Innenriks

Alle partiene melder om sextrakassering – unntatt Sp

Alle partiene på Stortinget, unntatt Senterpartiet, sier de har registrert saker med seksuell trakassering eller lignende de siste fem årene.
Abonnent
Innenriks

Nå skal Bryggen klimaovervåkes

Riksantikvaren starter i høst et nytt prosjekt for å overvåke konsekvensene av klimaendringer på fredede bygninger.
Abonnent
Innenriks

Frp bedt om å finne en annen Nobel-kandidat

Stortinget ber Fremskrittspartiet finne en annen kandidat enn Carl I. Hagen til Nobelkomiteen. Frp risikerer at det stilles motkandidat mot partiets nestor.
Abonnent
Innenriks

Får ikke nyte medbrakt alkohol på russetreff

Helsedirektoratet presiserer at russen ikke kan nyte medbrakt alkohol på russetreff. Hensikten er å hindre overstadig beruselse og uønskede hendelser.
Abonnent
Innenriks

Verdaling dømt for IS-deltakelse

En 34 år gammel mann fra Verdal er dømt til fengsel i syv og et halvt år for terrordeltakelse og terrorforbund i Syria. Mannen anker dommen.
Abonnent
Innenriks

Snakker ut om trakassering i Frp

Tidligere Frp-politiker Sara Berge Økland sier hun ble tafset på og bedt om å stille lettkledd i avisen for å få en lysende karriere i politikken. Varselet hennes fikk ikke konsekvenser.
Abonnent
Innenriks

SSB-ansatte ut mot Meyer

Flere ansatte i Statistisk sentralbyrå reagerer på beskrivelsene som den avgåtte direktøren Christine Meyer har gitt pressen om omorganiseringen i SSB.
Abonnent
Innenriks

Fant nytt tilfelle av skrantesyke etter statlig jakt

Veterinærinstituttet har påvist skrantesyke hos en reinbukk felt av det statlige jaktlaget i Nordfjella. Hele stammen skal utryddes i kampen mot sykdommen.
Abonnent
Innenriks

«Politisk ansettelse». «Svak».

Christine Meyer var toppsjefen som ingen kunne tallbinde. Så ble hun knekt av det 141 år gamle statistikkbyrået SSB.
Abonnent
Innenriks

Norges Bank: Oljefondet bør ut av olje

Norges Bank mener oljefondet ikke bør eie aksjer i selskaper som utvinner olje og gass. Tanken er å redusere sårbarheten ved fall i oljeprisen.
Abonnent
Innenriks

Han overtar som SSB-sjef inntil videre

Birger Vikøren (56) er midlertidig ansatt som direktør i Statistisk sentralbyrå for en periode på seks måneder.
Abonnent
Innenriks

Høyre klart størst i ny måling

Høyre er landets klart største parti på Dagens Næringslivs nye partibarometer. Arbeiderpartiet sliter fortsatt. Rødt får høyere oppslutning enn MDG.
Abonnent
Innenriks

– Delvis løgnaktig av TV 2-redaktør om sex-trakassering

Tidligere kommunikasjonsdirektør i TV 2 Rune Indrøy mener sportsredaktør Vegard Jansen Hagen visste mer om trakasseringen i TV 2 enn han har informert om.
Abonnent
Innenriks

– Må vurdere mistillit mot Søviknes

Arild Hermstad (MDG) mener oljeministeren har ført Stortinget bak lyset, og vil at partiet vurderer mistillitsforslag mot ham.
Abonnent
Innenriks

Støre ber Stortinget si nei til Hagen i Nobelkomiteen

Ap-leder Jonas Gahr Støre ber samtlige partier på Stortinget om å si nei til Frp-veteran Carl I. Hagen som nytt medlem av Nobelkomiteen. 
Abonnent
Innenriks

Søviknes svarer på kritikk om lønnsomhet

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) forsvarer sin fremstilling av lønnsomheten i Goliat-feltet. Han mener operatørens tall gir best oversikt.
Abonnent
Innenriks

LO og NHO støtter Jensens inngripen i SSB-saken

LO og NHO mener det var helt riktig av finansminister Siv Jensen (Frp) å gripe inn i omorganiseringen av Statistisk sentralbyrå (SSB).
Abonnent
Innenriks

