01:53:14Væretdirekte

Har du bilder eller video av været? Send til tips@bt.no eller last opp her

Festet innlegg
Mye sol i pinsen på Vestlandet
16. mai kl 18:21av Linnea Skare Oskarsen

GODT PINSEVÆR: I hvert fall hvis vi skal tro meteorologens prognoser.
GODT PINSEVÆR: I hvert fall hvis vi skal tro meteorologens prognoser.
FOTO: Rune Sævig

Det blir varmere og mer sol i pinsehelgen og fremover, etter en kjølig 17. mai, skriver NTB. 


- På nasjonaldagen er det fortsatt nordavind som henger igjen. Det blir en fin dag og mange steder med sol, i hvert fall sør for Stad, varsler meteorolog Håkon Mjelstad ved Meteorologisk institutt.


Gjennom resten av pinsen blir det mindre av nordavinden og perioder med sol og stigende temperaturer. I slutten av pinsen kan det bli 20 grader. 


Neste uke vil det ikke være mye regn å snakke om på Vestlandet og det varsles opphold både på onsdag og torsdag, selv om temperaturen vil synke noe, skriver NTB.  


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Anne Elin Hovden
  i går11:33

  30 fortsatt uten veitilkomst i Luster  Ni personer er fortsatt evakuert, og 30 personer er uten veitilkomst etter flommen i Luster, opplyser ordfører Ivar Kvalen tirsdag formiddag. De 17 barn og voksne som sitter fast på gården til bonde Torkjell Sollesnes i Fortunsdalen, fikk flydd inn mat og drikkevann i går. Og det jobbes nå med en løsning for at de skal komme seg over til bilvei igjen.


  - Vi hadde et helikopter i beredskap for å fly dem ut, men siden mange av dem er tilreisende som har bilene sine på gården, hadde ikke det hjulpet dem stort, sier ordføreren. De 13 andre som mangler vei, er ikke isolert, men de har ikke bilvei frem til huset og må gå et stykke. De er fordelt på to ulike steder.


 • av Anne Elin Hovden
  i går07:59

  Ferdselforbud i Gaular opphevet


  I Gaular kommune er ferdselsforbudet på strekningen Osen bru – Eldalsosen ved Hestad opphevet. Vegen er stengt ved Hestad, her er det omkjøringsmuligheter, melder Vest politidistrikt.


 • av Tonje Elisabet Aursland
  mandag17:14

  100 personer isolert etter steinras


  STORE KREFTER: Veien til Veitastrond er delvis ødelagt av raset
  STORE KREFTER: Veien til Veitastrond er delvis ødelagt av raset
  FOTO: ODDBJØRN MOLLAND

  Et steinras sperrer veien inn til Veitastrond i Luster. Rundt 100 innbyggere er isolerte.


  – Raset er ca. 60 meter bredt og det er ganske store steinblokker. De største er på ca. 3,5 meter lange og 2 meter brede. Det har også kommet ein del småstein, sier Oddbjørn Molland til NRK Sogn og Fjorddane. Han var på stedet der raset gikk.


  Ingen personer kom til skade. Årsaken til skredet er de store nedbørsmengdene de siste dagene.


 • av Arne Edvardsen
  mandag16:38

  Siste om flommen: Politiet legger ned ferdselsforbud 


  Politiet legger ned ferdselsforbud i følgende områder i forbindelse med flommen:  • I Luster kommune på Fylkesvei 333 strekningen Skjolden – Mørkridsdalen og fylkesvei 331 på strekningen Skjolden – Urnes ved Sørheim,

  • I Odda kommune nye broen over Opo elven i og

  • I Gaular kommune på strekningen Osen bru – Eldalsosen ved Hestad.


  Ferdselsforbudet innføres for å sikre personer mot farer knyttet til flommen. Områdene er i dag ikke vurdert som sikre å bevege seg i.


  Ferdselsforbudet gjelder fra mandag 15.10.2018 til områdene er erklært sikkert av de berørte kommuner Luster, Odda og Gulen. Det vil bli gitt melding når forbudet oppheves.


  Politiet opplyser videre at fylkesvei 55 er nå åpen for trafikk. I Odda er det manuell trafikkdirigering på gamle Opo bru.


  Status for evakuerte er at åtte personer i Fortundalen og en person i Mørkridsdalen ikke kan flytte hjem. Det vil bli foretatt en ny vurdering i morgen om evakueringen av disse kan oppheves. 


  24 personer i Fortundalen er isolert som følge av ødelagte eller stengte veier.


  - Vest politidistriktet følger situasjonen fortløpende og opprettholder inntil videre styrket bemanning i tilknytning til operasjonssentralen, heter det i en pressemelding fra politiet.


 • av Kari Pedersen
  mandag15:06

  - Samme skade som i 2014 


  FOTO: EIRIK BREKKE

  Skaden på broen over Opo er den samme som i 2014, konkluderer Melake Gebremichael etter befaring i Odda. Gebremichael er byggeleder i Statens vegvesen. 


  - Den ene pilaren har fått en utvasking under fundamentet, som igjen har gitt nedbøyning i broplaten, sier han. 


  Vannføringen er fortsatt for stor til at vegvesenet kan se hvor store skader fundamentet er påført. Først når de har oversikt, vil vegvesenet avgjøre hvordan utbedringen skal gjøres. 


  - Et alterantiv er å bygge en midlertidig bro over den eksisterende, sier Gebremichael. 


  I mellomtiden blir trafikken dirigert over gangbroen like ved. Den tåler busser, men ikke store lastebiler. 


  - Lokalkjente påsto at det ikke ble gjort noe med fundamentene da broen ble reparert i 2014. Stemmer det?


  - Nei, vi fylte betong og plastret stein rundt fundamentet som sviktet da og som sviktet nå. Vannet har antagelig fått tak dypere enn plastringen. Flomsikringen til NVE har gjort noe med vannføringen i elven. Den går stri i full bredde, mens den før var mest stri mot sentrum. Det kan være noe av forklaringen, avslutter han. 


Vis flere

Siste artikler om været

  Veiværet

  Kilde: Statens vegvesen. Oppdateres hvert 10. minutt

  Siste nytt fra Bergens Tidende