02:39:22Nyheterdirekte

Festet innlegg
Votlo får ikke tilskudd til rassikring
11. februar kl 15:32av Atle Andersson

AVSLAG: Osterøy kommune ville sikre bebyggelse på Votlo mot steinsprang fra denne bratte fjellsiden
AVSLAG: Osterøy kommune ville sikre bebyggelse på Votlo mot steinsprang fra denne bratte fjellsiden
FOTO: Bilde fra skredfare-rapport Sweco/Osterøy kommune

Osterøy kommune får ikke penger fra staten til sikring mot steinsprang og steinras på Votlo.


Etter jordskredet 7. desember 2017, der en 38 år gammel kvinne mistet livet, ble det iverksatt faresonekartlegging i boligområdet på Osterøy. Det ble dokumentert fare for nye jordskred i det berørte området. Politiet etterforsker nå om mulige straffbare forhold kan ha medvirket til dette raset.


En geolograpport har også konstatert at åtte boliger ligger helt eller delvis innenfor sonen for steinsprangfare på Votlo. Osterøy kommune søkte deretter om tilskudd til sikringstiltak med fangnett for å beskytte boligene. Tiltaket er anslått å koste i overkant av 6,6 millioner kroner.


Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har nå informert kommunen om at de får avslag på søknaden. Ifølge NVE er kostnadene med det skisserte tiltaket for store i forhold til samfunnsnytten, målt i antall bosteder og plassering i faresonen.


Osterøy kommune har tidligere fått tilsagn om støtte til sikring av de boligene som ble direkte berørt av jordskredet i 2017, men dette arbeidet er stilt i bero inntil politietterforskningen er ferdig.Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Anne Elin Hovden
  i går15:18

  Jordmødre og sykepleiere slår alarm om KK


  FOTO: TOR HØVIK (arkiv)

  Underbemanning skapet stort arbeidspress og fare for pasientene, ifølge sykepleiere og jordmødre på Kvinneklinikken, skriver NRK Hordaland. Sykepleierforbundet og jordmorforeningen ved Haukeland Universitetsykehus har bestemt seg for å varsle forholdene inn for Arbeidstilsynet og Fylkeslegen, får NRK opplyst.Varselet skal ennå ikke ha blitt sendt.


  Jordmødre og sykepleiere skal i lang tid ha vært bekymret for at bemanningen er så lav at pasientene utsettes for risiko. 


  BT skrev i forrige uke at Haukeland kommer dårligst ut i landet i en undersøkelse om barseltilbudet. Misnøyen dreide seg mest om relasjon til personalet, rammer og organisering og informasjon.


 • av Paul Andre Sommerfeldt
  onsdag23:07

  BA vil ut av Media City Bergen 


  VIL FLYTTE: Ansvarlig redaktør Sigvald Sveinbjørnsson i BA mener avisen har inngått en leiekontrakt som har vist seg å være for liten.
  VIL FLYTTE: Ansvarlig redaktør Sigvald Sveinbjørnsson i BA mener avisen har inngått en leiekontrakt som har vist seg å være for liten.
  FOTO: Ørjan Deisz

  BAs ansvarlige redaktør Sigvald Sveinbjørnsson vurderer å trekke avisen ut fra Media City etter kun to år i medieklyngen. Det skriver Dagens Næringsliv. 


  Årsaken skal være at redaktøren ikke er fornøyd med plassen de har til rådighet som følge av opplagsvekst og økning av den redaksjonelle staben.


  - Vi har et kontor på 615 kvadratmeter og er litt over 50 medarbeidere. Det var ikke planen at vi skulle være så mange da avtalen ble signert, sier redaktøren til DN. 


  Avisen inngikk en femårskontrakt med huseieren Entra da mediebyen åpnet for to år siden. Ifølge DN er Entra i dialog med BA om å finne en løsning på plassproblemene.  


 • av Hilde Olsen Aalvik
  onsdag14:01

  Os kommune har sagt opp brannsjef Stein Gjøsund​


  OS-BRANNSJEF: Stein Gjøsund, her avbildet i 2012.
  OS-BRANNSJEF: Stein Gjøsund, her avbildet i 2012.
  FOTO: Eirik Brekke (arkiv)

  Brannsjefen stiller seg uforstående til oppsigelsen melder Midtsiden. 


  Det er ikke en enkelthendelse, men utfordringer over tid, som skal ha ledet til at han med øvste ansvar for arbeidsmiljøet nå må gå, skriver avisen.


  - Jeg kan bekrefte at brannsjef Stein Gjøsund er blitt oppsagt. Det har de siste årene vært utfordringer med arbeidsmiljøet på brannstasjonen, sier rådmann Christian F. Fotland.


  Brannsjefen skal ha fått tilbud om en annen stilling i Os kommune. Oppsigelsestiden er fem måneder, noe som betyr at han kan stå i stillingen frem til 31. juli i år.


  Gjøsund har vært brannsjef i Os siden han tok over etter Klaus Helland i 2003.


  - Oppsigelsen kom uventet. Jeg kjenner naturligvis til utfordringene våre, men stiller meg uforstående til reaksjonen fra kommuneledelsen, sier Gjøsund til Midtsiden.


Vis flere

Siste nytt fra BT