03:29:34Valg 2017direkte

Festet innlegg
Hareide: - Vi går i opposisjon
12. september kl 18:17av Pål Andreas Mæland

KrF-leder Knut Arild Hareide sier at partiet kun har én plan når de skal møte Høyre til samtaler senere i uken.


- Vi vil ha en regjering med sentrum og Høyre. Det tar vi med oss inn i de samatalene vi skal ha. Så kan det være krevende å få til, det innser jeg. Hvis vi ikke får gjennomslag for en slik regjering, da går vi i opposisjon, sier Hareide.


Han sier at dette er i tråd med vedtaket KrF gjorde før valget, og det de kommuniserte i valgkampen.


- Vi har sagt nei til en firepartiregjering. Til det er avstanden til Frp for stor, sa Hareide da han møtte pressen for første gang etter valgnatten.


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • 13. september 201709:30 av Anne Elin Hovden

  Frp lyktes med sosiale medier-strategien


  POP I SOSIALE MEDIER: Sylvi Listhaug
  POP I SOSIALE MEDIER: Sylvi Listhaug
  FOTO: FOTO: Scanpix

  Under valgkampen var det Fremskrittspartiet som hadde størst gjennomslagskraft på nettet. Klassekampen har innhentet tall fra to kilder som viser partienes gjennomslagskraft på sosiale medier. Oversikten over de mest delte nyhetssakene fra analyseselskapet Storyboard, viser at Frp lyktes med sin strategi om å få innvandring og kriminalitet høyt opp på dagsorden.


  En undersøkelse fra Reuters Institute i år viste at 53 prosent av alle nordmenn orienterer seg i nyhetsbildet via sosiale medier som Facebook, Twitter og Snapchat. Av de ti sakene som ble mest delt og fikk flest likerklikk og kommentarer i sosiale medier i september, handlet fem om innvandringsminister Sylvi Listhaug. To handlet om utspill fra justisminister Per-Willy Amundsen, skriver NTB.


 • 13. september 201707:51 av Anne Elin Hovden

  Ap og de blåblå kan åpne for konsekvensutredning


  Arbeiderpartiet står klar til å samarbeide med regjeringen om oljeboring utenfor Lofoten dersom Venstre og KrF ikke lykkes i å binde Høyre og Frp til masten. Ap-landsmøtet vedtok i vår å åpne områdene sør for Lofoten for konsekvensutredning, men ikke de andre områdene i Lofoten, Vesterålen og Senja (kjent som LoVeSe) i kommende stortingsperiode. Sammen med Høyre og Frp kan Ap dermed danne flertall for å åpne en bit av det omstridte området for oljevirksomhet, noe KrF og Venstre til nå har satt en stopper for gjennom sin avtale med de to blå partiene, skriver NTB.


 • 12. september 201722:16 av Christian Nicolaisen

  De borgerlige møtes tirsdag kveld 


  Vidar Ruud, NTB Scanpix
  Vidar Ruud, NTB Scanpix
  FOTO: MØTER: KrF-leder Knut-Arild Hareide utenfor statsministerboligen tirsdag kveld.

  Tirsdag kveld møtes de fire borgerlige partiene til innledende samtaler i statsministerboligen i Oslo sentrum.


  Statsminister Erna Solberg kommer trolig til å få en tøff jobb med å overbevise KrF om å bidra i en ny mindretallsregjering. Leder Knut Arild Hareide fastholdt tidligere tirsdag at det ikke er aktuelt å være støtteparti for en regjering hvor Frp er med.


  – Vi er her fordi Erna Solberg har invitert oss, og det setter vi stor pris på. Det er naturlig at de partiene som har pekt på henne som statsminister samles, sa KrF-leder Knut Arild Hareide til pressen ifølge NTB, før han gikk inn på møtet.


  Venstre-leder Trine Skei Grande, på sin side, har tirsdag vært åpen for å tre inn i en regjering med Høyre og Frp.


  Les mer her.


 • 12. september 201719:28 av Adrian Broch Jensen

  - Minst 1600 stemmer er ikke telt


  Tellekorpset i Bergen venter på en siste e-post med stemmer. I tillegg ligger det fortsatt 1600 stemmer og venter på å bli telt.


  Det sier valgkoordinator Elin Solberg til NRK. Dersom stemmene ikke er levert innen klokken 17.00, blir de makulerte. Før de siste stemmene er telt mangler Terje Breivik (V) 22 stemmer for å få Hordalands siste direktemandat til Stortinget.


  Det har ikke lykkes BT å komme i kontakt med Valgadministrasjonen i kommunen tirsdag ettermiddag.


  17.34 skriver NRK at Breivik nå er inne på direktemandat til Stortinget. Nils T. Bjørke (SP) ligger an til å ta Hordalands utjevningsmandat.


 • 12. september 201718:57 av Pål Andreas Mæland

  Støre: - Skuffet, men motivert

  - Vi er skuffet over våre resultater, og at vi ikke kunne bidra til å gi Norge en god regjering. Men vi er samstemte om at vi skal ha en rask og bred gjennomgang og så komme tilbake politisk arbeid, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.


  Han holdt tirsdag ettermiddag pressekonferanse etter sentralstyremøtet på Youngstorget. Støre sa at valget og valgkampen skal evalueres.

  - Vi skal ha diskusjon om dette på vårt landsstyremøte. neste uke. Vi skal involvere hele organisasjonen i dette arbeidet. Vi har diskutert hva vi kunne gjort bedre: Var politikken vår god nok, var kommunikasjonen god nok?


  Vi har ikke konkludert, men dette arbeidet er satt i gang, sier Støre.


  Men Ap-lederen avviser at dette er en havarikommisjon.


  - Vi har ikke vært i et havari. Det  er heller ingen granskning, det er en evaluering.


  Han sier at Ap er et samlet og motivert parti. På spørsmål om hvorfor han er den rette til å lede partiet videre, svarer Støre:


  - Fordi jeg er valgt av Aps landsmøte. Jeg står sammen med en ledelse som står samlet, og er 100 prosent motivert for å ta det ansvaret videre. Jeg har ikke hørt stemmer som tar opp det temaet, sier Støre.


  Han ble også spurt om han trodde oppmerksomheten rundt hans hadde påvirket valgresultatet.


  - Det tror jeg ikke, fordi jeg tror politikken er viktigst, men jeg skal ikke unndra meg at det også blir et tema.


Vis flere

Siste valgnyheter