Kviknet til etter formasjonsbyttet. Nilsen angrer ikke på at den formasjonen ikke er blitt brukt mer.

AaFK så fullstendig ferdige ut etter at Mjøndalen ledet 3–0 til pause, men etter hvilen hevet laget seg i 4–3–3.

Jonas Grønner (t.v) og Ben Karamoko fikk en tung opplevelse på Consto Arena med tap 3–0 mot Mjøndalen.
 • Kristian Stenerud
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Mjøndalen - AaFK 3–0 (3–0):

– Vi var svake, veldig svake. Det var greit de seks-sju første minuttene, så slapp vi inn noen ganske håpløse mål. Da de fikk 3-0 like før pause, var kampen egentlig kjørt. Det handlet om å komme fra det uten å kollaps, og det synes jeg vi klarte. Vi klarte ikke å gi dem kamp, sånn er det bare, sier Lars Arne Nilsen til Sunnmørsposten.

– Hva var planen i første omgang?

- Vi skulle gjøre litt som vi gjorde mot Vålerenga, der vi lå kompakt i 5-4-1 og la de ble frustrert, slik det kunne åpne seg og vi kunne slå på Sigurd (Haugen) i bakrom. Men vi kom oss ikke på ballen og var veldig svake i boksen. Det var en skuffende første omgang.

I pausen la AaFK om fra 5-4-1 til 4-3-3. Da så de ut som et helt annet lag.

NY PODKAST: Sunnmørsposten er tilbake igjen med en ny utgave av Sunnmørsball, som blir årets siste. Denne gangen har Tarjei Omenås og Kristian Stenerud fått besøk av Frode Fagermo og AaFK-sportssjef Bjørn Erik Melland. Hvordan kunne det gå så galt med AaFK i år?

– Fungerte bra

– Vi måtte komme oss på ballen. Når vi ikke klarte å få til å flytte beina i 5-4-1, stenge rommene og var så svake i egen bokse, så er det noe som har gått igjen i hele år. Jeg er litt skuffet over at vi ikke har klart det bedre. Vi ba dem i pausen om å avslutte sesongen på en så god måte som mulig, det kan fort bli seks-sju mål når du ligger under 3-0 til pause. Vi la om til 4-3-3, slik vi skal spille, og det synes jeg vi fungerte bra. Det kunne vi gjort fra start også, sier Nilsen.

– Hvorfor startet dere ikke slik?

– I etterkant kan du alltid si det, men vi har vært god i 5-4-1 defensivt tidligere. Men når vi ikke evner… det er litt slik det har vært for oss, vi har ikke klart å gjenskape gode perioder vi har hatt. I dag handlet det om å mure igjen, så skjedde det som skjedde i Oslo. Vi er glade for at kampen vår ikke har noe å si for nedrykket. Så er vi glade for at vi klarte å rive oss i nakkehåret og klarte å spille en god andre omgang, sier han.

Les også

Nå er AaFK et av tidenes dårligste eliteserielag

– Angrer ikke

– Du sier dere har vært gode defensivt tidligere i 5-4-1, men dere har tapt og tapt likevel. Dere skal spille 4-3-3 neste, så hvorfor kan kunne dere ikke bare gjøre det?

– Det er fordi vi følte vi hadde et veldig godt 5-4-1-lag, så hadde vi et ansvar overfor Start. Tanken var at vi skulle mure igjen og gjøre dem frustrert. Vi skulle gjøre det best mulig i forhold til det som skulle skje i bunnen av tabellen. I etterkant kan man si at vi skulle gått for 4-3-3, sier Nilsen.

– Angrer du i ettertid på at du ikke i større grad i siste del av sesongen har brukt 4-3-3?

– Det kunne man ha gjort, og det gjorde vi i begynnelsen. Jeg synes egentlig vi fikk en OK struktur på det med en gang, men det har litt mer spillerne som har vært tilgjengelig. I etterkant kan man alltid vurdere hva man skulle gjort, men jeg kan ikke si at jeg angrer på det. Vi har en plan vi skal jobbe ut fra neste år, men vi trenger tid til å bygge relasjoner og drille spillestil og måten jeg vil spille på.

Les også

AaFK-treneren advarer spillerne mot en beintøff oppkjøring i vinter: – Dette passer ikke for alle

Frustrert Grønner

– Vi bommet litt med første omgang, for jeg hadde ikke sett for meg at det skulle bli slik. De spilte med en treer på midten og fikk overtall på oss. Vi klarte ikke å finne ut av det. Vi fikk justert oss i pausen, men da var det for seint og kampen var død. Da spilte vi mer en type fotball som vi kan ta med oss inn mot neste år, sier Jonas Grønner.

Dette ble lagets 23. tap på 30 seriekamper.

– Dette var på mange måter et verdig punkt på sesongen, for dette har vært bånn i bøtta hele veien. Nå avsluttet vi på den måten vi har drevet på, så nullstiller vi og tar med oss noe av andre omgang. Der viste vi at vi kan, men i år har vi ikke vært i nærheten av å være godt nok. Jeg er bare glad for at Vålerenga banker Start, så slipper vi å være helt idioter

– Hvor mye trenger dere den ferien som kommer nå?

– Hvis vi hadde fått prøve oss i eliteserien igjen, så kunne jeg startet igjen i morgen. Dette har vært et mareritt. Vi hadde ekstremt lyst til å etablere oss i eliteserien i år. Jobben med neste år begynner snart, sier Grønner.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Aalesunds FK
 2. Eliteserien
 3. Mjøndalen IF
 4. Fotball
BT anbefaler

Slik vil streik ramme Bergen: Her kan det bli stengt

To skoler kan bli helt stengt. Også sykehjem, helsestasjoner og bibliotek vil bli påvirket. Se listen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Tunneler ved Nesttun stengt etter melding om brann

 2. Mistenker hærverk på togstasjon

 3. Utenfra likner den en hurtig­båt. Bli med inn i superfartøyet.

 4. Erik var i elendig form før han møtte Benedicte. Her er de på vei til bryllupet sitt.

 5. Visste ikke om pass­regel. – Provoserer at andre betalte seg frem i køen.

 6. Det utskjelte selskapet får to nye år i Bergen. – Vi er meget fornøyde, for å si det forsiktig.