08:45:44Følg sykkel-VM direkte

Festet innlegg
14. september kl 17:09av Kristin Jansen
Slik ser det ut på Danmarks plass like etter klokken 15 i ettermiddag.
Slik ser det ut på Danmarks plass like etter klokken 15 i ettermiddag.
FOTO: BTs webkamera

- La bilen stå


- Folk må ta høyde for at hjemturen vil ta lenger tid i dag enn vanlig. Vi kan få en del kødannelser, sier trafikkoperatør i Statens Vegvesen Hanne Norheim.


Det er særlig bilistene på vei sørover som må regne med kødannelser. På E39 mellom Danmarks plass og Fjøsanger er det ekstra kollektivfelt i begge retninger og dermed redusert kapasitet for personbiler.


- I dag er det også mulig å velge alternative ruter. Men vi oppfordrer folk til å la bilen stå og velge kollektivtransport, sier Norheim.  


Starten på VM-oppkjøringen i trafikken har gått tålig bra, men Statens Vegvesen har merket seg at mange ikke tar hensyn til de nye kollektivfeltene. 


På bakgrunn av dette vil de vurdere fortløpende om skiltingen er god nok. 


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • 25. september 201717:11 av Ingrid Fredriksen

  Rolig uke for sykehus og brannvesen  Haukeland universitetssykehus og brannvesenet har vært i full beredskap under hele sykkel-VM. Men de har hatt en nokså normal uke på jobb. 


  Haukeland opplyser at de har hatt 1993 ambulanseoppdrag under mesterskapet, som er omtrendt på nivå med fjoråret. Ambulansene har hatt noen utfordringer med å komme seg frem, men dette har løst seg greit, ifølge sykehuset. 


  Heller ikke brannvesenet har hatt store utfordringer. 165 oppdrag er registrert, og kun et lite fåtall var relatert til mesterskapet.


  – Vi hadde faktisk færre hendelser enn vi vanligvis har, sier Kjell-Ove Christophersen, seksjonsleder for operativ avdeling for Brannvesenet.


  – Men dette er ting vi også opplever på store dager som Hansadagene og 17-mai. Da får vi ofte mindre å gjøre, ikke mer, sier han.


 • 25. september 201700:41 av Mats Arnesen

  Rydder opp etter sykkel-VM 


  FOTO: Per Lindberg

  Ryddemannskapet har en lang natt foran seg. Kilometer med gjerder, scener og andre installasjoner skal fjernes. Her fra Torgallmenningen søndag kveld ved 22.30-tiden. 


  FOTO: Per Lindberg

 • 25. september 201700:19 av Mats Arnesen

  Trangt om plassen 


  FOTO: 2211-tipser

  Kampen for den beste utsikten var hard under dagens sykkelritt. For disse tre staute karene ble bosspannet den beste løsningen.  


 • 24. september 201722:16 av Guro Valland

  Alle veier åpnet


  Sykkel-VM er over og alle veier er nå åpnet. Det vil si, alt utenom de midlertidige kollektivfeltene på E39 mellom Fjøsanger og Åsane, begge retninger. Disse feltene holdes slik frem til tirsdag klokken 06.00. Kun buss og taxi kan bruke bussfelt, ikke elbil.


  Søndag kveld er det ingen spesielle problemer i trafikken, opplyser Vegtrafikksentralen. 


 • 24. september 201722:07 av Guro Valland

  Guide til trafikken


  Kjøre bil i morgen? Denne saken gir deg alt du trenger å vite om veiene i Bergen.


Vis flere

Trafikkmeldinger

Kilde: Statens vegvesen

Nyheter om sykkel-VM

  Mer om Sykkel-VM