Innenriks

PST har pågrepet mulla Krekar

Mulla Krekar er pågrepet av PST på grunn av en etterlysning fra italienske myndigheter.
Abonnent
Innenriks

SAS-pilot tatt med promille

En SAS-pilot ble stoppet med promille da han skulle på jobb på Stavanger lufthavn Sola.
Abonnent
Innenriks

Kontroll på brann i tråler utenfor Ålesund

Nødetater rykket ut etter en maydaymelding om brann i en tråler utenfor Ålesund. Brannvesenet fikk kort tid senere kontroll. Ingen av de 22 om bord ble skadd.
Abonnent
Innenriks

– Vi har 20 sovevogner i hele landet. Det holder ikke.

Aktivist-halvtimens forslag om sovekapsler på toget får støtte fra stortingsrepresentant Lene Westgaard-Halle (H). Men hennes eget parti stemte nylig mot et forslag om å sikre bedre nattogtilbud.
Abonnent
Innenriks

12-åring døde etter drukningsulykke i Molde

Den 12 år gamle jenta som torsdag ble hentet opp av et vann i en badeulykke utenfor Molde, døde søndag formiddag på Oslo universitetssykehus.
Abonnent
Innenriks

NRKs sending er slettet. – Det er nesten utilgivelig.

50-årsjubileet for månelandingen skal markeres med brask og bram. Men NRKs taperuller med sendingen fra 1969 er spilt over. – Nesten utilgivelig, mener ekspert.
Abonnent
Innenriks

Brannmann omkom da brannbil kjørte av veien i Kvinesdal

En mann omkom da en brannbil, som rykket ut på et mulig livreddende oppdrag, kjørte av veien i Kvinesdal i Vest-Agder. To andre ble lettere skadd i ulykken.
Abonnent
Innenriks

Dette er Norges beste sommersteder

Aftenpostens analyse av flere hundre målestasjoner byr på overraskelser. Ligger landets beste sommerdestinasjon på Vestlandet?
Abonnent
Innenriks

Lovende utsikter for årets epler

– Generelt er eplehøsten veldig lovende her på Vestlandet. Alle sorter har godt med epler, sier Endre Bjotveidt, fruktrådgiver hos Norsk Landbruksdrådgiving Vest.
Abonnent
Innenriks

Uavklart for treåring etter fallulykke på Gardermoen

En tre år gammel gutt behandles for det Ullevål sykehus omtaler om uavklarte skader etter en fallulykke i avgangshallen på Gardermoen lørdag.
Abonnent
Innenriks

Slik påvirkes bærene av det vekslende sommerværet

Årets varierte sommervær med sol og regn om hverandre kan gi gode bærsesonger. Men fjorårets tørke kan ha hatt gitt multene dårlige kår.
Abonnent
Innenriks

Barn alvorlig skadet i ulykke i Dyreparken

En gutt (3) og en jente (6) var fredag involvert i en ulykke i Abra Havn i Dyreparken. Treåringen er fraktet til Ullevål sykehus med alvorlige skader.
Abonnent
Innenriks

Per Sandberg hinter om overgang til et nytt parti

Per Sandberg kommer med antydninger om at han kan bytte parti før valget i 2021. Han advarer mot voksende nasjonalistiske strømninger i Fremskrittspartiet.
Abonnent
Innenriks

Bjørn Kjos gir fra seg spakene i Norwegian

Bjørn Kjos gir seg som Norwegian-sjef, men er trygg på at etterfølgeren vil ta selskapet til nye høyder. Hans siste kvartalsresultat viste positive tendenser.
Abonnent
Innenriks

Vil gjøre det lettere for poli­tiet å bortvise ungdom

Regjeringen jobber med en ny lovhjemmel som skal gjøre det enklere for politiet å bortvise unge som vanker på gitte områder sent på kvelden.
Abonnent
Innenriks

Fant pille i biffstrimler

Nortura tilbakekaller et parti med biffstrimler produsert for Rema 1000 etter at det ble funnet en tablett i en av pakkene.
Abonnent
Innenriks

Dyrevernere ut mot måkehets

Måker er blant dyrene som er mest utsatt for mishandling, mener organisasjonen Dyrenes Rett, som reagerer på at måker omtales som «aggressive og hissige».
Abonnent
Innenriks

Dobler forsikrings­prisene på elbiler

Forsikringsselskap mer enn dobler forsikringsprisene på elbiler, som har en skadefrekvens som er nesten 50 prosent høyere enn fossilbiler.
Abonnent
Innenriks

Per Sandberg varsler «brutalt poli­tisk comeback»

Frp har blitt for ensidige og fokuserer for mye på bompenger, mener tidligere nestleder i partiet, Per Sandberg. Nå varsler han et «brutalt politisk comeback».
Abonnent
Innenriks

Her blir flest tatt av fotoboksene

I fjor betalte norske bilister nær 200 millioner kroner i fotoboksbøter. Fotoboksen i Fløyfjellstunnelen tar flest i vest.
Abonnent
Innenriks

Politimann funnet skyldig etter anmeldelse fra blogger

En politimann er funnet skyldig etter at blogger Anne Brith Davidsen anmeldte ham for trusler og forsøk på bestikkelse. Men Spesialenheten vil ikke straffe ham.
Abonnent
Innenriks

Studie: Å spise fisk gir bedre sædkvalitet

Et fiskemåltid to ganger i uken gir markant bedre sædkvalitet, viser en dansk studie. Omega 3 gjør nemlig sædceller til bedre svømmere.
Abonnent
Innenriks

Over 174.000 nordmenn er dollarmillionærer

På verdensbasis har antallet dollarmillionærer gått ned. I Norge fortsetter veksten, og over 174.000 nordmenn regnes nå som dollarmillionærer.
Abonnent
Innenriks

53 svømmere måtte plukkes opp av rednings­skøyte

Svømmeturen ble dramatisk for 53 av dem som deltok på arrangementet Open Water Horten-Moss i helgen. Redningsselskapet er kritisk til sikkerheten.
Abonnent
Innenriks

TV 2-måling: Dårligste oppslutning for Frp på 24 år

Fremskrittspartiet (Frp) får en oppslutning på 7,5 prosent på Kantar TNS' julimåling for TV 2. Partiet har ikke hatt lavere oppslutning siden 1995.
Abonnent
Innenriks

Nedgang i private sykehjemsplasser

Antallet private sykehjemsplasser i Norge har gått ned med 11 prosent på tre år, til tross for borgerlig regjering, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.
Abonnent
Innenriks

Kvinne døde etter fall fra cruiseskip på vei fra Flåm

En tysk kvinne i 40-årene er død etter at hun falt over bord fra et stort cruiseskip i Skagerrak midt mellom Norge og Danmark fredag ettermiddag.
Abonnent