17:35:42Nyheterdirekte

Festet innlegg
Mattilsynet stengte bakeri på dagen
30. oktober kl 16:42av Hilde Heian

FOTO: Mattilsynet

Da Mattilsynet kom på en uanmeldt rutineinspeksjon hos Goman Rognaldsen AS på Lindås den 19. oktober, ble det avdekket så graverende forhold at bakeriet ble stengt med umiddelbar virkning. 


Det var Avisa Nordhordland som først omtalte det dårlige renholdet i lokalene. Flere steder i bakeriet ble det funnet ekskrementer fra rotter og mus. På transportbåndet, der uemballert brød blir oppskåret, ble det observert fugleskitt, fuglefjær og dun. Store mengder døde veps lå i nærheten av kjølekarusellen. 


I rapporten skriver Mattilsynet at de observerte gjennomgående dårlig renhold og orden i bakerilokalene.


- Jeg kan ikke huske å ha sett noe så ille. To dager senere mente vi at det ikke forelå helsefare lenger, men Coop har selv stengt bakeriet, sier seksjonssjef Randi Øyen Afdal i Mattilsynet.


Ifølge BA har Coop-led​elsen permittert direktøren som har hatt ansvaret for Coop sine bakerier. Til avisen sier kommunikasjonsdirektøren i Coop, Bjørn Takle Friis, at Anticimex kommer på torsdag, og at de etter skadedyrkontrollens rapport vil vurdere om bakeriet kan åpne fredag, eller om det må utsettes ytterligere. 


FOTO: Mattilsynet

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Hilde Olsen Aalvik
  14:01

  Os kommune har sagt opp brannsjef Stein Gjøsund​


  Brannsjefen stiller seg uforstående til oppsigelsen melder Midtsiden. 


  Det er ikke en enkelthendelse, men utfordringer over tid, som skal ha ledet til at han med øvste ansvar for arbeidsmiljøet nå må gå, skriver Midtsiden.


  - Jeg kan bekrefte at brannsjef Stein Gjøsund har blitt oppsagt. Det har de siste årene vært utfordringer med arbeidsmiljøet på brannstasjonen, sier rådmann Christian F. Fotland til Midtsiden. 


  Brannsjefen skal ha fått tilbud om en annen stilling i Os kommune. Oppsigelsestiden er fem måneder, noe som betyr at han kan stå i stillingen frem til 31. juli i år.


  Gjøsund har vært brannsjef i Os siden han tok over etter Klaus Helland i 2003.


  – Oppsigelsen kom uventet. Jeg kjenner naturligvis til utfordringene våre, men stiller meg uforstående til reaksjonen fra kommuneledelsen, sier Gjøsund til Midtsiden. 


 • av Kari Pedersen
  13:01

  Tidlig start på pollensesongen  Pollensesongen starter vanligvis i begynnelsen av mars, men det milde været har satt fart i våren. I dag starter Norges Astma- og allergiforbund sin daglige pollenvarseltjeneste. Det er to uker tidligere enn vanlig. 


  Lengst er sesongen kommet nord på Vestlandet. Varselet viser beskjeden spredning av or i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. 


  Etter or kommer hassel (bildet). Pollenspredningen fra or og hassel varer normalt tre til fire uker.


  Den tidlige starten i år er ikke ensbetydende med hvor kraftig pollensesongen blir.

  - En ting er hvor mye pollen som produseres, hvor mye som spres er derimot en helt annen sak. Det er væravhengig. Mye regn vil rense lufta for pollen, mens varmt og fint vær kan by på utfordringer for dem som er allergiske, sier Hallvard Ramfjord, NAAFs pollenanalytiker.


  NAAF råder allergikere til å starte medisineringen. Medisinene bør tas en ukes tid før spredningen tar til for fullt for å oppnå best mulig effekt. 


 • av Anders Haga
  10:44

  Slutter ikke nå


  BLIR: Byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) fortsetter som Erlend Horns (V) sjef foreløpig.
  BLIR: Byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) fortsetter som Erlend Horns (V) sjef foreløpig.
  FOTO: Marita Aarekol

  Forrige uke valgte Ap Roger Valhammer som sin nye byrådslederkandidat før valget. Dagens byrådsleder, Harald Schjelderup, gir seg nemlig etter denne perioden. Før møtet utelukket ikke dagens byrådsleder, Harald Schjelderup, at han ville tre til side før høstens valg.


  – Jeg har ingen kommentar til det utover at jeg skal sette med ned med de to i ro og mak og diskutere valgkampen. Jeg gjør det som er best for partiet og byrådet, sa Schjelderup til BT.


  Nå har han snakket med Valhammer og ordfører Marte Mjøs Persen.


  - Vi er enige om at jeg sitter som byrådsleder så lenge jeg sitter som byrådsleder, sier Schjelderup, og legger til at utgangspunktet med det er at han sitter som byrådsleder frem til oktober.


Vis flere

Siste nytt fra BT