23:39:30Følg trafikkendirekte

Festet innlegg
- Det burde ha ringt en bjelle før du kommer på sommerdekk her
12. september kl 11:40av Hilde Heian Hilde Olsen Aalvik

FOTO: Webkamera Statens vegvesen

Slik ser det ut ved Dyranut på Hardangervidda onsdag formiddag.


- Det burde ha ringt en bjelle før du kommer på sommerdekk her. Vi har sendt en entreprenør som skal måke snø, forteller trafikkoperatør Roger Nedberge Hille ved Vegtrafikksentralen. 


Hittil har han fått en telefon fra en bilist på sommerdekk, og foreløpig vet de ikke hvor stort område som er dekket av snø.


- Folk bør tenke seg om, og se på vær- og føremeldinger. Det har jo vært meldt minusgrader på flere fjelloverganger, sier Hille. 


- Forårsaker været andre problemer?


- Det er alltid lurt å være observant i forhold til vannplaning, det har vært store nedbørsmengder den siste tiden, slår trafikkoperatøren fast.


Også Gamle Strynefjellsvei, fylkesvei 258, er stengt på grunn av vanskelige kjøreforhold, mens fylkesvei 243 Aurlandsfjellet er stengt på grunn av uvær.


På riksvei 7 over Hardangervidda er det også snø, men her er veien åpen.


– Folk må regne med å møte på snø eller stengte fjelloverganger hvis de skal til fjells, sier statsmeteorolog Kristin Seter til NRK.


De neste dagene kan det falle snø ned mot 1.000 meter, men snøgrensa ser ut til å krype opp mot 1.400 meter før helga, ifølge meteorologen.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Pål Andreas Mæland
  18:48

  Tunneler på E16 åpnet igjen


  Bjørkhaug- og Sætretunnelene på E16 i Arna ble stengt klokken 18.45 onsdag. Stengingen skyldes gjenstander i veibanen. 


  Klokken 19.10 var veien åpen igjen.


 • av Karoline Risnes
  09:01

  Lastebil nektet å stoppe for kontroll


  FOTO: Statens vegvesen

  En lastebilfører stanset ikke da vegvesenet hadde kontroll på riksvei 7 ved Brimnes i går kveld.


  Da bilen kom til Eidfjord klarte et annet kontrollag fra vegvesenet å stanse bilen. Den ble returnert til Brimnes for kontroll. Der utga føreren seg for å være broren sin, noe som førte til mistanke og politiet ble tilkalt. 


  Det viste seg at føreren ikke hadde førerkort for lastebil. Han ble anmeldt for kjøring uten førerkort, for å ikke stanse for kontroll og for å ha oppgitt feil identitet. 


 • av Ørjan Torheim
  07:25

  Drosje kjørte i autovernet på Søreide  Klokken 07.11 torsdag melder politiet at en taxi har kjørt i autovernet i krysset mellom Ytrebygdsvegen og Grimstadvegen.


  På Twitter skriver Vest politidistrikt at føreren er kommet seg ut. Bilen lekker olje, og derfor har også brannvesenet rykket ut. I tillegg er politiet og en bilberger dratt ut.


  Vegtrafikksentralen var ikke informert om ulykken da BT snakket med dem cirka ti minutter etter politiets melding.


  Politiet følger opp hendelsen med denne Twitter-meldingen klokken 07.30: «Fører er uskadd, trafikkuhellet skyldes at han måtte ta en unnamanøver for ikke å kjøre på en hjort».


 • av Ørjan Torheim
  07:17

  Drosje kjørte i autovernet på Søreide


  Klokken 07.11 torsdag melder politiet at en taxi har kjørt i autovernet i krysset mellom Ytrebygdsvegen og Grimstadvegen.


  På Twitter skriver Vest politidistrikt at føreren er kommet seg ut. Bilen lekker olje, og derfor har også brannvesenet rykket ut. I tillegg er politiet og en bilberger dratt ut.


 • av Adalheidur Oldeide og Ørjan Torheim
  00:46

  Ras over vei i Samnanger


  - Det er et jordras som har rast ut på fylkesvei 7 cirka 150 meter før Masterskarsvingen. Det skal ikke være et spesielt stort ras, sa operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt onsdag kveld.


  Ingen personer ble tatt av raset. Ett kjørefelt ble stengt, men i 03-tiden natt til torsdag var veien ryddet og klar igjen.


 • av Marita Ramsvik
  i går19:43

  Løvstakktunnelen ​midlertidig stengt


  Løvstakktunnelen i Bergen er stengt i en kort periode på grunn av en inspeksjon, melder Vegtrafikksentralen Vest.


 • av Marita Ramsvik
  i går16:21

  Trafikkuhell i Austevoll


  Det har skjedd en trafikkulykke mellom en syklist og personbil på Storebøvegen i Austevoll. Nødetatene er på stedet, melder Bergen brannvesen i en twittermelding. 


  – Brann, politi og ambulanse er kommet frem. Det er en gutt som er påkjørt. Han er oppegående og tilsnakkendes. Patruljen på stedet sier gutten har fått mindre skader, sier Dag Olav Sætre fra Vest politidistrikt. 


Vis flere

Luftkvaliteten nå

  Helserisiko:
  • Liten
  • Moderat
  • Betydelig
  • Alvorlig
  Kilde: NILU

  Trafikkmeldinger

  Kilde: Statens vegvesen

  Forsinkelser i trafikken

  Kilde: Statens vegvesen

  Ingen større forsinkelser på hovedveiene i Bergen ifølge Statens vegvesens målinger. Oversikten oppdateres hvert 20. sekund.

  Fjelloverganger og veivær

  Kilde: Statens vegvesen. Oppdateres hvert 10. minutt

  Les mer om trafikk

   Les mer fra BT