12:11:56Væretdirekte

Festet innlegg
Mye sol i pinsen på Vestlandet
16. mai kl 18:21av Linnea Skare Oskarsen

GODT PINSEVÆR: I hvert fall hvis vi skal tro meteorologens prognoser.
GODT PINSEVÆR: I hvert fall hvis vi skal tro meteorologens prognoser.
FOTO: Rune Sævig

Det blir varmere og mer sol i pinsehelgen og fremover, etter en kjølig 17. mai, skriver NTB. 


- På nasjonaldagen er det fortsatt nordavind som henger igjen. Det blir en fin dag og mange steder med sol, i hvert fall sør for Stad, varsler meteorolog Håkon Mjelstad ved Meteorologisk institutt.


Gjennom resten av pinsen blir det mindre av nordavinden og perioder med sol og stigende temperaturer. I slutten av pinsen kan det bli 20 grader. 


Neste uke vil det ikke være mye regn å snakke om på Vestlandet og det varsles opphold både på onsdag og torsdag, selv om temperaturen vil synke noe, skriver NTB.  


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • 11. mai12:42 av Hilde Heian

  Meteorologen håper han bommer på 17. mai-været


  IKKE FØRSTE GANG: Vi har hatt våte nasjonaldager før, dette bildet er fra 2000.
  IKKE FØRSTE GANG: Vi har hatt våte nasjonaldager før, dette bildet er fra 2000.
  FOTO: RUNE NIELSEN

  For en gangs skyld ønsker meteorolog Geir Ottar Fagerlid at han tar feil av værmeldingen for nasjonaldagen.


  - Nordvestlig vind som vil merkes, 7-10 grader og regnbyger før klokken 12 på 17. mai. I midtre og indre strøk blir det mest regnbyger, oppsummerer Fagerlid.


  Men fremdeles har han ikke gitt opp håpet om varmerekord på mandag eller tirsdag, slik at temperaturrekorden fra mai 2013 på 27,6 grader kan bli slått.


  - Vi forventer rundt 25 grader og det er også ganske fint vær denne helgen, så hvis folk har store utendørsprosjekt, så er dette anledningen, sier meteorologen.


  Temperaturen begynner å falle på dagen 16. mai og natt til 17. mai vil det være 5-8 grader og bygevær.


  For fire dager siden lovet meteorologen fint vær på nasjonaldagen, men prognosene har altså endret seg. • 10. mai13:14 av Erlend Langeland Haugen

  Kan bli varmerekord neste uke


  FOTO: Bjørn Erik Larsen

  Det er mer sol i vente så snart styrtregn, lyn og torden har passert Vestlandet. Meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Vervarslinga på Vestlandet sier at varmerekorden i Bergen kan stå for fall.


  - Fra starten av neste uke blir det høytrykksaktivitet, mye varmt vær og sol. Temperaturene kan nå 25 grader flere steder i landet. Dette gjelder også Bergen, der værrekorden for mai fra 2013 på 27,6 grader kan bli slått, sier Fagerlid til NTB.


  Langtidsvarselet viser sol i Bergen fra og med fredag til og med tirsdag. Fra onsdag kan det komme byger, men dette er usikkert, og her er ikke Yr og Storm helt enige.


 • 10. mai12:18 av Marianne Nilsen

  Meteorologen: - Kraftig nedbør i ettermiddag


  REGN: Det blir grått og vått i Hordaland torsdag.
  REGN: Det blir grått og vått i Hordaland torsdag.
  FOTO: Meteorologene/yr.no

  Onsdag var årets varmeste dag i Bergen, med hele 24,4 grader målt rett før klokken 14. Men på kvelden begynte temperaturen å falle, og i natt la regnskyene seg over byen.


  - Det er ventet høy nedbørsintensitet utover dagen, og i ettermiddag blir det kraftig nedbør. Folk må kle seg godt dersom de skal ut, og ikke minst renske sluker, slik at vannet kan få renne vekk, sier meteorolog Mette Skjerdal ved 12-tiden torsdag.


  Vervarslinga sendte ut OBS-varsel for Hordaland og Rogaland onsdag. Dette er litt nedjustert torsdag, til 50-60 millimeter på tolv timer. 


  Skjerdal forteller at det i morges ble registrert lynaktivitet i Bergen, men at tordenbygene nå er på vei mot Rogaland og Agder.


  - Det er dagen i dag som er verst for vår del. Allerede i morgen ser det ganske greit ut igjen, og vi får stigende temperaturer. Temperaturen vil ligge på mellom 15-20 grader.


  Også til helgen blir det fint. Ifølge meteorologen bli det litt mer skyer og lavere temperatur lørdag, før temperaturen vil stige til rundt 20 grader søndag.


 • 09. mai14:32 av Rune Stølås

  Årets varmeste dag, men neste uke blir det varmere


  VARMT: Studentene Jennie Pedersen og Marte Strømmen Nygård tok med seg studiene i Nordisk ut i Muséhagen på Nygårdshøyden i solskinnet tirsdag.
  VARMT: Studentene Jennie Pedersen og Marte Strømmen Nygård tok med seg studiene i Nordisk ut i Muséhagen på Nygårdshøyden i solskinnet tirsdag.
  FOTO: Bjørn Erik Larsen

  Tirsdag var årets varmeste dag i Bergen med 23,6 grader. I dag er det enda varmere, med en makstemperatur på 24,4 grader målt klokken 13.45.


  - Nå kommer det litt skyer, så det blir trolig ikke varmere enn dette utover dagen, sier meteorolog Geir Ottar Fargerlid ved Vêrvarslinga på Vestlandet.


  Temperaturen vil falle og det er ventet 12 grader i Bergen sent i kveld, før store nedbørsmengder når Bergen i løpet av natten eller morgenen torsdag.


  - Men vi trenger kanskje det regnet vi får nå, så vi slipper å vanne i hagen. For neste uke blir det enda varmere enn i dag. Prognosene for mandag viser 25 grader i Bergen, sier meteorologen.


Vis flere

Luftkvaliteten nå

  Helserisiko:
  • Liten
  • Moderat
  • Betydelig
  • Alvorlig
  Kilde: NILU

  Siste artikler om været

   Veiværet

   Kilde: Statens vegvesen. Oppdateres hvert 10. minutt

   Siste nytt fra Bergens Tidende