12:08:30Nyheterdirekte

Festet innlegg
Flyktninger i Lærdal får gratis førerkort 
06. desember kl 15:28av Hilde Olsen Aalvik

Dette melder nettavisen Porten.no. 


– Vi har vedtatt å gi alle flyktninger mulighet til å ta gratis førerkort, og vi bruker av tilskuddet til flyktninger. Vi ser på det som et godt vedtak fordi det er med å hjelpe integreringen på en god måte, sier ordfører i Lærdal Jan Geir Solheim (Sp) til NRK.


Formannskapet i Lærdal har samstemt vedtatt forslaget om å gi flyktninger i kommunen gratis førerkort, skriver NRK. 


Ordføreren mener tiltaket vil føre til at flyktninger kan delta mer i aktiviteter med barna, og at de kan pendle til jobb. 


– Vi ser at det er veldig viktig at også flyktninger får mulighet til å kjøre bil, sier Solheim til NRK. 


Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Pål Andreas Mæland
  10:55

  Nå blir det bompenger for elbiler i Bergen


  ELBILER MÅ BETALE: Nå innføres snart bompenger også for elbiler i Bergen.
  ELBILER MÅ BETALE: Nå innføres snart bompenger også for elbiler i Bergen.
  FOTO: RUNE SÆVIG

  Andelen elbiler som passerer bompengeringen i Bergen var i november 20,5 prosent. Dermed er den magiske grensen på 20 prosent nådd, og nå skal det innføres bompenger også for elbiler.


  – Prosess for innføring av bompengeavgift i Bergen kan settes i gang, bekrefter seniorrådgiver Kristian Bauge i Statens vegvesen overfor VG.


  Elbilene skal betale 10 kroner i bomringen, og 20 kroner i rushtiden. Til sammenligning er taksten for en bensinbil 51 kroner i rushtiden, mot 56 kroner for en dieselbil. Brukere av Autopass får 20 prosent rabatt.


  Som BT tidligere har skrevet, var det bare et tidsspørsmål før grensen ble nådd. Bystyret har vedtatt at elbilene må betale etter at andelen passerer 20 prosent. I oktober var andelen 19,9 prosent.


  Nøyaktig når elbilene skal begynne å betale, er ikke bestemt. De nye takstene må kunngjøres fire til seks uker før de innføres, og et formelt vedtak må gjøres i styringsgruppen for Miljøløftet. Trolig blir den reelle innføringen tidligst mulig i februar.


  I BTs bompengekalkulator kan du regne ut hva dine bomutgifter blir fremover


 • av Arne Edvardsen
  08:54

  Ny digital motorvei skal legge til rette for vekst på Vestlandet


  DIGITAL MOTORVEI: BKK bygger ny digital motorvei på Vestlandet.
  DIGITAL MOTORVEI: BKK bygger ny digital motorvei på Vestlandet.

  Byggingen av en høykapasitets fiberkabel mellom Os i Hordaland og Green Mountain på Rennesøy i Stavanger starter i disse dager. Det er BKK som står bak utbyggingen.


  Kabelen blir en del av et nytt fiber-stamnett i Sør Norge som skal sørge for en mer robust og sikker fiber-infrastruktur på Vestlandet. 


  - En av de unike fordelene til Vestlandet har alltid vært uovertruffen tilgang på grønn, rimelig energi. I dag er ikke dette nok. Dagens selskaper bygges opp rundt big data, sensorteknologi, robotisering og en lynrask kommunikasjon med resten av verden, skriver BKK i en pressemelding.


  - Dette vil ikke bare styrke Bergen, men vil være med på å utruste Vestlandet som en fremtidsrettet og konkurransedyktig region, med et globalt perspektiv, sier Håkon Pettersen, finansbyråd i Bergen.


 • av Per Willy Lindberg
  i går11:53

  Arbeidet på "Helge Ingstad" innstilt


  HAVARERT: Arbeidet ved KNM "Helge Ingstad" er innstilt inntil vinden løyer.
  HAVARERT: Arbeidet ved KNM "Helge Ingstad" er innstilt inntil vinden løyer.
  FOTO: Alice Bratshaug

  Søndag melder Forsvaret at arbeidet ved den havarerte fregatten "Helge Ingstad" er innstilt på grunn av kraftig vind. Først når været tillater det, starter arbeidet igjen.


  Havaristen har ligget i ro de siste dagene, ifølge Forsvaret. Dykkeroperasjoner har pågått de siste dagene. Målet er at fregatten skal heves.


  Dykkerfartøy og kranlekteren "Rambiz" har seilt til Hanøytangen for å laste om bord utstyr til neste operasjon, ifølge Forsvaret.


Vis flere

Siste nytt fra BT