09:24:07Følg sykkel-VM direkte

Festet innlegg
Denne veggen måtte gjøres pen for TV-seerne
17. september kl 11:55av Adrian Broch Jensen

FOTO: Karl Kleveland

- Arrangørene av sykkel-VM kom til meg og fortalte om denne veggen. I denne ene svingen kommer TV-kameraet til å stoppe opp en rekke ganger gjennom rittet, mens syklistene tar en 180 graders sving. Dermed måtte vi gjøre noe med veggen som over 300 millioner seere ville få rett i fjeset!


Det sier Petter Nord, sjef for Kube Bergen. Han kontaktet gatekunstneren AFK i sommer, som satt i gang med et omfattende kunstverk på veggen til Neumann bygg i Sandviken.


- I starten er byggherrene gjerne litt nervøse. Kommer veggen dere til å bli besudlet med nakne mennesker med skytevåpen? Men det endrer seg raskt når kunstneren setter i gang, slik det gjorde her. Etterhvert inviterte vi en rekke gatekunstnere i Bergen til å bruke hvert sitt vindu ved siden av AFK sitt kunstverk.


Resultatet ser du på bildene her. Da Nord la disse ut på Facebook ble de raskt sett av hundretusenvis.


- Vi er veldig stolte over at gatekunst har blitt en viktig del av Bergen, og at dette er noe byen ønsker å vise frem for verden, sier han.


Blant gatekunstnerne som har prydet vinduene på Neumannsbygget er AFK, JOY, Teg, Lise, Barnslig, Forglemmegei og RC.
Blant gatekunstnerne som har prydet vinduene på Neumannsbygget er AFK, JOY, Teg, Lise, Barnslig, Forglemmegei og RC.
FOTO: Karl Kleveland/Gatekunst

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Ingrid Fredriksen
  25. september 201717:11

  Rolig uke for sykehus og brannvesen  Haukeland universitetssykehus og brannvesenet har vært i full beredskap under hele sykkel-VM. Men de har hatt en nokså normal uke på jobb. 


  Haukeland opplyser at de har hatt 1993 ambulanseoppdrag under mesterskapet, som er omtrendt på nivå med fjoråret. Ambulansene har hatt noen utfordringer med å komme seg frem, men dette har løst seg greit, ifølge sykehuset. 


  Heller ikke brannvesenet har hatt store utfordringer. 165 oppdrag er registrert, og kun et lite fåtall var relatert til mesterskapet.


  – Vi hadde faktisk færre hendelser enn vi vanligvis har, sier Kjell-Ove Christophersen, seksjonsleder for operativ avdeling for Brannvesenet.


  – Men dette er ting vi også opplever på store dager som Hansadagene og 17-mai. Da får vi ofte mindre å gjøre, ikke mer, sier han.


 • av Mats Arnesen
  25. september 201700:41

  Rydder opp etter sykkel-VM 


  FOTO: Per Lindberg

  Ryddemannskapet har en lang natt foran seg. Kilometer med gjerder, scener og andre installasjoner skal fjernes. Her fra Torgallmenningen søndag kveld ved 22.30-tiden. 


  FOTO: Per Lindberg

 • av Mats Arnesen
  25. september 201700:19

  Trangt om plassen 


  FOTO: 2211-tipser

  Kampen for den beste utsikten var hard under dagens sykkelritt. For disse tre staute karene ble bosspannet den beste løsningen.  


 • av Guro Valland
  24. september 201722:16

  Alle veier åpnet


  Sykkel-VM er over og alle veier er nå åpnet. Det vil si, alt utenom de midlertidige kollektivfeltene på E39 mellom Fjøsanger og Åsane, begge retninger. Disse feltene holdes slik frem til tirsdag klokken 06.00. Kun buss og taxi kan bruke bussfelt, ikke elbil.


  Søndag kveld er det ingen spesielle problemer i trafikken, opplyser Vegtrafikksentralen. 


 • av Guro Valland
  24. september 201722:07

  Guide til trafikken


  Kjøre bil i morgen? Denne saken gir deg alt du trenger å vite om veiene i Bergen.


Vis flere

Trafikkmeldinger

Kilde: Statens vegvesen

Nyheter om sykkel-VM

  Mer om Sykkel-VM