15:10:11Nyheterdirekte

Festet innlegg
Mattilsynet stengte bakeri på dagen
30. oktober kl 16:42av Hilde Heian

FOTO: Mattilsynet

Da Mattilsynet kom på en uanmeldt rutineinspeksjon hos Goman Rognaldsen AS på Lindås den 19. oktober, ble det avdekket så graverende forhold at bakeriet ble stengt med umiddelbar virkning. 


Det var Avisa Nordhordland som først omtalte det dårlige renholdet i lokalene. Flere steder i bakeriet ble det funnet ekskrementer fra rotter og mus. På transportbåndet, der uemballert brød blir oppskåret, ble det observert fugleskitt, fuglefjær og dun. Store mengder døde veps lå i nærheten av kjølekarusellen. 


I rapporten skriver Mattilsynet at de observerte gjennomgående dårlig renhold og orden i bakerilokalene.


- Jeg kan ikke huske å ha sett noe så ille. To dager senere mente vi at det ikke forelå helsefare lenger, men Coop har selv stengt bakeriet, sier seksjonssjef Randi Øyen Afdal i Mattilsynet.


Ifølge BA har Coop-led​elsen permittert direktøren som har hatt ansvaret for Coop sine bakerier. Til avisen sier kommunikasjonsdirektøren i Coop, Bjørn Takle Friis, at Anticimex kommer på torsdag, og at de etter skadedyrkontrollens rapport vil vurdere om bakeriet kan åpne fredag, eller om det må utsettes ytterligere. 


FOTO: Mattilsynet

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Kristin Jansen
  06:45

  Slik var påskenatten


  Nydelig vær og påskefri førte mange mennesker til byen natt til Påskeaften. I Bergen sentrum ble det ordensforstyrrelser og slagsmål.  


  - Det har vært litt urolig i byen, men ingen store ting, konstaterer operasjonsleder Per Algerøy.


  Litt før klokken tre ble det meldt om slagsmål ved Ole Bulls plass. En beruset mann hadde slått en annen mann i halsen. Han kom med trusler og ble tatt med til politiarresten, ifølge politiets twittermelding. 


  Omtrent samtidig kom det melding fra Sverresgate om at en person var slått og blødde fra nese og munn. 


  Klokken 0308 laget en 18-åring problemer i Vestre Torggate. Han ble påsatt håndjern og vist bort fra sentrum av politiet. 


  Senere på natten tok tre personer seg inn i en båt i nærheten av Nøstegaten. De gikk fra stedet med redningsvest, tau og en båtradio, men ble innhentet av politiet. Personene ble vist bort og anmeldt for forholdet.


 • av Julianne Bråten Mossing
  Mandag13:03

  Legger ned O.F Hald bryggerier etter for dårlig ølsalg 


  Bryggeriet, som er Bergens nest største, blir lagt ned etter bare ett år i drift.


  Rema 1000 etablerte bryggeriet for å kunne produsere sitt eget spesialøl i Bergen. 


  - Vi har ikke fått til å drive bærekraftig. Salget har gått for dårlig og vi så at det eneste rette var å legge ned driften, sier Arild Remme, regiondirektøren for Rema 1000 Vest til BT.


  Det var BA som først skrev om nedleggelsen.


  Bryggeriet hadde lokaler i Damsgårdsveien.


  - Tre stykker mister jobben sin som følge av dette, og det er dumt det gikk slik, sier Remme.


  Bryggeriet var en del av Norske Bryggerier, som Reitangruppen eide.


  Historien til bryggeriet er lang og ble først lansert på slutten av 1800-tallet av Ole Falk Ebbel Hald, som var utdannet farmasøyt og bryggerimester, ifølge nettsidene til Norske Bryggerier.


  Relanseringen av bryggeriet var et forsøk på børste støv av det historisk kjente bryggeriet. 


 • av Karoline Risnes
  12. april16:54

  Her kommer byens nye offentlige toalett


  TOALETT: Ja, du leste riktig. Toalettet på utestedet Vinyl blir regnet som offentlig toalett fremover, ifølge Bergen kommune. Fra venstre: Remi Hylleseth, Jan Thomas Monclair, Simon Selvik og Magnus Hinteregger.
  TOALETT: Ja, du leste riktig. Toalettet på utestedet Vinyl blir regnet som offentlig toalett fremover, ifølge Bergen kommune. Fra venstre: Remi Hylleseth, Jan Thomas Monclair, Simon Selvik og Magnus Hinteregger.
  FOTO: Nikita Solenov

  Bergen har i årevis manglet offentlige toalett for turister og bergensere. Nå har Bergen kommune funnet en løsning. 


  I mars opplyste bymiljøetaten at de ønsket å komme i kontakt med private og offentlige virksomheter som kunne leie ut sine toaletter i perioden 1. april til 30. september.


  Nå har kommunen inngått do-avtaler med flere utesteder og butikker. Turister og andre besøkende vil fritt kunne benytte 130 toaletter fordelt på 34 ulike steder i Bergen sentrum.


  Blant dem er annet utestedet No stress i Hollendergaten, Vinyl i Kong Oscars gate, Soya restaurant i Finnegårdsgaten og Vaskeriet i Magnus Barfots gate.


  Toalettene vil være gratis å bruke og man vil kunne finne oversikt over alle toalettene i kommunens dokart.


  Den 17. April åpnes en toalettcontainer med tre toaletter på bryggen. I mai åpner også en toalettcontainer på Dreggekaien.


  For at det skal bli enkelt å finne frem har kommunen engasjert gatekunstneren Skurk til å lage skilt utenfor alle stedene som leier ut sine toaletter.


Vis flere

Siste nytt fra BT