Han ble forbannet etter den tøffe beskjeden. Svaret Ruben Kristiansen har gitt, har imponert Brann.

Ruben Kristiansen forteller om hvordan det var å gå fra nøkkelspiller til å få beskjed om at han kunne finne seg en ny klubb.

– Relasjonen min med Kåre Ingebrigtsen er god, sier Ruben Kristiansen.
  • Øystein Vik
Publisert Publisert

Det var førjulstider, og spillersamtalene var i gang på Brann Stadion. Dette er en slags medarbeidersamtale der målet er å snakke om sesongen som har vært og veien videre.

For spillerne som vet at de kan være på vei ut, er spillersamtalen ofte der de får beskjeden de ikke ønsker seg.

Da Ruben Kristiansen satte seg ned med Kåre Ingebrigtsen var det akkurat det som skjedde.

Innholdet var ikke til å misforstå: Brann kom ikke til å stå i veien for det dersom Kristiansen ville finne seg en ny klubb.

– Det var en klar beskjed å få. Klubben hadde lyst til å gå i en annen retning og satse på yngre spillere. Jeg respekterte det, sier Kristiansen.

– Ble du avskiltet?

– Ja, jeg følte at jeg mistet en klar rolle i laget. Samtidig måtte jeg se på hvilke muligheter som lå der. Som en av de eldre i gruppen har jeg et stort ansvar for å gå foran når på trening og når vi diskuterer ting, sier Kristiansen.

– Er det vanskeligere når du har fått beskjed om at du kunne finne en ny klubb?

– Jeg ble forbannet først. Men så dro jeg hjem til Nordreisa og hadde juleferie. Jeg bestemte meg for å komme tilbake til Bergen og gjøre valget vanskelig.

Ruben Kristiansen og Taijo Teniste bekledde i flere år hver sin back i Brann.

Kjempegode testresultater

Snart har det gått fire måneder siden 33-åringen daglig trosset de 15 kuldegradene i Nordreisa, Kristiansens hjemkommune som grenser til Finland.

Nå er våren kommet til Bergen, men i juleferien var det iskaldt. Da fant Kristiansen frem buffeen og jogget det kan kunne. Målet var å komme tilbake i kanonform. Det skulle bli hans respons på vrakingen.

Ifølge ham selv har det fungert. Testresultatene er bedre enn noensinne.

Kåre Ingebrigtsen åpner opp om det som skjedde. Hans hovedpoeng var at så lenge han ikke kunne garantere Kristiansen spilletid, så ville han la ham gå om spilleren selv ønsket det.

Kristiansen hadde vært fast under Lars Arne Nilsen, men kunne ikke lenger forvente å være det.

– Det var en endring, og Ruben spilte før jeg kom hit. Det var derfor det var så viktig å ha den samtalen, sier Ingebrigtsen nå.

Både trener og spiller ser fremover nå. Kristiansen er tydelig på at han ønsker å bli for å kjempe om spilltid. Ingebrigtsen sier på sin side at han ikke på noen måte ønsket Kristiansen vekk. Poenget hans var at med unge backer som David Wolfe og Ole Didrik Blomberg i stallen, så kunne ikke lenger Kristiansen forvente å ha posisjonen i laget han hadde hatt.

– Jeg har ikke avskiltet Ruben, sier Ingebrigtsen.

Nordlendingens respons med å være i bedre form enn noensinne, har imponert Ingebrigtsen.

– Reaksjonen hans er det som gjør at han får sjanser. Han er så lojal til den gruppen her at han helt sikkert kommer til å være involvert i år. Ruben har svart på best mulig måte, sier treneren.

Under Lars Arne Nilsen var Brann resultatorientert, sier Ruben Kristiansen.

Forklarer forskjellen på lagene

Det er seks år og 134 kamper siden Kristiansen ble hentet til Brann. Det å spille for Brann har vært en ære for ham.

Han var en sentral del av Lars Arne Nilsens lag som nesten tok gull. Nå merker han at klubben har tatt en ny kurs under Kåre Ingebrigtsen. Ikke bare at treningsmengden har økt, men klubben har skiftet fra et resultatfokus til et utviklingsfokus.

– Slik jeg ser det er det mer plass for dem som skal begeistre nå. Vi har et ønske om å få frem folk som kan drible én mot én, sier Kristiansen. Han peker på at Nilsen hadde en mer rutinert tropp enn det Brann har nå.

– Med mer erfarne spillere var det mer naturlig med et resultatfokus enn nå når det er mange i alderen 18–23. Da blir det automatisk slik at utvikling og begeistring kommer mer i fokus enn å vinne 1–0, sier Kristiansen.

Publisert
  1. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. – Han kan løse Branns problem

  2. Lars Arne Nilsen reagerer på Brann-kamp: – Har lyst å få en skikkelig forklaring

  3. Hun blir ikke sportssjef i Brann

  4. Treneren slår det fast: Daniel Pedersen er Branns kaptein