11:05:29Nyheterdirekte

Festet innlegg
Legger ned O.F Hald bryggerier etter for dårlig ølsalg 
15. april kl 13:03av Julianne Bråten Mossing

Bryggeriet, som er Bergens nest største, blir lagt ned etter bare ett år i drift.


Rema 1000 etablerte bryggeriet for å kunne produsere sitt eget spesialøl i Bergen. 


- Vi har ikke fått til å drive bærekraftig. Salget har gått for dårlig og vi så at det eneste rette var å legge ned driften, sier Arild Remme, regiondirektøren for Rema 1000 Vest til BT.


Det var BA som først skrev om nedleggelsen.


Bryggeriet hadde lokaler i Damsgårdsveien.


- Tre stykker mister jobben sin som følge av dette, og det er dumt det gikk slik, sier Remme.


Bryggeriet var en del av Norske Bryggerier, som Reitangruppen eide.


Historien til bryggeriet er lang og ble først lansert på slutten av 1800-tallet av Ole Falk Ebbel Hald, som var utdannet farmasøyt og bryggerimester, ifølge nettsidene til Norske Bryggerier.


Relanseringen av bryggeriet var et forsøk på børste støv av det historisk kjente bryggeriet. 


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Arne Edvardsen
  09:56

  Avduker minnesmerke tre år etter Turøy-ulykken  Mandag 29. april er det tre år siden 13 mennesker mistet livet på vei hjem fra Gullfaks B-plattformen i Nordsjøen. Dagen blir markert ved at det avdukes et minnesmerke på en kolle like ved Turøybrua.


  MINNESTEIN: Mandag 29. april blir et minnesmerke etter helikopterstyrten ved Turøy avduket. Det er kunstneren Arne Mæland fra Os som har utformet minnesmerket.
  MINNESTEIN: Mandag 29. april blir et minnesmerke etter helikopterstyrten ved Turøy avduket. Det er kunstneren Arne Mæland fra Os som har utformet minnesmerket.

  Kunstneren Arne Mæland fra Os har utformet minnesmerket som består av en stor granittstein fra Øygarden. Minnesmerket tar utgangspunkt i den røffe naturen på stedet der helikopteret styrtet.


  Minnesteinen har fått navnet «The house of memories» eller «Minnehuset». Avdukingen skjer mandag 29. april klokken 15. • av Ådne Lunde
  i går10:29

  Vil gjøre Norge til storprodusent av hydrogen  Store og internasjonale aktører som Equinor, Shell, Air Liquide, Statkraft, og Nel er bare noen av de mange selskapene som er samlet til Norsk hydrogensymposium i Odda onsdag og torsdag. Her skal de diskutere hva som skal til for at Norge skal bli en storprodusent av hydrogen.


  - Vi har nok en gang klart å samle godt over 100 personer i Odda i to dager for å snakke om hydrogen. Vi er veldig fornøyde med den store interessen, sier Øyvind Stueland i Hardanger Industri i en pressemelding.

  Norsk hydrogensymposium arrangeres for andre år på rad på industrihistorisk grunn i den gamle kraftstasjonen i Tyssedal (bildet) i regi av Hardanger Industri, Odda kommune og Greenstat.


 • av Torunn Alice Aarøy
  Tirsdag10:34

  Planlegger ny skolestreik


  STREIK: Fra elevstreiken i mars i år.
  STREIK: Fra elevstreiken i mars i år.
  FOTO: Rune Sævig

  24. mai planlegger skoleelever en ny streik i Bergen.


  - Ikke fordi det er gøy å streike, men fordi ingenting blir gjort, skriver Jarand Helle Bøyum i Hordaland Natur og Ungdom i en pressemelding. 


  Han understreker at klimasaken må bli tatt på alvor. 


  14. mars demonstrerte rundt 4000 elever for klimasaken på Torgallmenningen. Uken etter ble det arrangert en ny demonstrasjon. 


Vis flere

Siste nytt fra BT