06:54:04Nyheterdirekte

Festet innlegg
Ja til kraftverk i Kvinnherad
11. januar kl 09:38av Atle Andersson

UTBYGGING: Sunnhordland Kraftlag AS har fått konsesjon til kraftutbygging langs Hellandselva i Kvinnherad.
UTBYGGING: Sunnhordland Kraftlag AS har fått konsesjon til kraftutbygging langs Hellandselva i Kvinnherad.
FOTO: Faksimile fra høringsuttalelse Forum for Natur og friluftsliv

Sunnhordland Kraftlag AS har fått grønt lys til bygging av Onarheim kraftverk i Kvinnherad kommune.


Politikerne i kommunen har sagt ja til planene, mens naturvernorganisasjoner, turlag og Fylkesmannen har frarådet utbygging.


Det nye kraftverket vil produsere 27 GWh i et normalår, noe som tilsvarer strømforbruket til rundt 1350 husstander.


- En utbygging av Onarheim kraftverk vil være et bidrag til produksjon av mer fornybar energi, skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i begrunnelsen.


NVE mener at de negative konsekvensene primært er knyttet til friluftsliv og landskap, men mener ulempene blir redusert ved at inntaket til kraftverket blir plassert lenger nede enn det som først var planlagt.Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Paul Andre Sommerfeldt
  Tirsdag20:48

  Kommunen trekker anmeldelse av 13-åring 


  SIKKERHETSBRUDD: 13-åringen avslørte sikkerhetshull med passord og andre personopplysninger til 35.000 elever i bergensskolen.
  SIKKERHETSBRUDD: 13-åringen avslørte sikkerhetshull med passord og andre personopplysninger til 35.000 elever i bergensskolen.
  FOTO: SKJERMDUMP

  Bergen kommune har valgt å trekke anmeldelsen av 13-åringen som avslørte sikkerhetsbrudd i kommunens datasystemer. Det melder NRK. 


  Både politiet og kommunen har fått sterk kritikk for håndteringen etter at en 13 år gammel gutt i fjor avslørte sikkerhetshull med passord og andre personopplysninger til 35.000 elever og foresatte i bergensskolen.  


  Da guttens varsel ikke ble tatt til følge, tok han seg ulovlig inn i kommunens datasystemer. Det endte med at 13-åringen fikk datautstyret inndratt av politiet.  


  Ifølge NRK informerte kommunaldirektør Trine Samuelsberg foreldrene til 13-åringen om at kommunen ville trekke anmeldelsen mandag denne uken. 


  - Når vi nå kjenner saken i sin helhet, og har fulgt den i nesten ett år, har vi funnet det rett å trekke anmeldelsen, sier direktøren til NRK.  


  Bergen kommune har beklaget dårlig håndtering av saken og har tidligere vedtatt et gebyr på 1,6 millioner fra Datatilsynet. 


  I april trakk Vest politidistrikt tilbake en formulering om at 13-åringen hadde påført kommunen tap av omdømme.   


 • av Anders Haga
  Mandag17:08

  Stad skipstunnel sprekker ikke  Kystverket har levert en ny rapport til Samferdselsdepartementet som slår fast at skipstunnelen kan bygges innenfor de rammene som ble vedtatt i Nasjonal transportplan. Departementet ba Kystverket utrede kostnadene etter at en ekstern kvalitetsrapport slo fast at prosjektet ville bli én milliard dyrere enn forutsatt.


  "Økningen skyldes i hovedsak prisjustering fra 2016 til 2018 kroner, og at de generelt hadde lagt på alle mulige usikkerhetsmarginer og påslag på kostnadene", kommer det frem i en pressmelding fra Randi Humborstad, prosjektleder for Stad skipstunnel


  I den nye rapport er prisen faktisk redusert, i tillegg til at samfunnsnytten er økt med cirka én milliard, ifølge styringsgruppen for Stad skipstunnel. Den sannsynlige prisen på tunnelen settes til 2,9 milliarder kroner. Kystverket foreslår nå byggestart i 2021 og åpning av verdens første skipstunnel i 2025.


 • av Paul Andre Sommerfeldt
  12. juni23:13

  Normal strømforsyning i Kvam


  Strømmen er nå tilbake i hele Kvam etter et større strømbrudd onsdag kveld. Det melder Kvam kraftlag på sine nettsider.


  Dette gjelder alle kunder med unntak av kunder i området Botnen i Fyksesund.


  Ca 7000 abonnenter ble rammet av strømproblemene, som skyldtes et maskinutfall ved Bjølvo kraftverk i Ålvik. 


Vis flere

Siste nytt fra BT