Italienske myndigheter vinner ikke asylgehør i Norge

Italienske myndigheter synes det er urettferdig at asylsøkere sendes tilbake til Italia, men vinner ikke gehør hos den norske regjeringen.

Publisert Publisert

Italienske myndigheter synes det er urettferdig at asylsøkere sendes tilbake til Italia, men vinner ikke gehør hos den norske regjeringen. Her en gummibåt med 129 migranter utenfor kysten av Libya. Foto: AP / Anna Surinyach / NTB scanpix

  • NTB

Norge har i år sendt 57 asylsøkere tilbake til Italia etter den såkalte Dublin-avtalen. Den sier at asylsøkere i hovedsak skal registreres og få asylsøknaden sin behandlet i det landet de først kom til, skriver VG.

– Reglene er fullstendig urettferdige, og vi kjemper for å få endret dem. At det første landet asylsøkere kommer til er ansvarlige for dem, når vi har disse båtene over Middelhavet, er urettferdig og et utdatert system, sier Sandro Gozi, som er Europa-sekretær for den italienske Statsministerens kontor.

I år har Norge sendt 277 asylsøkere til det landet de først kom til. Italia er det landet Norge har sendt flest tilbake til, etterfulgt av Sverige og Tyskland.

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier det ikke er aktuelt å stoppe Dublin-returene til Italia.

– EU og Italia må heller sikre grensene og stoppe fergetrafikken av økonomiske migranter over Middelhavet og opprette asylmottak i Nord-Afrika.

Publisert