistandsadvokat i Monika-saken. Nå gir han ut bok om morens kamp for rettferdighet.

Publisert Publisert

MOR OG DATTER: Arkivbilde av Monika Sviglinskaja, som ble drept i 2011, og hennes mor Kristina. Nå kommer morens bistandsadvokat, Stig Nilsen, med bok om den spesielle historien. Foto: Privat / NTB scanpix

  • NTB

Først i fjor ble Donatas Lukosevicius endelig dømt for drap på åtteåringen i morens leilighet på Sotra 14. november 2011. Morens kamp for å bli trodd av systemet er kjent i hele Norge og har rystet maktstrukturene i politiet i Bergen. Hele kampen er utført med advokat Stig Nilsen som bistandsadvokat. Nå gir han ut bok om den seks år lange prosessen, skriver NRK.

Advokaten hadde aldri vært borti en drapssak tidligere da han fikk oppdraget som bistandsadvokat for Kristina Sviglinskaja. Han beskriver prosessen som en utrolig læringsprosess.

I RETTEN: Kristina Sviglinskaja, den drepte Monikas mor, og bistandsadvokat Stig Nilsen under første dag av Monika-saken i Nordhordland tingrett. Aktor Benedicte Hordnes helt til høyre. Foto: Marit Hommedal, NTB scanpix

– Det var utrolig godt å se at hun til slutt fikk gjennomslag for det hun hevdet fra dag én. At hun har fått unnskyldninger fra politimestre, statsministeren og justisministeren. At hun har fått oppreisning for det hun har vært utsatt for, sier Nilsen til kanalen.

Boka «Kampen for Monika» blir skrevet sammen med forfatter Aasa Christine Stoltz og kommer neste år.

Den åtte år gamle jenten ble funnet død hjemme på Sotra 14. november 2011. Politiet greide ikke å finne ut hva som skjedde, og mistenkte blant annet moren Kristina Sviglinskaja.

– Boken handler om en liten jente som ble drept hjemme – på en måte en nesten ikke skulle tro var mulig, og en mors kamp for rettferdighet etter å ha blitt sviktet av systemet, sier advokaten.

UTENFOR TINGHUSET: Kristina Sviglinskaja, den drepte Monikas mor, og bistandsadvokat Stig Nilsen foran tinghuset i Bergen før rettssaken mot den drapstiltalte ekssamboeren skulle starte i 2016. Foto: Marit Hommedal, NTB scanpix

Publisert