Ajer ut med skade da «Moi» herjet: – Ser ikke så bra ut

(Lille – Celtic 2–2, Milan – Sparta Praha 3–0) Det var en nordmann og en svenske som preget gruppe H torsdag kveld: Mohamed Elyounoussi (26) med to scoringer for Celtic, og Zlatan Ibrahimovic (39) med målgivende og straffemiss for Milan.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Mohamed Elyounoussi scoret begge målene til Celtic da de spilte uavgjort mot franske Lille, et lag som har like mange poeng som giganten PSG i franske Ligue 1 (18).

Det første var en perle av et langskudd. «Moi» plukket opp ballen inne på Lilles banehalvdel, løp fra alle de rødkledde og bøyde ballen på vakkert vis i det lengste hjørnet. Det andre målet kom etter innlegg fra høyre, der Moi møtte ballen og styrte den kontrollert i det lengste hjørnet.

Scoringene kan du se i videovinduet øverst.

Dessverre for den skotske storklubben raknet de mot tampen. Zeki Celik og Jonathan Ikoné scoret ett mål hver og sørget for et råsterkt comeback av Lille.

Ajer ut med skade

«Moi» fortsetter likevel den svært gode trenden nordmenn har i Europa denne uken. Ole Gunnar Solskjær sto bak en knusende seier mot RB Leipzig i Champions League, og både Erling Braut Haaland og Tokmac Nguen tegnet seg på scoringslisten for henholdsvis Borussia Dortmund og Ferencváros.

Det eneste skåret i gleden for Moi, Celtic og Norge var at hans kollega på landslaget, midtstopperbauta Kristoffer Ajer, gikk av banen med skade etter å ha plukket opp noe som så ut til å være en strekk.

Allerede mandag skal landslagssjef Lars Lagerbäck ta ut landslagstroppen til kampene mot Israel, Romania og Østerrike.

Etter kampen bekreftet Celtic-manager Neil Lennon det Lagerbäck & co frykter.

– Det ser ikke så bra ut for ham. Han klaget over lysken. Vi får se hva som skjer, men han virker tvilsom med tanke på kampen søndag.

SKADESMELL: Kristoffer Ajer har tatt telling og må byttes ut.

Assistenttrener for det norske landslaget, Per Joar Hansen, sier til VG at de avventer mer informasjon om skaden.

– Det er aldri bra å få spillere skadet, men det er en del av «gamet». Det må vi bare forholde oss til. Det er mye flaks og uflaks involvert, men spillerne våre er ofte opp i tre kamper i uka nå. Da må man forvente at ting skjer, sier han, og sier at han ikke har fått snakket med Ajer selv enda.

– Men vi har fått beskjed fra Kristoffer via det medisinske apparatet at han har fått en skade som må sjekkes. Vi må forholde oss til MR-bilder og hva legene sier. Så får vi bare vente å se om han er aktuell for landslagstroppen eller ei.

Men Ajer-skaden til tross: Perry var en av mange som lot seg imponere av Elyounoussi torsdag kveld.

– Han så veldig bra ut, og det er mange som har markert seg i Champions League og Europa League denne uken. Det er mange som har levert gode prestasjoner, sier Perry.

Celtic tok uansett sitt første poeng i gruppe H. De startet Europa League-gruppespillet med å tape 1–3 for Milan forrige uke – i en kamp hvor Jens Petter Hauge stjal overskriftene med sin første Milan-scoring.

Da reagerte italienske kommentatorer slik:

Hauge, som nylig testet positivt for coronaviruset, var ikke med da Milan fikk besøk av tsjekkiske Sparta Praha, med norske Andreas Vindheim i startelleveren, i den andre kampen i gruppe H torsdag kveld, men klubben fra motebyen klarte seg fint uten det norske stjerneskuddet.

For selv om motebildet er skiftende, er det noe som tilsynelatende aldri går av moten:

39 år gamle Zlatan Ibrahimovic.

Lo av egen miss

Den evigunge svensken. Strive-kommentator Per-Jarle Heggelund mener han er «blant verdens fem beste spillere», og han var igjen sentral da Milan spilte.

Superspissen serverte Brahim Díaz med en fin målgivende pasning da Milan tok ledelsen mot Sparta Praha, som aldri var i nærheten av å ta poeng i Milano.

Ibrahimovic ble lagt i bakken og skaffet straffe, men gjorde noe så sjeldent som å bomme fra ellevemetersmerket. Sparta Prahas målvakt Milan Heca gikk feil vei, men straffen til Ibrahimovic gikk via tverrliggeren og over. Selv kunne ikke 39-åringen gjøre annet enn å le av sitt mislykkede straffespark.

Les også

Zlatan (39) totalforvandlet Milan: – Blant verdens fem beste fotballspillere

Zlatan ble byttet ut i pausen, uten at det påvirket Milan nevneverdig. Innbytter Rafael Leao la på til 2–0 etter en nydelig assist av Manchester United-utleide Diogo Dalot, som selv fikset 3–0 – og satte på kronen på verket i en komfortabel Milan-seier.

Milan troner øverst i gruppe H med full pott etter to kamper, etterfulgt av Lille som står med fire. På 3. plass ligger Celtic med ett poeng, mens Sparta Praha er gruppens jumbolag med null poeng.

Publisert: