Brage (21) kan gå kontraktsløs inn i det nye året: – Vi har is i magen

Brage Berg Pedersen møtte TIL-ledelsen i slutten av forrige uke.

UVISS FREMTID: Brage Berg Pedersen på TILs treningsleir i Marbella i vinter. Det blir neppe ny avtale etter årets sesong med Gutan for 21-åringen.
 • Øyvind Sivertsen
 • Tobias Stein Eilertsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Til stede var Lars Petter Andressen, spillerlogistikkansvarlig i TIL, og Berg Pedersens agent, Dan Mikal Ihlen-Hansen.

– Vi snakket litt om året som har vært og la litt planen fremover. Det er jo sånn at vi egentlig ser det an. Alle er samstemte om at spilletid er førsteprioritet for Brage i 2021. Så får vi se hvor det er best forutsetning for det, sier Ihlen-Hansen.

Brage Berg Pedersens kontrakt med TIL går ut 31. desember. Denne sesongen har han vært utlånt til Alta i 2.-divisjon og Øygarden i 1.-divisjon. I Øygarden scoret 21-åringen to mål og hadde to målgivende på seks kamper fra start og fire innhopp.

Les også

Derfor går Øyvind (44) betydelig ned i lønn for å bli ny TIL-sjef

Ifølge Lars Petter Andressen heller det mot at Berg Pedersen ikke spiller i TIL i 2021, men understreker at de håper angrepsspilleren har en fremtid i TIL-drakten.

– Vi hadde en veldig god runde med Brage og agenten sist uke og er enige om at det viktigste steget for Brage nå er at han får et fullt år med masse spilletid, så får vi se fremover hvor det blir. Det naturlige er kanskje at det blir et annet sted enn hos oss, men ingenting er endelig avgjort, sier Andressen.

– Vi har en tanke om at Brage skal bli TIL-spiller om noen år. Vi vet det er noe Brage har veldig lyst til, så kanskje om noen år kommer han tilbake som en mye bedre fotballspiller, legger han til.

– Flere tilbud

Berg Pedersen vil selv ikke si noe om møtet med Andressen torsdag, men henviser til agenten sin.

– Tromsø har ikke lukket døren, og vi har heller ikke lukket døren for Tromsø. Vi kommer til å bruke tid til å finne ut hva som er riktig for 2021-sesongen, sier Ihlen-Hansen, som legger til at man er fornøyd med oppfølgingen og dialogen med TIL.

SPILLERAGENT: Dan Mikal Ihlen-Hansen.

Ifølge agenten har Berg Pedersen muligheter i klubber på de tre øverste nivåene i norsk fotball.

– Vi må se på hva som er best. Og har vi ikke funnet klubb når Tromsø starter opp igjen i januar, så trener han med Tromsø. Det er ingen dører som er lukket eller noe som er avgjort. Brage er fornøyd med hvordan ting har vært i år, og det er også Tromsø, sier Ihlen-Hansen.

Les også

Det nye fotballflaggskipet i Tromsø er i gang: Veronika (20) er tidenes første TIL 2020-spiller

– Så Brage kan starte på 2021 uten klubb?

– Ja. Vi har is i magen. Det er flere tilbud som vi ser på som aktuelle, svarer agenten.

– Vil Brage helst lykkes i TIL?

– Han vil gjerne lykkes i Tromsø i 2021, men spilletid er det viktigste. Hvis forutsetningene er til stede for det i Tromsø i år, så kan det være best å bli, men det er ikke noe «must». Spilletid er det viktigste, understreker Dan Mikal Ihlen-Hansen.

Skal ha flere spisser

TIL har pr. i dag ingen spisser på kontakt i 2021, men Runar Espejord er på vei inn på en låneavtale frem til sommeren. I tillegg er fortsatt Fitim Azemi aktuell for en permanent overgang, og TIL følger dessuten flere andre spisser tett.

Andressen utelukker ikke at TIL forlenger med Brage Berg Pedersen.

– Det er også aktuelt å signere Brage og låne han ut, men vi har uansett en del rettigheter med utdanningskompensasjon selv om vi slipper han nå. Det viktigste er at Brage er et sted han får spille mye, men mest sannsynlig blir det et annet sted, sier han.

Publisert
 1. Tromsø IL
 2. Runar Espejord
 3. Fitim Azemi
 4. Fotball
BT anbefaler

Fullsatt kirke tok farvel: – Det skjedde så fort og uventet

Torsdag ble Noah Landro (12) begravd etter dødsulykken i Øygarden.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. 42 år gammel mann siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger

 2. Politiet: Siktede er kjent for PST fra tidligere

 3. Kvinne savnet på Hardangervidda

 4. Vil fengsle mann for Nav-trusler. - Var ruset og aggressiv.

 5. Slik var sommer­dagen: – Glad vi ble her

 6. Før visste kun lokal­kjente om stølen. Så kom en «tur­fluenser».