Innenriks

Prøveordning neste år, men ikke på Vestlandet.

Fra årsskiftet neste år innføres en prøveordning med bruk av elektrosjokkvåpen i politidistriktene Oslo, Øst, Sørvest og Troms. Amnesty er kritisk.
Abonnent
Innenriks

Brødre gikk seg vill i skogen etter å ruset seg på LSD

To menn gikk seg vill og tilbrakte timevis i en skog utenfor Kongsberg etter å ha ruset seg på LSD. Til slutt måtte de ringe nødnummeret for å reddes ut.
Abonnent
Innenriks

Funn av «falsk bombe» i Mo i Rana – mann pågrepet

En mann er pågrepet etter funn av en bombelignende gjenstand i en idrettshall i Mo i Rana. 800 personer ble evakuert, men gjenstanden viste seg å være ufarlig.
Abonnent
Innenriks

NVE ber folk holde seg unna oversvømt Glomma

NVE ber folk holde seg unna Glomma, som har flommet over. To personer er evakuert og flere isolert som følge av flommen.
Abonnent
Innenriks

Hyttetur-deltakere støtter trussel om anmeldelse

Flere av deltakerne på hytteturen der det ble sendt en sexmelding til Liv Signe Navarsete, støtter Sp-ledelsens trussel om anmeldelse.
Abonnent
Innenriks

Carew krever 22,5 millioner kroner av investor

John Carew og hans advokat Per Arne Flod saksøker investor Kjell Rennestraum, og krever 22,5 millioner for et avbrutt kjøp av en bygård i Oslo.
Abonnent
Innenriks

Ikke én russ møtte opp på temakveld om voldtekt

Oslo Sanitetsforening fristet med trekkplastre som OnklP og hadde 500 gaveposer klar da de arrangerte temakveld om voldtekt for russen. Ingen møtte opp.
Abonnent
Innenriks

Russisk mann fengslet etter funn av eksplosiver i Oslo

Oslo tingrett har varetektsfengslet en 34 år gammel russisk mann i to uker etter at politiet torsdag fant eksplosiver i en leilighet på Rosenhoff.
Abonnent
Innenriks

FpU vil filme muntlig eksamen

Filming av muntlig eksamen vil gjøre det lettere for norske elever å klage på karakteren, mener Fremskrittspartiets Ungdom.
Abonnent
Innenriks

Varsler erstatningsstorm mot flyselskaper

En ny EU-dom åpner for tilbakebetaling i «tusenvis» av erstatningssaker, mener Airhelp. Forbrukerrådet tror ikke de vil vinne frem.
Abonnent
Innenriks

Åslaug Haga ber Sp suspendere hytteturdeltakere

Tidligere Sp-leder Åslaug Haga ber partiet suspendere de mannlige politikerne som var med på hytteturen der det ble sendt en sexmelding til Liv Signe Navarsete.
Abonnent
Innenriks

Har funnet hatt som trolig tilhører en annen person

Den savnede 20 år gamle Marie Sæther Østbø fra Stavanger er fanget opp på et overvåkingskamera på en hotellrestaurant i Sedgefield i Sør-Afrika.
Abonnent
Innenriks

Snart blir 20 millioner sedler ugyldige

De gamle 100- og 200-lappene blir ugyldige som betalingsmiddel fra 31. mai. Ifølge Norges Bank er det fortsatt 20 millioner slike sedler i omløp.
Abonnent
Innenriks

Politiet etterforsker mulig voldtekt i Bjørvika i Oslo

Politiet i Oslo etterforsker en mulig voldtekt etter at en kvinne ble funnet bevisstløs på Langkaia i Bjørvika. Kvinnen ble avhørt fredag ettermiddag.
Abonnent
Innenriks

Listhaug gir ut bok – regner med bråk

Sylvi Listhaug (Frp) skal gi ut bok og sier den ville inneholde både personlige erfaringer og politikk.
Abonnent
Innenriks

