TIL-talent ferdig i klubben – fikk beskjeden i dag

Sigurd Grønli (20) har spilt sin siste kamp for TIL.

MÅ OPERERES: Sigurd Grønli. Foto: iTromsø

  • Tobias Stein Eilertsen
Publisert Publisert

Mandag fikk Sigurd Grønli beskjed om at han ikke får ny avtale med klubben.

– Jeg får ikke ny kontrakt i TIL. Jeg pratet med Gaute (Helstrup) i dag. Det var snakk om at jeg skulle operere etter sesongen, men så sa han det var bedre for meg å få gjort dert med engang for min egen utvikling, slik at jeg er klar til ny oppkjøring neste år. De sa de trodde det var best for meg å ta fart en ny plass der jeg får spille, sier Sigurd Grønli til iTromsø.

– Føles greit

Den tidligere G18-landslagsspilleren har ikke vært på banen for TIL i år og spilte i alt 16 kamper og scoret to mål i sesongene 2018 og 2019.

Han ble i år lånt ut til Grorud, der han spilte 11 kamper, før han returnerte til Tromsø. At det ikke blir noen ny avtale med barndomsklubben tar midtbanespilleren, som fylte 20 tidligere i oktober, med fatning.

– Jeg tenker det er helt greit. Jeg har virkelig fått kjenne denne sesongen på det å få bra med spilletid en plass og ha en viktig rolle i et lag. Det har gitt mersmak. Mens jeg var i Grorud, fikk jeg kjenne litt på det, og det er noe jeg ønsker, sier Grønli.

– Var det leit å ikke få være med videre?

– Det var ikke slik heller. Selvfølgelig er jeg veldig glad i Tromsø, byen og alt det, men det jeg liker enda bedre enn Tromsø, er å spille fotball. Når jeg ikke får spille så mye kamper som jeg ønsker her, er det helt greit å gjøre det en annen plass, sier Sigurd Grønli.

Pr. nå har han ingen tilbud fra andre klubber. Nå vil han bare få operasjon hurtigst mulig, så han er klar for å ta fatt på sitt neste fotballeventyr i 2021.

– Jeg håper det skjer så fort som mulig, sier Grønli.

Fysio Tom-Erik Richardsen bekrefter at det er det man nå jobber for.

– Vi må finne ut hva vi gjør der. Det er en stressreaksjon i femte metatarsbeinet, så det går mot operasjon for Sigurd. Mest sannsynlig blir det slik. Vi må bare finne tidspunkt for når han skal operere, sier TIL-fysio Tom-Erik Richardsen.

  • Lest denne? TIL-debut med bismak: – Ikke artig når det blir sånn

Andersen ute – Karlstrøm tilbake

Flere spillere har mistet kamper i det siste. Her er status:

** Lasse Nilsen var også tilbake på feltet mandag, men er fortsatt et stykke unna spill.

** Eric Kitolano, som sto over mot Stjørdals/Blink på grunn av en overtråkk, er imidlertid tilbake og klarert for spill.

** Keeper Jacob Karlstrøm har også ristet av seg sykdommen som satt han ut av spill og vokter buret igjen onsdag.

** Magnus Andersen som måtte gi seg etter kun ni minutter etter han kom inn i pausen sist, mister onsdagens kamp på grunn av en strekk.

– Han er ikke med onsdag, så får vi se inn mot Lillestrøm-kampen, sier Richardsen.

Håper på vingbacker

Richardsen er imidlertid håpefull på at vingbackene Lasse Nilsen og Adam Örn Arnarson, som har vært ute hele høsten, spiller igjen i år.

– Det har vært et langtekkelig bilde der med litt forskjellig seneproblematikk som har tatt lengre tid, men vi håper de skal bidra i år igjen.

Publisert
  1. Tromsø IL
  2. Fotball
BT anbefaler

Per Ole hadde fast jobb og god inntekt – sluttet for å følge drømmen

– Det har vært tøft, men verdt det.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Her rydder de Nygårdsparken etter 17. mai

  2. – Kommunen er på ville veier i Eidsvåg

  3. Koronamedisin fra Bergen effektiv mot alvorlig sykdom

  4. Flere ulykker med sparkesykkel

  5. «De unge er ikke Branns problem. Det er de erfarne som svikter.»

  6. Her blir festdagen avsluttet