Om en drøy uke skal TIL etter planen fly til Oslo. Der forbys elitelag per i dag å trene sammen.

TIL har planlagt flere reiser til Østlandet i vinter.

TILBAKE: Her er TIL på trening i Skarphallen tidligere i uka. Foran Ruben Yttergård Jenssen og Anders Jenssen.
  • Rune Robertsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

I et relativt smittefritt Tromsø har TIL sist mandag startet å trene igjen. Skjenkestoppen er opphevet, og verken lørdag eller søndag ble det varslet om nye koronatilfeller i kommunen.

Sørpå er situasjonen langt verre. Som de fleste har fått med seg har en rekke kommuner rundt Oslo fått pålagt en rekke restriksjoner etter at et mutert og langt mer smittsomt virus har spredt seg i Nordre Follo.

Blant disse er at elitelag i regionen ikke får trene sammen før tidligst mandag 1. februar. I tillegg får heller ikke spillere som bor innenfor de kommunene det gjelder reise til andre kommuner utenfor det gjeldende området for å trene. Noe som rammer blant annet Mjøndalen og Stabæk.

Les også

I januar 2020 sa TIL nei til Gamst. Derfor tok de det samme valget ett år senere.

– Lite sannsynlig

Onsdag om halvannen uke, bare to dager etter at et restriksjonene kan bli opphevet, skal TIL fly til Oslo for å trene. Planen er også at de skal spille mot Vålerenga på Intility Arena fredag 5. februar. På denne reisen skal klubben etter planen bo på Helsfyr, ikke langt unna Oslo sentrum.

I TIL erkjenner Lars Petter Andressen, som har planlagt mye at lagets oppkjøring, at det er lite sannsynlig at «Gutan» reiser på denne turen.

– Vi følger med på situasjonen og har dialog med legen vår Jorid Degerstrøm, som også sitter i medisinsk råd i fotballforbundet, sier Andressen.

Degerstrøm er ikke optimistisk med tanke på å få gjennomført reisen til Oslo.

– Vi forholder oss til de anbefalingene som kommer fra myndighetene og fra smittevernsoverlegen her i Tromsø. Per i dag frarådes det å reise inn i områder med mye smitte, og kampen mot VIF henger derfor i en syltynn tråd. Vi tar ingen sjanser med våre spillere og har ingen ønsker om å trosse anbefalinger som kommer fra myndighetene, sier Degerstrøm til iTromsø.

Andressen forteller at han i helga har vært i kontakt med Vålerenga, uten at det er fattet noen avgjørelse.

Andressen poengterer at TIL, som ennå ikke har opplevd koronasmitte i eller rundt A-laget, har en lav terskel for ikke å reise hvis det er fare for at de kan være smittespredning. Unødvendige reiser skal unngås.

– Vi er inne i den samme fritidskarantenen der vi skal prøve å være lite med andre mennesker, og ikke oppsøke steder med mye folk. Generelt være forsiktige, sier Andressen.

Som følger av at TIL ikke har tilgang på en innendørs elleverbane i Tromsø har klubben lagt opp til flere reiser utenbys i vinter. Normalt sett ville laget vært på to treningsleirer i sørligere strøk, men disse er i vinter erstattet av turer til Østlandet, Stavanger, Kristiansund og Bodø.

Les også

16-åring fra Andenes vraket tilbud fra TIL og Glimt - valgte utenlandsk klubb

Glimt koronarammet

En alternativ plan er foreløpig ikke satt opp, og det kan fort ende med færre kamper i forberedelsen til comebacket i Eliteserien.

– Hvis det blir mange slike avgjørelser, så blir det heller å trene godt i Tromsø. Vi får ikke gjort noe med dette, og vil heller ikke være med på å ta noen unødvendige sjanser, sier Andressen.

I TILs A-lag ble alle testet før de fikk begynne å trene igjen, uten noen positive resultater. I Bodø/Glimt ble det lørdag kjent at Victor Boniface har testet positivt. Ifølge Avisa Nordland skal spissen ha blitt smittet i forbindelse med en reise til nettopp Oslo og Drammen.

Totalt 14 spillere og fem i støtteapparatet er satt i karantene, og det er fortsatt ikke sikkert om laget kan starte oppkjøringen mandag.

For TILs del skal de allerede tirsdag 16. februar egentlig reise til Lillestrøm der de skal trene og spille kamp frem til fredag den samme uka.

– Det er vanskelig å vurdere hva som skjer med den turen foreløpig, sier Andressen.

Publisert
  1. Tromsø IL
  2. Fotball
BT anbefaler

«Sting blir bare bedre og bedre»

Sting har sin trofaste fanskare selv om publikums gjennomsnittsalder øker for hvert besøk, skriver BTs anmelder.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Bergenspolitiet bevæpner seg etter Oslo-terror

  2. Kvinne savnet på Hardangervidda

  3. Slik var sommer­dagen: – Glad vi ble her

  4. 42 år gammel mann siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger

  5. Mathias (30) selger for millioner. – Jeg har vært på rett sted til rett tid.

  6. Før visste kun lokal­kjente om stølen. Så kom en «tur­fluenser».