23:57:37Nyheterdirekte

Festet innlegg
ME-pasient får møte helseministeren
14. mars kl 13:30av Kari Pedersen


ME-syke Nina E. Steinkopf har stått i spissen for en underskriftskampanje rettet mot Nasjonal kompetansetjeneste for CFS/ME. 7000 har signert oppropet som krever at ledelsen for kompetansetjenesten skiftes ut. Steinkopf og hennes meningsfeller vil ha mer fokus på biomedisinske årsaker til ME.


Mandag skal Steinkopf møte helseministeren og overlevere oppropet. Der møter også Kompetansetjenesten og Helsedirektoratet, som har levert en evaluering av tjenesten. Steinkopf skriver i en pressemelding av evalueringen knapt nevner den kraftig kritikken som er kommet fra pasienthold. 


Departementet skal avgjøre om Kompetansetjenesten videreføres med dagens ledelse.


Les også: 


teaser
7 januar
ME-syke gjør opprør mot fagmiljøet


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Karoline Risnes
  20:39

  Et steg nærmere i planene for ny Ulriksbane


  FOTO: En til En Arkitekter

  I snart et år har eierne ventet på godkjenning av planene for utbedring av Ulriksbanen. Torsdag ble saken behandlet i Byrådet, som innstiller til Bystyret å gi dispensasjon for utbedringen.


  - Dette er en gledens dag for Bergen. Jeg tror dette kommer til å bli et kjærkomment tilbud for byens folk og turistnæringen, sier styreleder Christian Foss i Ulriken taubaneselskap AS.


  Til tross for at prosjektet ligger ett år etter planlagt oppstart er Foss optimistisk.


  - Et år fra eller til er ikke mye i det lange løp, sier han.


  Byrådet anbefaler å gi dispensasjon for prosjektet på to vilkår. Utbyggerne må ta hensyn for å verne vanntilsigsområdet til Svartediket. I tillegg må området rundt bygningene på toppen av Ulriken gruses, for å hindre terrengslitasje.


  Før utbedringen offisielt kan begynne gjenstår vedtak i bystyret.


  - Vi har to saker på gang. I tillegg til denne første saken har vi søkt om festeavtale for 50 nye år. Jeg regner med at dette vil bli behandlet raskt, og tror at vi mest sannsynlig vil få dette gjennom. Vi er veldig innstilt på å komme i gang med arbeidet allerede i september, sier Foss.


  Utbedringen av Ulriksbanen innebærer utskifting av gondolbanen og ny stasjon på toppen av fjellet.


  - Vi har en kontrakt med verdens største firma innen denne typen gondolbaner. Mye av arbeidet vil skje i forkant mens den nåværende banen er i drift, forteller Foss.


  Den nye gondolbanen vil ifølge styrelederen kunne åpne i mai eller juni 2021.


 • av Ådne Lunde
  13:45


  Kjerpeseth mener ingen endring er godt nytt  Finansdepartementet har etter en høring konkludert med at kriteriene for identifisering av systemviktige banker ikke bør endres. 


  Etter forslaget ville også de større regionale sparebankene blitt identifisert som systemviktige på linje med DNB og Kommunalbanken, basert på markedsandeler i enkeltregioner. 


  Departementet mener at systemviktighet fortsatt bør vurderes på nasjonalt nivå.


  I oktober i fjor sendte Finanstilsynet ut en anbefaling om å definere blant annet Sparebanken Vest som et systemkritisk foretak. Dette ville i praksis ført til at Sparebanken Vest ville trenge høyere egenkapital.


  Ifølge konserndirektør i Sparebanken Vest, Jan Erik Kjerpeseth, er det er godt nytt for næringslivet på Vestlandet at kriteriene ikke blir endret. • av Marianne Nilsen
  07:00

  VM-sjefen anmeldt


  SYKKEL-VM:Harald Tiedemann Hansen gikk av som sykkelpresident våren 2018, men har fortsatt verv i sykkelforbundet.
  SYKKEL-VM:Harald Tiedemann Hansen gikk av som sykkelpresident våren 2018, men har fortsatt verv i sykkelforbundet.
  FOTO: Eirik Brekke

  Tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen (62) risikerer å miste retten til å ha verv i norsk idrett på livstid etter at han er anmeldt for fem brudd på idrettens eget regelverk, skriver VG.


  Ifølge avisen er det Region Sør i Norges Cykleforbund, som leverte inn anmeldelsen til domsutvalget i Norges idrettsforbund.


  I den 12 sider lange anmeldelsen, vises det til hvordan Tiedemann Hansen skal ha overført fem millioner kroner til en bankkonto i Sveits, der UCI holder til, i stedet for å etablere en bankgaranti slik forbundstinget hadde vedtatt.


  – Vi mener dette er en viktig prinsippsak. Idretten har et lovverk som ikke er til for pynt, men for å følges, sier regionleder Terje Johnsen.


Vis flere

Siste nytt fra BT