05:23:52Væretdirekte

Festet innlegg
Uvær i anmarsj
13. februar kl 15:19av Anne Jo Lexander

Utover ettermiddagen vil vinden øke på. Særlig i havgapet, med sterk kuling utover dagen og sjanse for liten storm mot natten. Men det er på fjellet det kan bli dramatisk:

- Det blir så mye vind at det blir farlig å ferdes i fjellovergangene onsdag kveld og torsdag, sier vakthavende meteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt, og legger til:

- Det blir sterk vind og snøfokk - i det hele tatt ventes en vinterstorm på fjellovergangene torsdag.

Det er sendt ut OBS-varsel for Vestlandet sør for Stad: «liten til full storm 25 m/s på kysten og i fjellet. Lokalt i utsatte fjorder og daler kan vi få sterke vindkast, opp mot 25-35 m/s».

Hvis du trodde det skulle bli tørt og fint ut uken, må du tro igjen.

- Nedbøren vil komme i løpet av morgendagen, stort sett som regn i lavlandet og snø opp i høyden, sier Løvdahl.

Siste innlegg

Tips oss
 • tirsdag21:30 av Paul André Sommerfeldt

  Nå kommer det mer snø 

  Værutsiktene ser lovende ut for alle som er glad i snø. Her fra turister som leker i snøen på Fløyen.
  Værutsiktene ser lovende ut for alle som er glad i snø. Her fra turister som leker i snøen på Fløyen.
  FOTO: Fred Ivar Utsi Klemetsen

  Det er ventet nedbør i form av snø både natt til onsdag og som spredte byger gjennom morgendagen. 

  - Det er ikke veldig mye nedbør det er snakk om. Det ser ut som vi kan forvente en 4-8 millimeter, sier vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør hos Meteorologisk Institutt. 

  Ifølge meteorologen skal nedbøren komme jevnt fra tirsdag kveld med økning utover natten. 

  - Når snøen har passert i morgen tidlig, kan det bli enkelte byger. Det blir for det meste oppholdsvær i morgen og på torsdag. Inn mot helgen kan det komme litt mer nedbør igjen, sier Skattør. 

  Temperaturen vil ligge på mellom to og fire plussgrader midt på dagen. 

 • tirsdag11:10 av Hilde Heian

  Skiføret holder seg

  - Det er gode utsikter til at skiføret holder seg til første halvdel av neste uke, og vi får mer snø, sier vakthavende meteorolog Haldis Berge til Bergens Tidende tirsdag formiddag.  

  Sent tirsdag kveld og natt til onsdag kommer det snø. I morgen tidlig blir det også enkelte snøbyger, mens det blir oppholdsvær og lettere skydekke på ettermiddagen. 

  - Første halvdel av torsdag kan det bli luftforurensing, men det ser ikke ut til at den blir langvarig, sier meteorologen.

 • mandag11:33 av Erlend Langeland Haugen

  Finværet gir dårligere luft

  Det er varslet ganske fint vær denne uken, men de kalde, klare dagene med lite vind ligger også an til å forverre luftforurensningen i Bergen. 

  Tirsdag er det varslet periodevis moderat luftforurensning på ettermiddagen. Onsdag er det varslet moderat luftforurensing det meste av dagen, periodevis høy på ettermiddagen. Varselet for torsdag er ikke klart ennå.

  Ved varslet rødt nivå i to dager eller mer, kan kommunen innføre strakstiltak.

 • 15. februar09:27 av Anne Jo Lexander

  Beregn god tid i trafikken i morgen

  SNØVÆR I VENTE: Natt til fredag vil det komme snøvær inn fra havet, melder meteorologen. Her værbildet klokken fem om morgenen.
  SNØVÆR I VENTE: Natt til fredag vil det komme snøvær inn fra havet, melder meteorologen. Her værbildet klokken fem om morgenen.
  FOTO: Skjermdump yr.no

  Mens vinden skal løye noe utover dagen, det blir oppholdsvær i kveld og små mengder med snø i luften i Hordaland, er det på'an igjen i natt.

  Vi har nemlig et snøvær i vente inn fra havet.

  - Det kommer til å bli problematisk i trafikken fredag morgen. Beregn ekstra tid, er rådet fra vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Vêrvarslinga på Vestlandet.

  Ellers vil temperaturen stige utover fredag til vel fem plussgrader, og nedbøren vil gå over til regn fra midt på dagen fredag.

  Klokken 11.30 sendte Yr.no ut denne Twittermeldingen:

 • 15. februar06:07 av Marianne Nilsen

  Flere væroppdrag for politiet

  Politiet har i løpet av natten hatt flere oppdrag i forbindelse med den kraftige vinden.

  • 0226 måtte de rykke ut til Kringsjåvegen etter melding om takstein som hadde blåst av taket. Beboere ble orientert, og varslet styreleder for sikring.
  • 0233 var det et stillas som løsnet delvis fra et bygg i Straumsfjellvegen. Politiet var på stedet, og entreprenøren tok seg av sikring av stillaset.
  • 0319 rykket politiet ut til Indre Arna etter melding om flere trær som hadde veltet, og en lyktestolpe som hadde knekt ved avkjøringen til Festtangen. Kraftig vind var årsaken til hendelsen.  
  •  0518 fikk politiet melding om et tre som hadde falt over et annet tre i Søndre Skogveien. Brannvesenet rykket ut.
  • 0600 kom det melding om et tre som har falt over rv 614 ved Svelgen i Bremanger. Et felt er dekket av treet, men det er mulig å passere.

  – Vi var hatt rundt 10 oppdrag som er relatert til den kraftige vinden siden klokken 21.30 i går kveld. Alt fra tak som har løsnet, til trær som har falt over strømledninger og vei. Men det har ikke vært personskader, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt.

  Sent i går kveld skal to personer ha blitt truffet av løse gjenstander på Torgallmenningen.

  Også brannvesenet har vært ute på en del oppdrag i løpet av natten, de fleste relatert til vinden.

  – Akkurat nå er vi på vei til Søndre Skogveien for å se om det er noe vi kan gjøre med trærne som har veltet, sier vaktkommandør Glenn Hamre ved 110 Hordaland.

Vis flere

Luftkvaliteten nå

  Helserisiko:
  • Liten
  • Moderat
  • Betydelig
  • Alvorlig
  Kilde: NILU

  Siste artikler om været

   Veiværet

   Kilde: Statens vegvesen. Oppdateres hvert 10. minutt

   Siste nytt fra Bergens Tidende