07:21:10Væretdirekte

Festet innlegg
Publisert 05. desember kl 20:29

Disse stedene regnet det mest i Hordaland

Tre steder i Hordaland har det fra klokken 07 til 19 tirsdag regnet mer enn 40 millimeter, opplyser Meteorologisk institutt. 

Mest regn har Etne fått med 52 millimeter nedbør, tett fulgt av Fossmark med 50,5 millimeter. Rett under 50 millimeter-merket havner Gullfjellet, som i løpet av 12-timers perioden fikk 49,8 millimeter nedbør. 

I siste oppdatering fra Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) frarådes det sterkt å oppholde seg nær elver og bekker med stor vannføring. 

Flomvarselet opprettholdes på oransje nivå for indre strøk og gult nivå for ytre strøk. NVE opplyser at flom på oransje nivå kan medføre alvorlige skader.   

På en av målestasjonene til NVE i Sunnhordland har vannføringen klokken 19 passert gult nivå, og det forventes at den vil passere oransje nivå i løpet av natt til onsdag. 

Siste innlegg

Tips oss
 • 00:21 av Mats Arnesen

  Luftkvaliteten lyser rødt lørdag kveld

  HELSERISIKO: På nettsiden luftkvalitet.info betyr rødfargen betydelig helserisiko. Både ved målestasjonen på Klosterhaugen og ved Danmarks plass var det lørdag kveld dårlig luftkvalitet.
  HELSERISIKO: På nettsiden luftkvalitet.info betyr rødfargen betydelig helserisiko. Både ved målestasjonen på Klosterhaugen og ved Danmarks plass var det lørdag kveld dårlig luftkvalitet.
  Skjermdump/luftkvalitet.info

  Luftkvaliteten i Bergen sentrum var lørdag kveld særdeles dårlig. Ved målestasjonen på Klosterhaugen og Danmarks plass lyste det rødt for betydelig helserisiko.

  På Danmarks plass ble det klokken 23.00 målt helsefarlige nivåer av partikkelforurensning, ofte målt som PM 2,5.

  PM 2,5 er finkornet svevestøv og kilden til dette er som regel vedfyring og eksosutslipp.

  – Det er en kombinasjon av det kalde og klare været, som må ta skylden for at det har lyst rødt i kveld. Kaldt vær fører til at flere fyrer med ved, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt.

  For om det skal bli høy forurensning i Bergen er inversjon en svært avgjørende faktor. Det oppstår når det er kald luft på bakken samtidig som temperaturene stiger i de høyere luftlagene.

  Dette fører til lite bevegelse i luftmassene og dermed dannes et slags lokk. Den kalde luften langs bakken blir dermed ikke byttet ut.

  – Vi er ikke veldig bekymret for en langvarig effekt, og vil nok se at luftkvaliteten stiger ut over natten. Søndag har vi en front på vei over Vestlandet, som vil føre til skyet vær i morgentimene og nedbør utover dagen. I tillegg vil temperaturen stige og det vil blåse mer. Kombinasjonen av det vil føre til at luften bedrer seg, sier Granerød. 

 • 12. desember19:47 av Cathrine Krane Hansen

  Nå kan det bli glatt

  Sist helg var det akeføre på Fløyen. Snøen kan bli liggende der, men forsvinner nok i sentrum.
  Sist helg var det akeføre på Fløyen. Snøen kan bli liggende der, men forsvinner nok i sentrum.
  Eirik Brekke

  Både Yr og Storm melder om plussgrader og regn i Bergen onsdag.

  - Det kommer inn et nedbørsområde i natt. Nedbøren kan begynne som sludd eller snø, før den går over til regn. Snøen forsvinner nok i sentrum, men den kan bli liggende på Fløyen, sier vakthavende meteorolog Olav Krogsæter i Storm.  

  Dette kan bety glatte veier og fortau onsdag morgen. 

  - Der det ligger hard snø nå, kan det bli speilglatt. Men hovedveiene er jo bare, så det burde gå greit å kjøre, sier han. 

  Torsdag blir det kaldere, trolig med sludd eller haggl. Til helgen lover meteorologen fint vær, især i fjellet. Neste uke lover imidlertid ikke godt for bergensere med håp om hvit jul.

  - Det er for tidlig å si, men det ser ut til at det kan bli skikkelig mildvær neste uke, sier Krogsæter.

 • 11. desember11:00 av Hilde Heian

  Venter snø, slaps og regn

  YR

  - De siste timene mandag morgen har det kommet fem til ti centimeter snø på kysten av Sogn og Fjordane. I morgen tidlig blir det lokale snøbyger i ytre strøk av Hordaland med to til fem centimeter snø, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid til Bergens Tidende mandag formiddag.

  Ettersom det er kaldt i Sogn og Fjordane, blir sannsynligvis snøen liggende til søndag.

  Men små lavtrykk langs kysten på Vestlandet gjør det vanskelig å slå fast nøyaktig hvordan været blir fremover. 

  - Det er litt som bingo. Onsdag er det et nytt lavtrykk i det meste av Hordaland som begynner som snø på morgenen, men som går over til sludd og regn på ettermiddagen, utdyper meteorologen. 

  Dermed vil det trolig bli en god del slaps på onsdag, men torsdag og fredag blir det igjen minusgrader. 

  - Føret blir ikke dårligere enn det er i dag, med slaps som har frosset på fortauene og som gjør det vanskelig å bevege seg der, sier Fagerlid.

 • 09. desember16:21 av Ken Rossland

  Alle brøytemannskapene er ute

  ÅPENT: Hardangervidda ble lørdag ettermiddag åpnet for fri ferdsel.
  ÅPENT: Hardangervidda ble lørdag ettermiddag åpnet for fri ferdsel.
  STATENS VEGVESENS WEBKAMERA

  - Det er litt glatt på sideveiene. Alle brøytemannskapene er ute. Vær tålmodig og kjør forsiktig, sier trafikkoperatør Marianne Hove ved Vegtrafikksentralen.

  Alle høyfjellsovergangene mellom øst og vest er åpne.

  Bare fylkesvei 92 mellom Hordaland og Sogn og Fjordane er stengt på grunn av uvær.

 • 08. desember19:09 av Malene Indrebø-Langlo

  Åpner for kolonnekjøring over Haukelifjell

  Klokken 18.30 ble det åpnet for kolonnekjøring over Haukelifjellet, melder Vegtrafikksentralen. 

Vis flere

Siste artikler om været

  Veiværet

  Kilde: Statens vegvesen. Oppdateres hvert 10. minutt

  Siste nytt fra Bergens Tidende