I denne testen har vi valgt å sammenligne müsli, crüsli og granola fordi de alle er basert på valset korn, som oftest havre.

Forskjellen på müsli og crüsli er at crüsli er bakt i ovn, gjerne med søtning som sukker, juice eller honning. De tradisjonelle müslitypene er bare valset korn som ikke er bakt.

Granola er egentlig bare et annet navn for crüsli. Både müsli, crüsli og granola er ofte tilsatt både frukt, bær og/eller nøtter.

Dette er en ernæringstest, ikke en smakstest. Her kan du se hvilken müsli, crüsli og granola folk liker best.

Opptatt av sunn og næringsrik kost på matbordet i familien? Her er flere tester:

Sunt med mye fiber

Skal du spise müsli til frokost, bør du velge en som inneholder mye fiber og ikke altfor mye sukker.

En frokost med mye fiber vil ha en positiv innvirkning på blodsukkeret ditt resten av dagen. Du vil føle deg mettere, mer opplagt og mindre sugen på noe søtt.

De aller fleste får i seg mindre fiber enn anbefalt. Fiber er bra for fordøyelsen, vekten, blodsukkeret og helsen.

Sukker for deg som trener mye

Mange typer müsli og andre frokostblandinger, inneholder mye sukker. Dette kan være greit for deg som er slank og aktiv, ikke minst rett etter en treningsøkt der du trenger å fylle på karbohydratlagrene dine.

Er du derimot en av dem som ønsker å holde en stabil vekt eller gå ned noen kilo, er det lurt å velge en müsli uten så mye sukker.

Hele testen finner du hos bramat.no.

Her er flere relevante tester:

Artikkelen er levert av Bramat, en uavhengig kunnskapsbedrift som driver nettstedet bramat.no og har rådgivende tjenester innen kosthold, trening og helse.