02:48:35Følg trafikkendirekte

Festet innlegg
Lastebil med brakke tok oppi Damsgårdstunnelen
12. januar kl 11:11av Eystein Røssum
FOR HØG: Denne brakka tok oppi tunneltaket og vart ståande fast.
FOR HØG: Denne brakka tok oppi tunneltaket og vart ståande fast.
FOTO: Bjørn Erik Larsen

Med ei litt for stor brakke på lasteplanet køyrde sjåføren inn i Damsgårdstunnelen fredag formiddag. Det gjekk ikkje så bra.  

- Brakka har tatt oppi tunneltaket, og har knust ein del lamper. Ho har delvis falle av lasteplanet, og står på halv åtte, sa operasjonsleiar Lars Geitle i Vest politidistrikt litt etter klokka 11.

- Vi fekk først melding kl. 10.45, frå ein bilist som hadde sett at lastebilen med brakka hadde tatt oppi taket. I enden av Damsgårdstunnelen vart det full stopp, rett før tunnelopninga i Michael Krohns gate, seier Geitle. 

Damsgårdstunnelen vart stengt i retning Bergen sentrum på grunn av uhellet, og det oppsto lange køar på Rv. 555 frå vest, mot Bergen sentrum. 

Lastebilen og brakka vart etterkvart frakta ut av tunnelen, og arbeid gjort med å sikre leidningar i tunneltaket som var rivne ned. Kl. 14.24 opplyser politiet at tunnelen er opna att. Han hadde da vore stengt i meir enn tre og ein halv time.

LASTEBILEN: Brakka sto på lasteplanet til denne bilen.
LASTEBILEN: Brakka sto på lasteplanet til denne bilen.
FOTO: Bjørn Erik Larsen
Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • onsdag21:03 av Paul Andre Sommerfeldt

  Kjørte i feil retning i Stongafjelltunnelen 

  Fv 562 Stongafjelltunnelen på Askøy ble onsdag kveld stengt etter melding om en bilist som kjørte i feil kjøreretning. Dette melder trafikkoperatør Hanne Norheim i Vegtrafikksentralen. 

  Like over kl 21 meldes det at tunnelen er åpen for trafikk igjen. 

 • onsdag14:21 av Hilde Heian

  Isblokk i veien på Hemsedalsfjellet

  Riksvei 52 Storeskard på Hemsedalsfjellet er delvis sperret av en isblokk i veibanen i retning vestover. Entreprenør er på vei, melder Vegtrafikksentralen Vest på Twitter onsdag ettermiddag.

  - Vi har fått melding om at det er mulig å kjøre rundt isblokken som ligger godt synlig i den ene veibanen, sier trafikkoperatør Idar Sangolt ved Vegtrafikksentralen.

 • onsdag14:09 av Hilde Heian

  E 39 ved Lille-Matre-tunnelen åpnet etter steinras

  E 39 ved Lille-Matre-tunnelen er nå åpen for fri ferdsel igjen etter at det gikk et mindre jord- og steinras sør for tunnelen på E 39 mellom Knarvik og Oppedal tidligere i ettermiddag. 

  - Vi har fått melding om at det har gått et mindre jord- og steinras sør for Lille-Matre-tunnelen på E 39 mellom Knarvik og Oppedal. Veien er derfor stengt, sa trafikkoperatør Ronny Sleire ved Vegtrafikksentralen tidligere i dag.

  Ifølge Sleire skal det være god passering på stedet, men veien er stengt fordi det er usikkert om det kan komme flere ras.

  - Våre folk kommer snart frem på stedet, og vi venter på tilbakemelding, sier Sleire som fikk melding om raset klokken 13.16.

  Klokken 14.30 opplyser Vegtrafikksentralen at E 39 åpner om et par minutter.