Sjeldent kraftig jordskjelv rystet Møre og Romsdal

Torsdag inntraff et jordskjelv med en styrke på mellom 3,8 og 4,0 vest for Mørekysten. Skjelvet var «svært kraftig» i norsk sammenheng, ifølge NORSAR.
Abonnent
Innenriks

Meteorologer advarer mot sterk UV-stråling i Sør-Norge

Selv om været blir dårligere inn mot helgen, vil torsdag og fredag by på knalltemperaturer i deler av Sør-Norge. Nå advares det mot sterk UV-stråling.
Abonnent
Innenriks

Stortinget vil ha «nullvisjon» mot selvmord

Stortingsflertallet vil torsdag vedta et forslag som pålegger regjeringen å lage en handlingsplan for å forebygge selvmord.
Abonnent
Innenriks

Ap vil tillate prøverør med celler fra tre personer

Mens stortingsflertallet åpner for eggdonasjon, tar Ap et skritt videre og åpner for mitokondriedonasjon, som gir barnet DNA fra mor, far og eggdonor.
Abonnent
Innenriks

Studenter hacket NTNU – kunne endre egne karakterer

Et sikkerhetshull oppdaget over lunsjbordet kunne gitt en gjeng med masterstudenter full kontroll over professorenes brukerkontoer på NTNUs internsystem.
Abonnent
Innenriks

Politiet vil sparke snokedømt ansatt

Politiets utlendingsenhet (PU) har fattet vedtak om å avskjedige politimannen som ble dømt for å ha snoket i politiets registre.
Abonnent
Innenriks

Dagens Næringsliv vant Skup-prisen

Et vagt tips førte til opprullingen av saken om en rekke kritikkverdige boligkjøp i Oslo kommune. For det belønnes Dagens Næringsliv med årets Skup-pris.
Abonnent
Innenriks

Grande gjenvalgt med trampeklapp 

Venstre-leder Trine Skei Grande og nestlederne Terje Breivik og Ola Elvestuen er enstemmig gjenvalgt. Petter Toldnæs vant kampen om en plass i sentralstyret.
Abonnent
Innenriks

Hordaland troner på varmetoppen

Fredagens varmerekord i Bergen ble i dag forbigått med temperaturer på over 19 grader
Abonnent
Innenriks

Ekspert: – Dette er et straffeangrep

– Hensikten med angrepet i Syria er å sende en beskjed om at dette er konsekvensen hvis kjemiske våpen blir brukt, sier seniorforsker Kjetil Selvik.
Abonnent
Innenriks

Familie på tre fra Sandnes omkom i campingvognbrann

Politiet i Rogaland har grunn til å tro de tre som døde i brannen i Rogaland lørdag er en familie bestående av far, mor og sønn bosatt i Sandnes kommune.
Abonnent
Innenriks

Kjos kan bli tvunget til å selge Norwegian

Om aksjonærene i Norwegian ønsker å ta imot bud, kan selskapets sjef og storeier Bjørn Kjos bli tvunget til å selge. Selv sier han at han aldri har vurdert det.
Abonnent
Innenriks

Russepresident fortviler over nei til dåpsfest

Bergensrussen ønsket å arrangere dåpen på tre gamle fotballbaner på Slettebakken, men i år har kommunen satt foten ned.
Abonnent
Innenriks

TV 2-søknaden: – Jeg er både skuffet og overrasket

Sentrale mediepolitikere på Stortinget reagerer på at TV 2 åpnet for å kutte i nyhetssendingene. – Jeg er både skuffet og overrasket, sier Geir Jørgen Bekkevold (KrF).
Abonnent
Innenriks

Birgitte Tengs-fetter: – Endelig renvasket

Cold case-gruppen til Kripos bekrefter at Birgitte Tengs' fetter aldri har hatt status som mistenkt i den fornyede etterforskningen av drapssaken.
Abonnent
Innenriks

Ap-politiker raser etter Tajiks tale-nekt

Nestleder i Rogaland Ap, Hege Haukeland Liadal, går hardt ut mot de fem partikollegaene som stemte for å nekte Ap-nestleder Hadia Tajik å tale 1. mai.
Abonnent