Kapteinen etter 43 baklengsmål: – Nå skal vi angripe for å forsvare oss

Bare 2 av 16 lag i 1. divisjon har sluppet inn flere mål enn Sandnes Ulf. Treneren nekter å endre formasjon, kapteinen mener han har løsningen.

Espen Hammer Berger er kaptein for Sandnes Ulf som har sluppet inn 43 mål på 22 kamper. Midtstopperen mener løsningen er å angripe med større mot.
 • Egil Ø. Nærland
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Vi har snakket om måten vi spiller på. Klart det kan være en årsak til alle baklengsmålene, medgir lagets anfører, Espen Hammer Berger, overfor Aftenbladet.

Sandnes Ulf har 43 baklengsmål etter 22 kamper. Øygarden (55) og Ull/Kisa (47) er verre. Det bekymrer i gangene på Øster Hus Arena.

Kaptein Hammer Berger legger ikke skjul på at seier og tre poeng i onsdagens oppgjør mot Strømmen er nødvendig, og vil bety enormt mye for å tenne troppen til en sesongavslutning der bare kvalifiseringsplass for opprykk til Eliteserien er godkjent.

Trener Steffen Landro har to ganger spilt med fire bak. Det ga 0–0 på Raufoss og tap 0–1 for KFUM Oslo. 20 kamper har han spilt 3–5–2/5–3–2, det har gitt 42 baklengsmål, 2,1 per kamp.

Sårbar formasjon

Formasjonen er sårbar ved at motstanderen kommer fryktelig lett til med innlegg fra kant. Det skjedde senest søndag da Lillestrøm scoret tre ganger etter innlegg fra venstre.

Les også

Sandnes Ulfs sjef: – Vi har ikke bygget Øster Hus Arena for tolvteplasser

Hammer Berger medgir at altfor mange baklengsmål har kommet fra kantene, at fire i kjeden kunne demmet opp. Han følger lojalt trenerens formasjon, og mener det er flere årsaker til at det ikke har fungert forsvarsmessig.

– Først og fremst er vi for dårlige til å markere og ta ut folk i vår egen 16-meter. Det er ganske merkelig, for vi har hatt søkelyset på dette hele sesongen. Vi må være mye tøffere med oss selv, understreker trønderen som aldri har opplevd maken til baklengsmål verken gjennom sju sesonger med Levanger eller to sesonger med Start.

26-åringen mener han har oppskriften som bokstavelig talt får Sandnes Ulf på offensiven:

– Vi må spille dristigere, vi må flytte hele laget lenger opp i banen, vi må ta initiativ, ta hånd om spillet og angripe, forklarer han.

– Vi har gjort det lett

– Dessverre har vi i altfor mange kamper sluppet oss langt tilbake i banen. Vi har gjort det lett for motstanderen å komme inn i vårt felt, de har kommet inn uten press. Sånn kan alle lag være gode.

Les også

Nytt bortetap setter press på Sandnes Ulf

– Det er det vi må endre. Det er det publikum vil ha, det er sånn vi gir oss selv energi og guts, påpeker Hammer Berger.

– Dere har snakket om det samme mange ganger før. Hvorfor skal fansen tro på dere nå?

– Vi skal gjøre et ærlig forsøk, lover Espen Hammer Berge.

Sandnes Ulf er inne i en periode med fem kamper på 14 dager. Tap på Lillestrøm var som ventet, men det bør bli 7–9 poeng etter kamper mot Strømmen (onsdag), Ull/Kisa borte søndag, Stjørdals-Blink hjemme onsdag neste uke og til sist borte mot Kongsvinger søndag 8 .november.

Publisert
 1. Fotball 1. div
 2. Sandnes Ulf
 3. Steffen Landro
 4. Øster Hus
 5. Fotball
BT anbefaler

«Sting blir bare bedre og bedre»

Sting har sin trofaste fanskare selv om publikums gjennomsnittsalder øker for hvert besøk, skriver BTs anmelder.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. 42 år gammel mann siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandlinger

 2. Politiet: Siktede er kjent for PST fra tidligere

 3. Kvinne savnet på Hardangervidda

 4. Vil fengsle mann for Nav-trusler. - Var ruset og aggressiv.

 5. Slik var sommer­dagen: – Glad vi ble her

 6. Før visste kun lokal­kjente om stølen. Så kom en «tur­fluenser».