 • onsdag12:09 av Hilde Heian

  Sognefjellet er sommeråpent

  Fylkesvei 55 Sognefjellet åpnet for fri ferdsel klokken 12 onsdag etter å ha vært vinterstengt, melder Vegtrafikksentralen Vest på Twitter.

  Frem til 7. mai er Sognefjellet nattestengt hver dag i tidsrommet fra klokken 20.00 til 8.00. 

 • onsdag09:31 av Hilde Heian

  Fergeproblemer på Hufthamar - Krokeide

  Ferge B på fylkesvei 546 Hufthamar - Krokeide er innstilt inntil videre på grunn av tekniske problemer, melder Vegtrafikksentralen Vest på Twitter onsdag morgen. 

 • onsdag08:18 av Erlend Langeland Haugen

  Buss for tog på Bergensbanen

  FOTO: Eirik Brekke (arkiv)

  I helgen skal Bane Nor gjøre arbeid på jernbanen mellom Bergen og Myrdal, blant annet rassikringsarbeid, noe som får følger for togtrafikken. Grov oppsummert: Det blir buss for tog lørdag og søndag, både for Bergensbanen, lokaltog til Arna og lokaltog til Voss.

  Detaljer og rutetider finnes på NSBs nettsider

 • tirsdag17:56 av Paul Andre Sommerfeldt

  Fortsatt stor rasfare på fylkesvei 550    

  STORE SKADER: Steinblokkene ødela deler av veien på fylkesvei 550 da raset gikk mandag.
  STORE SKADER: Steinblokkene ødela deler av veien på fylkesvei 550 da raset gikk mandag.
  FOTO: Mari Åmellem Brøto/Statens Vegvesen

  Som meldt blir fylkesvei 550 mellom Utne og Odda stengt til over helgen. Tirsdag ettermiddag opplyser byggeleder Åsmund Andersen Sekse i Statens Vegvesen at det senest i dag har løsnet småstein på stedet.  

  - Vi har hatt inne geolog og representanter fra Vegvesenet som har undersøkt løsneområdet med helikopter. De har funnet noen sprekker i fjellsiden som går videre opp på blokkene som henger igjen. Dette skal vi også få et klatrelag til å vurdere nærmere, forteller Sekse. 

  Trolig vil det ta noe tid før undersøkelsene er ferdige og oppryddingsarbeidet kan sette i gang. 

  Tirsdag ettermiddag ble det satt inn en hurtigbåt med plass til 48 passasjerer som erstatter buss på strekningen Utne-Grimo. Denne vil også frakte skoleelevene tilhørende Hauso skule fra og med i morgen.  

  - I tillegg er det bestilt ekstraruter for å dekke behovet for sjukeheimen og de som skal til og fra arbeid. Båten vil også fungere som beredskapsbåt som vi kan ringe til på nattestid, sier rådmann Magnus Steigedal i Ullensvang herad.  

  Kommunen har lagt ut mer informasjon om beredskapen på sine nettsider

  RASSTEDET: Slik ser det ut i fjellsiden ved fylkesvei 550. Undersøkelsene fortsetter de neste dagene mens veien holdes stengt.
  RASSTEDET: Slik ser det ut i fjellsiden ved fylkesvei 550. Undersøkelsene fortsetter de neste dagene mens veien holdes stengt.
  FOTO: Mari Åmellem Brøto/Statens Vegvesen
Vis flere

Luftkvaliteten nå

  Helserisiko:
  • Liten
  • Moderat
  • Betydelig
  • Alvorlig
  Kilde: NILU

  Trafikkmeldinger

  Kilde: Statens vegvesen

  Forsinkelser i trafikken

  Kilde: Statens vegvesen

  Ingen større forsinkelser på hovedveiene i Bergen ifølge Statens vegvesens målinger. Oversikten oppdateres hvert 20. sekund.

  Fjelloverganger og veivær

  Kilde: Statens vegvesen. Oppdateres hvert 10. minutt

  Les mer om trafikk

   Les mer fra BT