19:06:34Nyheterdirekte

Festet innlegg
Ja til kraftverk i Kvinnherad
11. januar kl 09:38av Atle Andersson

UTBYGGING: Sunnhordland Kraftlag AS har fått konsesjon til kraftutbygging langs Hellandselva i Kvinnherad.
UTBYGGING: Sunnhordland Kraftlag AS har fått konsesjon til kraftutbygging langs Hellandselva i Kvinnherad.
FOTO: Faksimile fra høringsuttalelse Forum for Natur og friluftsliv

Sunnhordland Kraftlag AS har fått grønt lys til bygging av Onarheim kraftverk i Kvinnherad kommune.


Politikerne i kommunen har sagt ja til planene, mens naturvernorganisasjoner, turlag og Fylkesmannen har frarådet utbygging.


Det nye kraftverket vil produsere 27 GWh i et normalår, noe som tilsvarer strømforbruket til rundt 1350 husstander.


- En utbygging av Onarheim kraftverk vil være et bidrag til produksjon av mer fornybar energi, skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i begrunnelsen.


NVE mener at de negative konsekvensene primært er knyttet til friluftsliv og landskap, men mener ulempene blir redusert ved at inntaket til kraftverket blir plassert lenger nede enn det som først var planlagt.Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Trygve Opheim
  17:43

  Norgesreisen til MF "Færøy" rammes av dårlig vær


  PÅ VEI HIT: MF "Færøy" er på vei til fergesambandet Halhjem-Sandvikvåg.
  PÅ VEI HIT: MF "Færøy" er på vei til fergesambandet Halhjem-Sandvikvåg.
  FOTO: Fred Ivar Utsi Klemetsen

  Den nye fergen til Torghatten Nord har fått et opphold i reisen til Norge og Bjørnafjorden. 


  - På grunn av dårlig vær i området har Færøy gått til Vigo, skriver Fredrik Moe, driftssjef i Torghatten Nord, i en e-post. 


  Havnen Vigo ligger nord-vest i Spania. Fergen MF "Færøy" skal brukes på fergesambandet Halhjem-Sandvikvåg, som siden nyttår har vært rammet av forsinkelser, tekniske feil og innstillinger


  Moe opplyser om at fergen vil gjenoppta seilingen mot Norge når været bedrer seg.


 • av Cathrine Krane Hansen
  13:14

  Avslutter helsesjekk på Varden skole 


  FOTO: Fred Ivar Utsi Klemetsen

  Bergen kommune vil ikke følge opp helseundersøkelsen som ble gjort på «gamle» Varden skole videre, heter det i en pressemelding.


  Skolen ble totalrehabilitert på grunn av de store problemene med inneklimaet. En helseundersøkelse av elever og lærere, gjennomført av Volvat medisinske senter, viste store forekomster av astma. Men det ble ikke funnet alvorlige lungesykdommer.


  «Helseundersøkelsen har verken kunnet påvise eller avkrefte noen sikker sammenheng mellom inneklimaet på gamle Varden skole og utvikling av sykdom», sto det i rapporten om helseundersøkelsen.


  På bakgrunn av konklusjonene i rapporten og innspill fra Etat for helsetjenester og Bedriftshelsetjenesten, har Bergen kommune besluttet å droppe flere helseundersøkelser. Kommunaldirektør Tor Corneliussen beklager at mange har opplevd helseplager i det gamle bygget, og lover at man skal følge nøye med på den videre utviklingen i inneklimaet ved Varden.


  Da Volvat-rapporten kom i juni 2018, uttalte lærer Benedicte​ Figved at hun fortsatt ikke følte seg trygg på at inneklimaet på skolen var friskmeldt. Dette fordi det ble gjort nye funn av muggsopp. Hun valgte derfor å slutte ved Varden skole.   


 • av Kari Pedersen
  12:44

  Også Arbeidstilsynet skal granske KK   Arbeidstilsynet har besluttet å undersøke om forholdene på Kvinneklinikken ved Haukeland universitetssjukehus er i tråd med Arbeidsmiljøloven.


  Bakgrunnen er varselet fra tillitsvalgte om lav bemanning, et høyt antall avviksmeldinger og at turnusen har huller fordi ledelsen vil spare penger, ikke fordi det er mangel på jordmødre. 

  En delegasjon fra Arbeidstilsynet kommer på KK i mai og vil da ha møte med klinikkledelsen, tillitsvalgte og vernetjenesten. Før det vil Arbeidstilsynet ha tilsendt informasjon, blant annet om bemanning, overtid og sykefravær. 


  Fra før har fylkeslegen åpnet tilsyn med KK.  


Vis flere

Siste nytt fra BT