11:19:19Nyheterdirekte

Festet innlegg
Mattilsynet stengte bakeri på dagen
30. oktober kl 16:42av Hilde Heian

FOTO: Mattilsynet

Da Mattilsynet kom på en uanmeldt rutineinspeksjon hos Goman Rognaldsen AS på Lindås den 19. oktober, ble det avdekket så graverende forhold at bakeriet ble stengt med umiddelbar virkning. 


Det var Avisa Nordhordland som først omtalte det dårlige renholdet i lokalene. Flere steder i bakeriet ble det funnet ekskrementer fra rotter og mus. På transportbåndet, der uemballert brød blir oppskåret, ble det observert fugleskitt, fuglefjær og dun. Store mengder døde veps lå i nærheten av kjølekarusellen. 


I rapporten skriver Mattilsynet at de observerte gjennomgående dårlig renhold og orden i bakerilokalene.


- Jeg kan ikke huske å ha sett noe så ille. To dager senere mente vi at det ikke forelå helsefare lenger, men Coop har selv stengt bakeriet, sier seksjonssjef Randi Øyen Afdal i Mattilsynet.


Ifølge BA har Coop-led​elsen permittert direktøren som har hatt ansvaret for Coop sine bakerier. Til avisen sier kommunikasjonsdirektøren i Coop, Bjørn Takle Friis, at Anticimex kommer på torsdag, og at de etter skadedyrkontrollens rapport vil vurdere om bakeriet kan åpne fredag, eller om det må utsettes ytterligere. 


FOTO: Mattilsynet

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!
Send melding
 • av Pål Andreas Mæland
  i går15:04

  116 innbyggjarar får ny kommune


  SKIFTAR KOMMUNE: Dette er området som skal inn i Høyanger kommune.
  SKIFTAR KOMMUNE: Dette er området som skal inn i Høyanger kommune.

  Grensa mellom kommunane Balestrand og Høyanger skal justerast slik at grunnkrinsen Nesse blir flytta frå Balestrand til Høyanger kommune. Det bur 116 innbyggjarar i krinsen, som er ein av fleire som har søkt om å få skifte kommune på Vestlandet.


  Endringa vil skje frå 1. januar 2020, samstundes som iverksettinga av samanslåinga av Balestrand, Leikanger og Sogndal til nye Sogndal.


  – Dette har vore ei vanskeleg sak å avgjere sidan det er gode argument frå både Nessane Grendelag og frå kommunane som no skal bygge nye Sogndal, seier kommunalminister Monica Mæland.


  Initiativet til å flytte området kom frå Nesse Grendelag. Departementet har hatt møter med dei involverte kommunane og representant for Nesse Grendelag før vedtaket vart fatta. Vedtaket inneber at bygdene Sæle og Lindane blir verande i Balestrand.


  – Eg har lagt avgjerande vekt på at denne endringa vil gje innbyggarane i Nesse krins ein betre kvardag med enklare tilgjenge til kommunale tenester, seier statsråden.


 • av Eystein Røssum
  søndag14:03

  Sterk vind gir pause ved fregatten   Kranlekteren «Rambiz» tok laurdag kveld ein pause i arbeidet ved havaristen KNM «Helge Ingstad», og gjekk attende til Hanøytangen. Der vil løftefartøyet liggje fam til veret tillater vidare arbeid ved havaristen, opplyser Forsvaret i ei oppdatering søndag formiddag. «Rambiz» har den siste tida arbeidd med å trekkje løftekjettingar under fregatten, saman med dykkarar. Det er meldt stiv kuling i Øygarden søndag. Det siste døgnet har havaristen lege i ro, ifølgje Forsvaret. 


 • av NTB
  07. desember20:02

  Vipps oppe igjen etter tekniske problemer


  Betalingstjenesten Vipps virker igjen etter at en feil hindret brukere i å foreta vennebetalinger.


  Kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes opplyser til NTB at det oppsto problemer med vennebetalingen allerede tidlig fredag ettermiddag. Ved 18-tiden ble hele Vipps tatt ned slik ingen av tjenestene fungerte. Hensikten var å forsøke å finne feilen mens tjenesten var nede.


  Etter en snau time senere virket hele tjenesten igjen.


  Vennebetaling er den mest brukte av alle tjenester i Vipps-systemet. Hvert døgn foretas om lag 500.000 pengeoverføringer i vennebetaling.


Vis flere

Siste nytt fra BT