06:09:21Nyheterdirekte

Festet innlegg
Votlo får ikke tilskudd til rassikring
11. februar kl 15:32av Atle Andersson

AVSLAG: Osterøy kommune ville sikre bebyggelse på Votlo mot steinsprang fra denne bratte fjellsiden
AVSLAG: Osterøy kommune ville sikre bebyggelse på Votlo mot steinsprang fra denne bratte fjellsiden
FOTO: Bilde fra skredfare-rapport Sweco/Osterøy kommune

Osterøy kommune får ikke penger fra staten til sikring mot steinsprang og steinras på Votlo.


Etter jordskredet 7. desember 2017, der en 38 år gammel kvinne mistet livet, ble det iverksatt faresonekartlegging i boligområdet på Osterøy. Det ble dokumentert fare for nye jordskred i det berørte området. Politiet etterforsker nå om mulige straffbare forhold kan ha medvirket til dette raset.


En geolograpport har også konstatert at åtte boliger ligger helt eller delvis innenfor sonen for steinsprangfare på Votlo. Osterøy kommune søkte deretter om tilskudd til sikringstiltak med fangnett for å beskytte boligene. Tiltaket er anslått å koste i overkant av 6,6 millioner kroner.


Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har nå informert kommunen om at de får avslag på søknaden. Ifølge NVE er kostnadene med det skisserte tiltaket for store i forhold til samfunnsnytten, målt i antall bosteder og plassering i faresonen.


Osterøy kommune har tidligere fått tilsagn om støtte til sikring av de boligene som ble direkte berørt av jordskredet i 2017, men dette arbeidet er stilt i bero inntil politietterforskningen er ferdig.Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Kristin Jansen
  i går06:45

  Slik var påskenatten


  Nydelig vær og påskefri førte mange mennesker til byen natt til Påskeaften. I Bergen sentrum ble det ordensforstyrrelser og slagsmål.  


  - Det har vært litt urolig i byen, men ingen store ting, konstaterer operasjonsleder Per Algerøy.


  Litt før klokken tre ble det meldt om slagsmål ved Ole Bulls plass. En beruset mann hadde slått en annen mann i halsen. Han kom med trusler og ble tatt med til politiarresten, ifølge politiets twittermelding. 


  Omtrent samtidig kom det melding fra Sverresgate om at en person var slått og blødde fra nese og munn. 


  Klokken 0308 laget en 18-åring problemer i Vestre Torggate. Han ble påsatt håndjern og vist bort fra sentrum av politiet. 


  Senere på natten tok tre personer seg inn i en båt i nærheten av Nøstegaten. De gikk fra stedet med redningsvest, tau og en båtradio, men ble innhentet av politiet. Personene ble vist bort og anmeldt for forholdet.


 • av Julianne Bråten Mossing
  15. april13:03

  Legger ned O.F Hald bryggerier etter for dårlig ølsalg 


  Bryggeriet, som er Bergens nest største, blir lagt ned etter bare ett år i drift.


  Rema 1000 etablerte bryggeriet for å kunne produsere sitt eget spesialøl i Bergen. 


  - Vi har ikke fått til å drive bærekraftig. Salget har gått for dårlig og vi så at det eneste rette var å legge ned driften, sier Arild Remme, regiondirektøren for Rema 1000 Vest til BT.


  Det var BA som først skrev om nedleggelsen.


  Bryggeriet hadde lokaler i Damsgårdsveien.


  - Tre stykker mister jobben sin som følge av dette, og det er dumt det gikk slik, sier Remme.


  Bryggeriet var en del av Norske Bryggerier, som Reitangruppen eide.


  Historien til bryggeriet er lang og ble først lansert på slutten av 1800-tallet av Ole Falk Ebbel Hald, som var utdannet farmasøyt og bryggerimester, ifølge nettsidene til Norske Bryggerier.


  Relanseringen av bryggeriet var et forsøk på børste støv av det historisk kjente bryggeriet. 


 • av Karoline Risnes
  12. april16:54

  Her kommer byens nye offentlige toalett


  TOALETT: Ja, du leste riktig. Toalettet på utestedet Vinyl blir regnet som offentlig toalett fremover, ifølge Bergen kommune. Fra venstre: Remi Hylleseth, Jan Thomas Monclair, Simon Selvik og Magnus Hinteregger.
  TOALETT: Ja, du leste riktig. Toalettet på utestedet Vinyl blir regnet som offentlig toalett fremover, ifølge Bergen kommune. Fra venstre: Remi Hylleseth, Jan Thomas Monclair, Simon Selvik og Magnus Hinteregger.
  FOTO: Nikita Solenov

  Bergen har i årevis manglet offentlige toalett for turister og bergensere. Nå har Bergen kommune funnet en løsning. 


  I mars opplyste bymiljøetaten at de ønsket å komme i kontakt med private og offentlige virksomheter som kunne leie ut sine toaletter i perioden 1. april til 30. september.


  Nå har kommunen inngått do-avtaler med flere utesteder og butikker. Turister og andre besøkende vil fritt kunne benytte 130 toaletter fordelt på 34 ulike steder i Bergen sentrum.


  Blant dem er annet utestedet No stress i Hollendergaten, Vinyl i Kong Oscars gate, Soya restaurant i Finnegårdsgaten og Vaskeriet i Magnus Barfots gate.


  Toalettene vil være gratis å bruke og man vil kunne finne oversikt over alle toalettene i kommunens dokart.


  Den 17. April åpnes en toalettcontainer med tre toaletter på bryggen. I mai åpner også en toalettcontainer på Dreggekaien.


  For at det skal bli enkelt å finne frem har kommunen engasjert gatekunstneren Skurk til å lage skilt utenfor alle stedene som leier ut sine toaletter.


Vis flere

Siste nytt fra BT