NRK har fått tips om flere tilfeller av trakassering

De siste dagene har også NRK fått tips om flere tilfeller av trakassering i kanalen. Ifølge kringkastingssjefen skal hendelsene «ligge en del år tilbake i tid».
Abonnent
Innenriks

Riksrevisjonen med sterk kritikk av Forsvarets regnskaper

Regnskapene til Forsvaret og Forsvarsmateriell har mangler som gjør at Riksrevisjonen ikke kan ettergå dem. Det gjelder blant annet kostnadene til nye kampfly.
Abonnent
Innenriks

Her er spørsmålene Siv Jensen må svare på

– Det er viktig å stille spørsmål rundt konstitusjonelle, uavklarte ting, mener Høyres mann i Kontrollkomiteen på Stortinget. Nå sender Stortinget flere spørsmål til finansminister Siv Jensen (Frp).
Abonnent
Innenriks

Jusprofessor: – Siv Jensen har gått over streken

Jusprofessor Jan Fridthjof Bernt mener finansminister Siv Jensen (Frp) har gått over streken og overstyrt Statistisk sentralbyrå både i faglige spørsmål og i personalsaker.
Abonnent
Innenriks

Sp støtter Aps forslag om oktoberbarna

Senterpartiet besluttet tirsdag formiddag å støtte Arbeiderpartiets forslag om at asylsaker fra unge afghanere skal vurderes på nytt.
Abonnent
Innenriks

Nav: – Økende fattigdom i Norge

Fra 2011 til 2015 gikk andelen fattige i Norge opp fra 7,7 prosent til 9,3 prosent av befolkningen. Det viser en ny rapport fra Nav.
Abonnent
Innenriks

Ap vil ha ny vurdering av asylbarn

Ap vil at alle enslige asylsøkere mellom 16 og 18 år som er vedtatt returnert til internflukt siden 1. oktober i fjor, skal få saken vurdert på nytt.
Abonnent
Innenriks

Jensen om Meyer: – Jeg måtte trekke i nødbremsen

Christine Meyer overhørte alle våre og andres bekymringer. Derfor måtte jeg trekke i nødbremsen, sier finansminister Siv Jensen om hvorfor SSB-sjefen måtte gå.
Abonnent
Innenriks

Nå skal Høyre diskutere Meyer-saken

Næringsminister Monica Mæland (H) har erklært seg inhabil, og ingen Høyre-politikere har uttalt seg om SSB-krisen. Nå gir imidlertid Høyre-topp sin støtte til en gjennomgang av saken i Stortinget.
Abonnent
Innenriks

Departementet avviser Meyers versjon av telefonprat

SSB-sjef Christine Meyer ble ikke fortalt at alt ville gå fint hvis Erling Holmøy ble flyttet tilbake til forskningsavdelingen, ifølge Finansdepartementet.
Abonnent
Innenriks

Scandinavian Star-gransking får hard kritikk

Stortinget må påpeke at Scandinavian Star-rapporten ikke leverer på mandatet, krever Støttegruppa etter Scandinavian Star.
Abonnent
Innenriks

Varslet om byrådets tidskutt - fikk økt bemanningen

Byrådet strammet inn på tidsbruken til de ansatte i bofellesskap for utviklingshemmede. Det resulterte i flere bekymringsmeldinger fra bofellesskap. Alle fikk medhold i klagene sine.
Abonnent
Innenriks

Ap fremmer krav for statsstøtte til trossamfunn

Mandag vil Arbeiderpartiet fremme forslag om integrerings- og likestillingskrav for at trossamfunn skal få statsstøtte.
Abonnent
Innenriks

Meyer: Ble bedt om å gi Holmøy jobben tilbake

Christine Meyer sier til VG at hun fikk beskjed fra Finansdepartementet at alt ville «gå fint» om Erling Holmøy fikk tilbake jobben i SSBs forskningsavdeling.
Abonnent
Innenriks

Flere fikk sparken i TV 2 etter seksuell trakassering

TV 2 skal møte medieprofilen Aleksander Schau etter at han lørdag på Twitter gikk hardt ut mot en rekke tilfeller av seksuell trakassering i medie- og kulturbransjen.
Abonnent