23:08:00Nyheterdirekte

Festet innlegg
Du trenger ikke kveppe klokken 12 i dag
12. juni kl 09:27av Ørjan Torheim

Slike finnes det mange av rundt om i Norge. I dag, onsdag, testes de.
Slike finnes det mange av rundt om i Norge. I dag, onsdag, testes de.
FOTO: DSB

Onsdag klokken 12 blir det en landsomfattende test av Sivilforsvarets signal «Viktig melding - lytt på radio».


Testen gjøres to ganger årlig, og i dag er det altså klart for årets andre test.


Det er rundt 1250 varslingsanlegg i Norge, og testen innebærer høy lyd fra tyfonene (se bildet øverst) som er utplassert, mange av dem i byer og tettsteder.


Ifølge en pressemelding fra DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) sendes signalet tre ganger, med ett minutt mellom seriene.


- Signalet betyr i praksis at du skal søke informasjon i for eksempel radio, tv, på kriseinfo.no og sosiale medier, skriver DSB.


På Askøy, som har et stort utbrudd av smitte, presiserer kommunen på sin nettside at dagens varsel ikke har noe med smitteutbruddet å gjøre.


FOTO: Skjermdump fra Askøy kommunes hjemmeside

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Paul Andre Sommerfeldt
  i går20:48

  Kommunen trekker anmeldelse av 13-åring 


  SIKKERHETSBRUDD: 13-åringen avslørte sikkerhetshull med passord og andre personopplysninger til 35.000 elever i bergensskolen.
  SIKKERHETSBRUDD: 13-åringen avslørte sikkerhetshull med passord og andre personopplysninger til 35.000 elever i bergensskolen.
  FOTO: SKJERMDUMP

  Bergen kommune har valgt å trekke anmeldelsen av 13-åringen som avslørte sikkerhetsbrudd i kommunens datasystemer. Det melder NRK. 


  Både politiet og kommunen har fått sterk kritikk for håndteringen etter at en 13 år gammel gutt i fjor avslørte sikkerhetshull med passord og andre personopplysninger til 35.000 elever og foresatte i bergensskolen.  


  Da guttens varsel ikke ble tatt til følge, tok han seg ulovlig inn i kommunens datasystemer. Det endte med at 13-åringen fikk datautstyret inndratt av politiet.  


  Ifølge NRK informerte kommunaldirektør Trine Samuelsberg foreldrene til 13-åringen om at kommunen ville trekke anmeldelsen mandag denne uken. 


  - Når vi nå kjenner saken i sin helhet, og har fulgt den i nesten ett år, har vi funnet det rett å trekke anmeldelsen, sier direktøren til NRK.  


  Bergen kommune har beklaget dårlig håndtering av saken og har tidligere vedtatt et gebyr på 1,6 millioner fra Datatilsynet. 


  I april trakk Vest politidistrikt tilbake en formulering om at 13-åringen hadde påført kommunen tap av omdømme.   


 • av Anders Haga
  Mandag17:08

  Stad skipstunnel sprekker ikke  Kystverket har levert en ny rapport til Samferdselsdepartementet som slår fast at skipstunnelen kan bygges innenfor de rammene som ble vedtatt i Nasjonal transportplan. Departementet ba Kystverket utrede kostnadene etter at en ekstern kvalitetsrapport slo fast at prosjektet ville bli én milliard dyrere enn forutsatt.


  "Økningen skyldes i hovedsak prisjustering fra 2016 til 2018 kroner, og at de generelt hadde lagt på alle mulige usikkerhetsmarginer og påslag på kostnadene", kommer det frem i en pressmelding fra Randi Humborstad, prosjektleder for Stad skipstunnel


  I den nye rapport er prisen faktisk redusert, i tillegg til at samfunnsnytten er økt med cirka én milliard, ifølge styringsgruppen for Stad skipstunnel. Den sannsynlige prisen på tunnelen settes til 2,9 milliarder kroner. Kystverket foreslår nå byggestart i 2021 og åpning av verdens første skipstunnel i 2025.


 • av Paul Andre Sommerfeldt
  12. juni23:13

  Normal strømforsyning i Kvam


  Strømmen er nå tilbake i hele Kvam etter et større strømbrudd onsdag kveld. Det melder Kvam kraftlag på sine nettsider.


  Dette gjelder alle kunder med unntak av kunder i området Botnen i Fyksesund.


  Ca 7000 abonnenter ble rammet av strømproblemene, som skyldtes et maskinutfall ved Bjølvo kraftverk i Ålvik. 


Vis flere

Siste nytt fra BT