United-legende: Maguire og Lindelöf ikke gode nok for titler

Manchester United-legenden Rio Ferdinand (41) svarer nei på om midtstopperparet Harry Maguire (27) og Victor Lindelöf (26) er gode nok om klubben skal ta trofeer.

Fra høyre Victor Lindelöf, Harry Maguire og Scott McTominay i aksjon mot Chelsea, representert ved Reece James og Cesar Azpilicueta.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Duoen holdt nullen for andre kamp på rad med 5–0 seieren over RB Leipzig.

Men Rio Ferdinand uttrykker på BT Sport skepsis til om det holder mål, gjengitt av Daily Mail:

– Er det bra nok? Jeg vil sannsynligvis si nei, hvis du prøver å vinne de gjeveste turneringene, sier Ferdinand.

– Ja, sist sesong hadde de gode tall, men jeg ser øyeblikk i kamper der de blir åpnet opp, de blir til tider fysisk dominert, særlig når det gjelder fart, særlig når spiller åpner seg litt.

Les også

Manchester Uniteds VM-helt Nobby Stiles er død

Rio Ferdinand er seks ganger ligamester med United på 2000-tallet. Han utdyper:

– Hvis spillet åpner seg og de er på midtstreken, og de spiller én-mot-én eller to-mot-to, så er jeg livredd. Men hvis laget er god form, og alt går greit, ser de ut som en anstendig duo.

Maguire, Lindelöf, Eric Bailly og Axel Tuanzebe er de fire spillerne som har blitt brukt som midtstoppere denne sesongen. I det forsmedelige 1–6 oppgjøret mot Tottenham var det Maguire og Bailly som hadde jobben.

En annen gammel United-stjerne, Paul Scholes, sier ifølge Daily Mail at Maguire og Lindelöf ser bedre ut når de har god hjelp fra midtbanen.

Les også

Forsvarer United og Liverpool mot kritikken: – Det blir fremstilt som det gode mot det onde

– Når de har Fred og McTominay foran seg, så ser de annerledes ut. Det hjelper dem.

– Fred og McTominay får dem til å se bedre ut, og de foretrekker det.

Ole Gunnar Solskjær roste nettopp Fred på sin pressekonferanse fredag:

– Han har fantastiske ferdigheter. Vi ser det beste av han nå. Vi har ventet på det etter at han hadde en fantastisk sesong i fjor. Han hadde noen feilpasninger, men det ligger i hans natur å jobbe med sine feil.

Les også

Solskjær ut mot Premier League-konkurrenter: – Kan ikke tro det

VG-tips: Manchester United-Arsenal

* Manchester United klinket til med en 5–0-seier over RB Leipzig onsdag - selv om det resultatet var noe flatterende.

* Syv poeng på fem Premier League-kamper er ikke veldig godt betalt, men nylige 4-1 ute mot Newcastle og 0-0 hjemme mot Chelsea står til godkjent. Det er hjemmeformen i ligaen på 0-1-2 på tre kamper som må være mest skuffende, hvis vi skal pirke på noe.

* Arsenal har tapt tre av fire siste ligamatcher. Riktignok mot tøff motstand som Liverpool og Man.City borte og Leicester hjemme. Men selv de to 2-1-hjemmetriumfene over West Ham og Sheffield United var ikke helt overbevisende. Med torsdagens 3-0-hjemmeseier over irske Dundalk i Europa League har London-laget én dags mindre hvile. Men det hører med at de hvilte en del folk.

* Vi ser for oss at gjestene vil forsøke et kompakt og defensivt opplegg, med kjappe overganger - just som de lykkes så bra med mot Man.City og Chelsea i sommerens FA-cupmatcher. Så blir det opp til Man.Utd. å finne ut av det.

Publisert: