14:11:05Følg trafikkendirekte

Festet innlegg
- Det burde ha ringt en bjelle før du kommer på sommerdekk her
12. september kl 11:40av Hilde Heian Hilde Olsen Aalvik

FOTO: Webkamera Statens vegvesen

Slik ser det ut ved Dyranut på Hardangervidda onsdag formiddag.


- Det burde ha ringt en bjelle før du kommer på sommerdekk her. Vi har sendt en entreprenør som skal måke snø, forteller trafikkoperatør Roger Nedberge Hille ved Vegtrafikksentralen. 


Hittil har han fått en telefon fra en bilist på sommerdekk, og foreløpig vet de ikke hvor stort område som er dekket av snø.


- Folk bør tenke seg om, og se på vær- og føremeldinger. Det har jo vært meldt minusgrader på flere fjelloverganger, sier Hille. 


- Forårsaker været andre problemer?


- Det er alltid lurt å være observant i forhold til vannplaning, det har vært store nedbørsmengder den siste tiden, slår trafikkoperatøren fast.


Også Gamle Strynefjellsvei, fylkesvei 258, er stengt på grunn av vanskelige kjøreforhold, mens fylkesvei 243 Aurlandsfjellet er stengt på grunn av uvær.


På riksvei 7 over Hardangervidda er det også snø, men her er veien åpen.


– Folk må regne med å møte på snø eller stengte fjelloverganger hvis de skal til fjells, sier statsmeteorolog Kristin Seter til NRK.


De neste dagene kan det falle snø ned mot 1.000 meter, men snøgrensa ser ut til å krype opp mot 1.400 meter før helga, ifølge meteorologen.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Torunn Alice Aarøy
  09:00

  Snøras stenger veien


  Klokken 08.58 melder Vegtrafikksentralen at fylkesvei 13 over Gaularfjellet er stengt på grunn av snøras. Entreprenør er på vei til stedet. 


 • av Torunn Alice Aarøy
  i går16:45

  Kjørte av veien i Nordfjord


  Nødetatene rykket ut til en trafikkulykke på riksvei 15 ved Eid i Nordfjord kl 16.01 fredag. På Twitter opplyser Vest politidistrikt at en bil har kjørt av veien.


  - Ingen personskade, men en del materielle skader, opplyser politiet.


  Det er ikke trafikale problemer på stedet. Bilberger er bestilt.


 • av Hilde Olsen Aalvik
  i går12:22

  Åkrafjordtunnelen åpen for trafikk


  Tunnelen på E134 i Etne er nå åpen for trafikk etter bilberging, melder Vegtrafikksentralen på Twitter. 


 • av Torunn Alice Aarøy
  i går11:36

  Tunnel stengt i Etne


  Åkrafjordtunnelen er stengt fredag klokken 11.30. En bil har fått stans inne i tunnelen. Bilberging er bestilt, opplyser Vegtrafikksentralen på Twitter. 


 • av Arne Edvardsen
  i går07:21

  Mann (26) i drukkenskapsarresten etter å ha tafset på jenter på McDonald's


  En 26 år gammel mann måtte overnatte i drukkenskapsarresten etter at han natt til langfredag tafset på unge jenter. 


  Politiet fikk melding om mannens oppførsel og var på stedet klokken 03.37.


  - Mannen var ruset og oppførte seg ufint i forhold til flere på spisestedet på Torgallmenningen. Forholdet ble omtalt som tafsing på jenter, sier operasjonsleder Frode Kollveit.


  26-åringen nektet å etterkomme pålegg om å fjerne seg fra stedet. Han gjorde seg så vanskelig at politiet ikke så annen utvei enn å ta mannen med seg til drukkenskapsarresten.


  - Ingen av jentene har valgt å anmelde forholdet, selv om de synes opplevelsen var svært ubehagelig, sier Kolltveit.


  En 33-åringen havnet også i drukkenskapsarresten i natt. Han skal ha vært aggressiv og forsøkt å slå til en annen inne på Narvesen-kiosken på Torgallmenningen.


 • av Pål Andreas Mæland
  Torsdag21:54

  MC-fører hentet av luftambulanse etter ulykke i Os


  FOTO: Jan Petter Svendal

  110-sentralen meldte i 21-tiden at det hadde vært en singelulykke med motorsykkel i Industrivegen i Os. TV 2 melder at MC-føreren skal ha vært bevisstløs etter ulykken.


  Politiet melder på Twitter klokken 21.58 at motorsyklisten er tatt hånd om av helsepersonell og luftambulanse. Tilstanden er ikke kjent. Politiet utfører i 22-tiden arbeid på åstedet.


  Rundt midnatt melder politiet at MC-føreren, en mann i 20-årene, er sendt til Haukeland Universitetssykehus for behandling. Skadeomfanget er ukjent, og Helse Bergen har avviklet praksisen med å opplyse om dette.


  Politiet opplyser at hendelsesforløpet i ulykken er ukjent, men det er på det rene at MC-en har kjørt inn i en lyktestolpe på stedet. Bilder fra stedet viser at lyktestolpen har knukket.


  – Hendelsen fremstår som en ulykke. Saken vil bli etterforsket. Vi er akkurat ferdig med undersøkelser på stedet, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt til NTB klokken 01.20 natt til fredag.


 • av Erlend Langeland Haugen
  Torsdag21:06

  MC-ulykke i Os


  110-sentralen melder at det har vært en singelulykke med motorsykkel i Industrivegen i Os. Nødetater er på vei. Skadeomfanget er ukjent.


Vis flere

Luftkvaliteten nå

  Helserisiko:
  • Liten
  • Moderat
  • Betydelig
  • Alvorlig
  Kilde: NILU

  Trafikkmeldinger

  Kilde: Statens vegvesen

  Forsinkelser i trafikken

  Kilde: Statens vegvesen

  Ingen større forsinkelser på hovedveiene i Bergen ifølge Statens vegvesens målinger. Oversikten oppdateres hvert 20. sekund.

  Fjelloverganger og veivær

  Kilde: Statens vegvesen. Oppdateres hvert 10. minutt

  Les mer om trafikk

   Les mer fra BT