Full fest på Molde-børsen etter triumfen i Østerrike

Mange spillere leverte fotball av høy klasse mot Rapid Wien, men ingen kunne måle seg med Magnus Eikrem som sendte moderklubben videre med to praktscoringer.

MFK-troppen feiret avansementet i garderoben etter 2–2-kampen på Allianz Stadion. Foto: MOLDE FOTBALLKLUBB

  • Trond Hustad
Publisert Publisert

Rapid Wien - Molde 2–2

MFK-laget gjennomførte en imponerende prestasjon i den avgjørende bortekampen mot Rapid Wien. Gjestene kontrollerte dramaet hele veien og ledet helt til østerrikerne utlignet på overtid, men da måtte Rapid scoret to ganger til for å slå ut MFK. Dermed er det klart for 16-delsfinale i Europa League på hjemmebane 18. feburar og returkamp på bortebane 25. februar.

Her er vår vurdering av MFK-spilelrnes innsats på Allianz Stadion:

Andreas Linde 7

Startet angrepet som førte til 1-0 med et presist utspark. God redning på langskudd. Kunne kanskje reddet utligninga hvis han hadde prøvd med en hånd i stedet for to. Enkel enhåndsredning etter pause. Og en fantastisk enhåndsredning etterpå. Sjanseløs på 2-2. God redning med beina på overtid.

Andreas Linde hadde flere gode redninger mot Rapid Wien. Foto: Ronald Zak / AP

Marcus Holmgren Pedersen 6

Så ut som en rutinert back i europeisk fotball. Solid håndverk og god posisjonering. Valgte enkle løsninger. Gjorde knapt noen merkbare feil defensivt. Ble sjeldnere enn vanlig involvert framover i banen, men det var ikke den viktigste jobben i denne kampen.

Sheriff Sinyan 6

Feilplassert før Rapids første sjanse. Tok noen dueller i lufta. Uoppmerksom på ny farlig heading etterpå. Flink til å takle på ball til han fikk gult kort. Sterk i duellspillet, men var også usikker i noen situasjoner. Uheldig da han scoret selvmål etter 90 minutter. Feilplassert før Rapids siste sjanse.

Stian Rode Gregersen 8

Løp opp kontringer og var sterk i kroppen. Laget et unødvendig frispark i farlig posisjon. En god blokkering på langskudd. Ville framover på banen, og skjøt hardt over fra meget god posisjon. Fornuftige og presise avklaringer på innlegg. Konge i duellspillet.

Stian Gregersen gjorde nok en stor kamp for Molde i Europa League. Foto: Ronald Zak / AP

Birk Risa 6

Posisjonerte seg fint offensivt i starten og var tredje sist på scoringa til Eikrem. Holde linja godt og lot Rapid-spillerne gå i offside flere ganger. Uheldig som handset og laget frispark like utenfor 16-meteren. Lite erfaring i Europa, men så helt avslappet ut fra første spark på ballen.

Martin Ellingsen 6

Fikk muligheten fra start på Hussains bekostning. Flink til å balansere og sette inn presset i etablert forsvar. Spilte bort ballen før farlig Rapid-avslutning. Kunne stoppet innlegget før utligninga. Gjorde også noen gode involveringer defensivt. Blokkerte skummelt skuddforsøk.

Fredrik Aursnes 8

Stygg feilpasning ga Rapid-avslutning. Fantastisk bakromspasning til Brynhildsen. Kom ikke i press på 1-1. Viste overblikk og finesse da han hælsparket målgivende til Eikrem. Perfekt pasning som Brynhildsen burde scoret på. Overtok kapteinsbindet. Nær scoring da han skrudde ballen utenfor.

Fredrik Aursnes leverte en formidabel innsats mot Rapid Wien. Foto: Ronald Zak / AP

Eirik Hestad 6

Litt ubesluttsom med ballen i eget felt. Snytt for flere klare frispark i starten. Skaffet frispark og spilte på Rapid gult kort, noen fine kombinasjoner med Eikrem. Ute til behandling før pause. Kom ikke opp i press før 1-1. Ble tatt av banen med det som så ut som en strekkskade på baksida av låret.

Magnus Wolff Eikrem 9

Litt ubesluttsom da han traff keeper med venstrefoten. Gjorde alt godt igjen med en hinsides skuddfinte som sendte tre østerrikere rett inn i wienerpølsebua og plasserte ballen elegant i mål. Nytt løp og ny avslutning av høy klasse da han banket 2-1. Best på banen i de 58 minuttene han spilte.

Ola Brynhildsen 7

Tilbake i startelleveren. Spilte ballen inn før Eikrems store sjanse. Så bommet han på ballen da han kunne satt returen i mål. Gikk på flere gode løp på tvers og kom nesten til store sjanser. Passiv før innlegget som ble målgivende til 1-1. Bommet alene med keeper.

Leke James 8

Smart da han hoppet over ballen og ga Eikrem den første sjansen. Råsterk da han la til rette for Eikrem før scoringa. Massiv i duellspillet. Feige lag i brytekampene. God og intelligent involvering før Eikrems andre scoring, også. Holdt på ballen med alle kroppsdeler over hele banen. For en spiss!

Les også

Molde håvet inn penger i Wien, men mistet fire millioner på overtid

Erling Knudtzon 6

Inn for Hestad rett før pause. Vant duellen og ballen som startet det herlige angrepet før Eikrems andre scoring. Spilte vakkert fri Gregersen foran mål.  

Ohi Omoijuanfo 5

Inn for Brynhildsen etter 58 minutter. Fikk nesten ballen i god posisjon noen ganger på venstreflanken. Spiss de siste fem minuttene.

Etzaz Hussain 6

Inn for Eikrem etter 58 minutter. Spilte sin kamp nummer 50 for Molde Fotballklubb i Europa. Bidro med rutine til å ro i land seieren. Headet utenfor. Satte opp sjanse for Aursnes. Godt innhopp.

Henry Wingo –

Inn for James etter 85 minutter.

Publisert
  1. Fotball
BT anbefaler

Her brytes korona­reglene: – Svært alvorlig

Arbeidstilsynet har avdekket brudd på koronaregler i nærmere en fjerdedel av tilsynene i Vestland i år.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Her rydder de Nygårdsparken etter 17. mai

  2. – Kommunen er på ville veier i Eidsvåg

  3. Koronamedisin fra Bergen effektiv mot alvorlig sykdom

  4. Flere ulykker med sparkesykkel

  5. «De unge er ikke Branns problem. Det er de erfarne som svikter.»

  6. Her blir festdagen avsluttet