Bolaños vil bli i Start: – Jeg trives her

Onsdagens skjebnekamp mot Brann kan være Christian Bolaños’ siste for Start på hjemmebane. Men 36-åringen åpner for å bli i klubben.

Christian Bolaños har spilt ti kamper for Start denne sesongen. Nå åpner han for å bli i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder

  • Steffen Stenersen
Publisert Publisert

– Nå må vi først se hva som skjer i år, så skal vi sitte oss ned etter sesongen. Men spør du om jeg ønsker å bli, så sier jeg ja. Jeg trives her. Familien er fornøyd. Så får vi se, sier Christian Bolaños til Fædrelandsvennen.

Onsdag venter sesongens siste hjemmekamp når Brann kommer på besøk. Det kan også være costaricanerens siste kamp på Sparebanken Sør Arena som Start-spiller.

Kontrakten med Start går ut etter denne sesongen, og enn så lenge er det ikke avklart hva som skjer med 36-åringen. Men han er altså ikke i tvil om at han ønsker å bli i klubben.

– For meg har dette vært en fin mulighet. Jeg prøver bare å gjøre mitt beste. Det er ikke enkelt å komme inn fra Costa Rica til nye lagkamerater og den situasjonen vi er i. Jeg har forbedret mange ting og så må jeg bare fortsette å jobbe. Det er fortsatt to kamper igjen, sier Bolaños.

– Hvorfor ikke?

Vel vitende om tabellsituasjonen. Sammen med Mjøndalen og Strømsgodset kjemper Start for å unngå nedrykk og kvalifisering. En seier mot Brann onsdag vil i så måte være livsviktig for klubben. På spørsmål om «Bola» kunne tenke seg å bli værende også om det blir 1. divisjon, svarer han:

– Ja, hvorfor ikke? Jeg er 36 år. Men vi får se. Jeg tror vi klarer å redde oss. Jeg ser mentaliteten til lagkameratene mine og mentaliteten til trenerne. De gjør alt for oss og vi skal kjempe oss gjennom de to neste kampene, sier han.

– Har du snakket med klubben?

– Ja, men per nå er det vanskelig. Det er mye som foregår og alt kan fortsatt skje. Hvis vi blir værende i divisjonen så tror jeg det er enklere. Men de sa at de ønsket at jeg skulle bli, sier Bolaños.

Skatteregler

Christian Bolaños skal etter det Fædrelandsvennen kjenner til være i lønnstoppen blant spillerne i Start. Kombinert med svak økonomi i klubben kan norske skatteregler være til hinder for en ny avtale.

Idrettsutøvere som er i Norge i mindre enn seks måneder betaler kun 15 prosent skatt. Bli man lenger enn de seks månedene, må man betale skatt for hele perioden man er i landet.

– Jeg tror det er lavere skatt nå, men for å være ærlig så vet jeg ikke helt hvordan det er, sier Bolaños.

– Har penger noe å si?

– Jeg kom hit fordi det var en stor mulighet og en utfordring for meg. Start har en spesiell plass i hjertet mitt og jeg ønsket å hjelpe laget, sier han.

– Fantastisk

Det har gått fire måneder siden Bolaños ble presentert for klubben han forlot for ti år siden. Han har spilt ti kamper og står med to mål og to assist siden den gang.

Start-trener Joey Hardarson vil ikke gå inn på kontraktssituasjonen til Bolaños, men sier han er godt fornøyd med det spilleren han har vist.

– Neste års logistikk får vi ta en annen gang, men det har vært fantastisk å ha «Bola» her. Han har bidratt veldig bra både på og utenfor banen, sier Starts trener.

Starts sportslige leder Atle Roar Håland har ikke besvart våre henvendelser.

PS! Brann-kampen kan også bli den siste hjemmekampen for Eirik Wichne, Erlend Segberg og Mathias Bringaker, som alle går ut av kontrakt med Start etter denne sesongen. Espen Børufsen, som er skadet, går også ut av kontrakt med Start 31.desember.

Publisert
  1. IK Start
  2. Fotball
BT anbefaler

– Jeg tror dette hadde holdt mot ganske mange lag i Eliteserien

Nok et tap er et faktum.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Her rydder de Nygårdsparken etter 17. mai

  2. – Kommunen er på ville veier i Eidsvåg

  3. Koronamedisin fra Bergen effektiv mot alvorlig sykdom

  4. Flere ulykker med sparkesykkel

  5. «De unge er ikke Branns problem. Det er de erfarne som svikter.»

  6. Her blir festdagen avsluttet