11:04:32Følg trafikkendirekte

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • 07:19 av Erlend Langeland Haugen

  Køer fra Sotra og Askøy mot Bergen

  FOTO: 2211-TIPSER

  En BT-tipser forteller i 07-tiden mandag om «lange køer» fra Kolltveit mot Bergen sentrum. Vegtrafikksentralen opplyser at det ikke er noe spesielt som har skjedd på innfartsåren, og at køen nok skyldes trafikkomleggingen.

  Ved 08.30-tiden melder Eirik Rystad Skånøy ved Vegtrafikksentralen at det fortsatt er godt med trafikk og saktegående kø ved Straume.

  - Ved Kolltveit ser det nå ut til at køene har løst seg opp og at bilene beveger seg i noenlunde normal fart. Det har ikke vært noen spesielle hendelser på innfartsåren fra Sotra, så dette er nok det man må regne med, sier Skånøy.

  Flere tilførselsveier til riksvei 555 på Sotra ble fra forrige uke sperret i morgenrushet for å få bedre flyt på hovedveien.

  Også på Askøy er det lange køer mandag morgen.

  - Vi ser at det er mye trafikk og at det kjøres i kø. Heller ikke her har det vært spesielle hendelser som har hindret trafikken denne morgenen, sier operatøren ved Vegtrafikksentralen.

 • 05:44 av Erlend Langeland Haugen

  Bil i tunnelvegg på E16 i natt

  En kvinne ble fraktet til Bergen legevakt etter at hun kjørte i tunnelveggen i Gaupåstunnelen i natt. Kvinnen hadde smerter i nakken etter ulykken.

  Ifølge operasjonsleder Terje Magnussen er det mistanke om at kvinnen har sovnet bak rattet. Politiet har opprettet sak og tatt beslag i kvinnens førerkort.

  Ulykken ble meldt klokken 01.37. Bilen var ikke kjørbar etter ulykken, og Gaupåstunnelen var stengt i rundt 45 minutter.

 • i går18:29 av Marita Ramsvik

  Store køer inn mot Sandvikvåg

  Store køer på veien inn mot Sandviksvåg
  Store køer på veien inn mot Sandviksvåg
  FOTO: Robert Haakonsen

  Ifølge BT-leser skal køen på veien inn mot fergekaien på Sandvikvåg være over 3 kilometer lang. 

  Klokken 21.15 melder Vegtrafikksentralen at ventetiden på Sandvikvåg er på rundt to timer.

  Robert Haakonsen, som er på vei til Bergen, står for øyeblikket i denne køen. Han forteller til BT at i løpet av 25 minutter har de kjørt en kilometer nærmere kaien. 

  – Køen er nærmest stillestående, men det går litt i rykk og napp. Nå har vi 2,3 kilometer igjen å kjøre, og jeg frykter det kan ta en time før vi er fremme, sier Haakonsen. 

  Årsaken til køene skal være at flere av fergeavgangene har blitt innstilt grunnet tekniske problemer. 

  – Det går en ferge mindre i timen. Dette har resultert i lange køer på både Halhjem og Sandvikvåg, sier Nina Heggernes, trafikkoperatør fra Statens vegvesen.

  Fra Halhjem fergekai vil dette gjelde fergene som går klokken 19.00, 20.30 og 22:00. I tillegg blir avgangene fra Sandvikvåg klokken 19.45 og 21.15 innstilt, melder Vegtrafikksentralen.

  LANG: Køene sto flere kilometer nedover Stord søndag kveld.
  LANG: Køene sto flere kilometer nedover Stord søndag kveld.
  FOTO: MARITA AAREKOL
 • i går17:35 av Jon Tufto og Marita Ramsvik

  Bilist braste inn på McDonald's uteservering

  FOTO: 2211-tipser

  En bilist kjørte gjennom gjerdet ved McDonald's på Lagunen søndag ettermiddag. Noen møbler ble knust, men ingen personer kom til skade. Heldigvis regnet det, så ingen satt på uteplassen utenfor hamburgerrestauranten i Fana.

  Maren Nordvik stod på bensinstasjonen like ved restauranten og ble dermed vitne til hendelsen. Hun forklarer at bilen stod parkert på parkeringsplassen før uhellet inntraff. 

  - Jeg hørte et smell og så bilen kjøre inn på uteserveringen. Det skjedde veldig fort, sier hun. 

  Hendelsen skjedde ved 17-tiden. Politiet har hatt en patrulje på stedet.

  - Bileieren er inne og skriver skademelding på McDonald's, sier operasjonsleder Lars Geitle, som beskriver det hele som lite dramatisk.

  Bilen, en elbil, skal taues bort.

 • 21. april21:14 av Linnea Skare Oskarsen

  Romslotunnelen er stengt 

  FOTO: Faksimile

  Romslotunnelen på E16 mellom Arna og Trengereid er midlertidig stengt. 

  – Vi har fått en alarm på et brannslukningsapparat som er fjernet i tunnelen og brannvesenet er på stedet. Jeg regner med at det ikke tar lang tid før tunnelen åpner igjen, sier Nina Hggernes, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen Vest. 

 • 21. april17:10 av Linnea Skare Oskarsen

  Bilberging på Danmarksplass

  Ett felt er sperret på E39 ved Danmarksplass i sørgående retning. Viking er på vei, melder Vegtrafikksentralen Vest på Twitter, litt over klokken 17 lørdag ettermiddag. 

  –  Det var en bil som hadde mistet en hjul, og en patrulje bestilte berging. Bilen er nå kjørt inn til siden og feltet er åpent for trafikk, opplyser Lars Geitle, operasjonsleder i Vest politidistrikt. 

  – Det gikk veldig tregt en liten stund, men nå flyter trafikken lettere, opplyser Tore Tysse, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen Vest.

 • 21. april10:51 av Paul Andre Sommerfeldt

  Trafikkuhell på Askøy

  Politi og brann har rykket ut til et trafikkuhell på Florvågveien, Askøy. Dette melder 110-sentralen på Twitter.

  Ifølge Vest politidistrikt har en bil kjørt ut ved Erdal kirke. Redningsbil fra Viking ble rekvirert til stedet. Uvisst skadeomgang på eldre, mannlig sjåfør. Han var alene i bilen, melder politiet. Trafikken går som normalt. 

  Like over kl. 11 melder politiet at mannen er uskadet. Bilen blir fjernet fra stedet. 

Vis flere

Luftkvaliteten nå

  Helserisiko:
  • Liten
  • Moderat
  • Betydelig
  • Alvorlig
  Kilde: NILU

  Trafikkmeldinger

  Kilde: Statens vegvesen

  Forsinkelser i trafikken

  Kilde: Statens vegvesen

  Ingen større forsinkelser på hovedveiene i Bergen ifølge Statens vegvesens målinger. Oversikten oppdateres hvert 20. sekund.

  Fjelloverganger og veivær

  Kilde: Statens vegvesen. Oppdateres hvert 10. minutt

  Les mer om trafikk

   Les mer fra BT