Innenriks

– Bergen har mer enn nok

Nynorsk-topp Ottar Grepstad langer ut mot forslaget om å flytte Språkrådet fra Oslo til Bergen. – Jeg tror ikke det noen vinnersak for Venstre å holde på slik, sier han.
Abonnent
Innenriks

– Lurer på om KrF forstår alvoret

BTs valgekspert Johan Giertsen mener KrF er i trøbbel, men føler seg ikke trygg på at Knut Arild Hareide har forstått det.
Abonnent
Innenriks

Politiet løslater bilbrann-siktet 20-åring

Politiet valgte lørdag kveld å løslate mannen som er siktet i forbindelse med en bilbrann på Vestli i Oslo tidligere denne måneden.
Abonnent
Innenriks

– Trollpikken er ødelagt med vilje

Lørdag morgen ble Trollpikken impotent. – Noen har brukt sommerens lyseste natt til hærverk, sier Trollpikkens far.
Abonnent
Innenriks

Arne Garvang er død

Skuespilleren, musikeren og forfatteren Arne Garvang er død, 68 år gammel. Han var best kjent for rollen som Pelle i «Pelle Parafins Bøljeband».
Abonnent
Innenriks

Advokat mener mobillovendring er problematisk

Fra 1. juli kan politiet tvinge deg til å åpne telefonen din dersom den er sikret med fingeravtrykk. Problematisk, mener advokat Jon Wessel-Aas.
Abonnent
Innenriks

46 gruveaksjonister må i retten til høsten

Til høsten må 46 aksjonister som demonstrerte mot dumping av gruveavfall i Førdefjorden, møte i Sogn og Fjordane tingrett.
Abonnent
Innenriks

Overgrepsdømt ekspolitimann tiltalt på nytt

Den tidligere politimannen Johan Martin Vie ble prøveløslatt fra en forvaringsdom på ti år. Nå er han tiltalt igjen, men nekter skyld.
Abonnent
Innenriks

SSB: Arbeidsledigheten opp til 4,6 prosent

Det var 126.000 arbeidsledige i april, noe som utgjør 4,6 prosent av arbeidsstyrken. Samtidig faller sysselsettingsandelen, viser tall fra SSB.
Abonnent
Innenriks

Lettere å få gifte seg utenfor kirken

Stadig flere ønsker å gifte seg utenfor kirkerommet. Kirken velger å etterkomme manges ønsker.
Abonnent
Innenriks

Åtte biler brant i Oslo i natt

Til sammen elleve biler er trolig blitt påtent i Oslo de to siste nettene. Store politiressurser er satt inn for å finne gjerningspersonene.
Abonnent
Innenriks

UiB og NHH kritiske til nikab-forbud

Rektorene på to av Vestlandets største utdanningsinstitusjoner mener regjeringens nye lovforslag er unødvendig.
Abonnent
Innenriks

Denne villreinen har skrantesyke

Det er funnet skrantesykesmitte på en av villreinene i Nordfjella som i vinter ble merket med GPS-sender. Bukken skal nå skytes for å hindre spredning.
Abonnent
Innenriks

Solberg trakk opp hovedsatsinger for neste periode

Kunnskap i skolen, trygg omsorg, flere jobber og styrket forsvar og beredskap. Det vil være Erna Solbergs (H) hovedsatsinger hvis det blir en ny valgseier.
Abonnent
Innenriks

Stortingsrepresentant melder seg ut av Frp

Etter lang tids intern konflikt melder stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen (59) seg ut av Fremskrittspartiet. Hun har vært medlem av partiet i 17 år.
Abonnent
Innenriks

Mann omkom i boligbrann i Buskerud

Politiet har siktet en mann for grovt skadeverk etter at en mann ble funnet omkommet etter en brann i en enebolig i Hole i Buskerud.
Abonnent
Innenriks

Marinejegerane får utvida antiterror-ansvar

Ved terrorangrep til sjøs skal det heretter vere Forsvaret, ikkje politiet, som leier og styrer kontraterror-innsatsen.
Abonnent
Innenriks

Sp-boomen kan være over

Etter en sammenhengende opptur, har Senterpartiets oppslutning begynt å dale igjen. – Målet er fortsatt å bli større enn Frp, sier Sp-nestleder Ola Borten Moe.
Abonnent
Innenriks

Regjeringen vil ta to tredeler av klimakuttene nasjonalt

Norge må sørge for et kutt i klimautslippene på til sammen 30 millioner tonn mellom 2021 og 2030. Klimaminister Vidar Helgesen (H) vil ta to tredeler i Norge.
Abonnent
Innenriks

Flere ønsker å frysetørkes når de dør

I Norge er det kremasjon og kistebegravelse som er alternativene når man er død. Mer miljøvennlige metoder finnes, og 110 nordmenn vil frysetørkes i Sverige.
Abonnent
Innenriks

Nedslakting av villreinstammen vil koste 100 millioner

Villreinstammen i Nordfjella skal i første omgang tas ut gjennom ordinær jakt. Stammen skal være borte innen 1. mai 2018. Prislappen er 100 millioner kroner.
Abonnent
Innenriks

Hytter uten strøm får unntak fra oljeforbud

Regjeringen presenterer torsdag et forbud mot oljefyring i bolighus, næringsbygg og offentlige bygg. Hytter uten strøm får unntak.
Abonnent
Innenriks

Prøvde å auksjonere bort 160 kilo med dynamitt

På oppdrag for Valle Sparebank ble 160 kilo dynamitt forsøkt solgt på nett via Auksjonen.no. – Helt uakseptabelt, mener Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.
Abonnent
Innenriks

Ny rapport: Høy risiko for at lakselus dreper villfisk

Nærings- og fiskeridepartementet vurderer at det er høy risiko for at villfisk kan dø som følge av lakselus på kyststrekningen mellom Karmøy og Sotra. 
Abonnent
Innenriks

Hareide kaller «abortfest» usmakelig

Mens noen skal gå sørgetog for det ufødte liv tirsdag, omtales en motdemonstrasjon på Facebook som «abortfest». KrF-leder Knut-Arild Hareide reagerer på navnet.
Abonnent
Innenriks

Helgesen: Vil halvere matsvinn innen 2030

Regjeringen og elleve organisasjoner vil signere en avtale om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030, opplyser klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H).
Abonnent
Innenriks

Facebook vil hjelpe partiene i valgkampen

Facebook skal møte de politiske partiene for å vise hvordan de best mulig kan bruke plattformen til å engasjere velgerne i valgkampen.
Abonnent
Innenriks

Ingen nye midler til Arna-Stanghelle

Høyre, Frp, Venstre og KrF klarte ikke å finne penger til å fremskynde byggingen av ny vei og bane til Stangehelle.
Abonnent
Innenriks

For 9000 kroner kan du nå få ditt personlige bilskilt

På torsdag kan hvem som helst søke om å få et navn, ord eller helt spesielle nummer på bilskiltet. For 9000 kroner blir man eier av det unike skiltet i ti år.
Abonnent
Innenriks

Kraftig økning i antall anmeldte seksuallovbrudd

Mens stadig færre vinningsforbrytelser anmeldes, stiger antallet anmeldte seksuallovbrudd kraftig. Det viser ferske tall fra politiet.
Abonnent
Innenriks

Togsatsing gir liten klimagevinst

Tidenes togsatsing på Østlandet skal være med å redde klimaet, men eksperter mener den kan ødelegge for klimakampen. Veibygging i vest fjerner flere klimautslipp.
Abonnent