20:40:43Nyheterdirekte

Festet innlegg
21. november kl 11:16av Bjarte Solheim
Espeland fangeleir
Espeland fangeleir
FOTO: Nima Taheri

Espeland fangeleir er tildelt en million kroner i statsbudsjettet


Styreleder for Stiftelsen Espeland fangeleir, Ole Johan Hauge, er godt fornøyd med at de endelig har klart å komme inn på statsbudsjettet. 


Leiren er foreslått tildelt en million kroner i budsjettet for 2019.


- Dette betyr enormt mye. Og er helt nødvendig for at vi skal kunne videreutvikle oss til å bli et formidlingssenter for krigshistorie og menneskerettigheter, sier Hauge. 


Midlene over statsbudsjettet skal brukes til videreutvikling, men leieren er også avhengig av å beholde støtten til drift i fylkesbudsjettet. 


- Fylkesordføreren var her for et par uker siden, og jeg har fått signaler om at leiren beholder denne støtten, sier Hauge. 


Gleden er stor over at arbeidet er reddet, og i dag klokken 12 heises flagget til topps i Espeland fangeleir. Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Hilde Heian
  14:47

  Den døde personen på Nattlandsfjellet er identifisert


  HOLDT VAKT: Politiet holdt vakt ved vannet på Nattlandsfjellet der personen ble funnet.
  HOLDT VAKT: Politiet holdt vakt ved vannet på Nattlandsfjellet der personen ble funnet.
  FOTO: Rune Sævig (arkiv)

  Politiet vet hvem som ble funnet død på Nattlandsfjellet sist fredag.


  - Det er en mann i 30-årene. Så langt er det ikke noe som tyder på at det har skjedd noe straffbart, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge i Vest politidistrikt.


  Mannen skal obduseres onsdag. 


  Politiadvokaten ønsker ikke å gi noen opplysninger om hvor lenge mannen har vært savnet. Politiet har tidligere opplyst at det fremstår som at personen har vært død lenge.


  Det var en turgåer som fant den døde i et lite vann på Nattlandsfjellet, og som varslet politiet like før klokken 17 fredag 15. februar.


 • av Kari Pedersen
  09:01

  Kommunen gikk 900 millioner i pluss  Bergen kommune hadde i fjor et overskudd på 932 millioner. Resultatet er 203 millioner svakere enn i 2017.


  - Byrådet har siden vi tiltrådte i 2015 lovet bergenserne trygg og god styring av økonomien. Det har vi holdt. Regnskapet viser en imponerende kostnadskontroll i byrådsavdelingene. Jeg er imponert over jobben som gjøres av våre ansatte, uttaler byrådsleder Harald Schjelderup.


  Litt over halvparten av overskuddet brukes til investeringer. Resten settes på fond. 


  Byrådslederen forklarer resultatet med god kontroll med kostnader samt at de frie inntektene fra staten ble 75 millioner høyere enn forutsatt. Bergen Tomteselskap ga 26 millioner mer i avkastning enn budsjettert. En del utgifter ble skjøvet på i tid. 


 • av Pål Andreas Mæland
  i går14:35

  Nå er nye ferger på vei mot Bjørnafjorden fra Tyrkia


  PÅ VEI: MF «Samnøy» er en av to ferger som nå er levert fra verftet i Tyrkia. Her er fergen utenfor Istanbul.
  PÅ VEI: MF «Samnøy» er en av to ferger som nå er levert fra verftet i Tyrkia. Her er fergen utenfor Istanbul.
  FOTO: TORGHATTEN NORD  Torghatten Nord har nå overtatt to av de fem nybygde fergene som skal inn i sambandet Halhjem – Sandvikvåg.


  – Vi kommer til å sette disse i drift så snart som overhodet mulig,

  men det gjenstår fortsatt noen forberedelser etter ankomst til Norge før båten kan settes inn i ordinære ruter sier adm. dir. Torkild Torkildsen i en pressemelding.


  Det er MF «Huftarøy» og MF «Samnøy» som nå er overlevert fra verftet Tersan Shipyard i Tyrkia. Fergene forlot Istanbul fredag kveld med kurs for Bergen.


  – For å være effektive bruker vi også transitten til Norge for opplæring og utsjekk av nøkkelmannskap som skal tjenestegjøre om bord, sier Torkildsen.


  Det har som kjent vært store problemer med to av de midlertidige reservefergene på sambandet.


  –Vi setter alltid sikkerheten først og må bruke den tid som er nødvendig. Vi kan derfor foreløpig ikke gi en nøyaktig dato for når fergene settes i drift, men vi tar sikte på første uke i mars, sier Torkildsen.


  De øvrige to hovedfartøyene leveres i løpet av de nærmeste to uker, mens reserven kommer noe senere, opplyser rederiet i pressemeldingen.


Vis flere

Siste nytt fra BT